Τα Πολιτικά Πάθη στην παλαίστρα!

Διανύουμε την μεγάλη εβδομάδα των εκλογικών παθών και με  ιδιαίτερη εθνική αγωνία παρακολουθούμε όλοι τα τεκταινόμενα στο πολιτικό πεδίο. Την ερχόμενη Κυριακή ανατέλλει η
μονοήμερη βασιλεία του λαού, του κυρίαρχου, του παντοδύναμου, του ισχυρού!
Σε όλο το πολιτικό φάσμα, λαμβάνει χώρα μια τεράστια προσπάθεια για το ποιος θα κατορθώσει να γαλβανίσει τα πνεύματα και να διεγείρει την θύελλα, η οποία θα επηρεάσει το εκλογικό ακροατήριο. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο ανταγωνισμός των κομμάτων εξουσίας και η θρηνωδία των παρασκηνίων. Ο κονιορτός της πολιτικής διαμάχης τυφλώνει ακόμη και τους πιο καθαρούς ανταγωνιστές. Η σκοτοδίνη των πολιτικών παθών πυκνώνει καθώς κατατίθενται στην πολιτική παλαίστρα. Εκεί, στα πολύχρωμα τηλεοπτικά παράθυρα, αλλά και στις αμέτρητες σελίδες του διαδικτύου, όπου παρελαύνουν οι πρωταγωνιστές του δράματος.
Δεν υπάρχει όπλο του λόγου, γραπτού και προφορικού, έντυπου και ηλεκτρονικού, που να μην χρησιμοποιείται στη λυσσώδη αυτή περίοδο. Οι υποσχέσεις, το ψέμα, οι παροχές, ο φόβος, ο σαρκασμός, η περιφρόνηση, η παρελθοντολογία, όλα λαμβάνονται επαρκώς από την οπλοθήκη της ελληνικής γραμματολογίας και παρατάσσονται υπέρ και κατά όλων.
Δεν υπάρχει όπλο της προπαγάνδας, που να μην εκτοξεύεται για την προώθηση των μηνυμάτων, όπως ισχυρές επικλήσεις σε συναισθήματα, φθηνός εντυπωσιασμός, πλύση εγκεφάλου, ανακρίβειες, μισή αλήθεια, παραπληροφόρηση, ασπρόμαυρη παρουσίαση καταστάσεων και γεγονότων.
Καμία εθνική συνεννόηση.  Βασιλεύουν η κομματική πόλωση και ο εσωτερικός πόλεμος. Άραγε θα τελειώσει ποτέ ο από αρχαιοτάτων χρόνων υφέρπων «εμφύλιος» πόλεμος; Σε αυτόν η Ελλάδα οφείλει διαχρονικά την εξάντληση, τον άκρατο κομματισμό, τη διαφθορά, την πτώχευση, την αποτύφλωση, την εκμηδένιση της ηθικής της δύναμης.
Όσοι νομίζουν ότι η νέα Βουλή θα θέσει τις βάσεις του νέου πολιτικού οικοδομήματος, απατώνται. Οι διαφαινόμενοι αυριανοί κυβερνώντες δεν κομίζουν κάτι το διαφορετικό. Το κρατικό οικοδόμημα είναι κατερειπωμένο και απαιτείται πλήρης ισοπέδωση για την ανέγερση του νέου οικοδομήματος. Απαιτείται λοιπόν απόλυτη κάθαρση, την οποία, δεν έχουν την δύναμη να επιβάλλουν. Και αυτό, γιατί σε αυτή την εκλογική μάχη δεν θα υπάρξει διαμάχη μεταξύ εθνικής πολιτικής και πολιτικής συμφερόντων. Τα συμφέροντα θα παίξουν μόνα τους και θα κερδίσουν αμαχητί.
Δυστυχώς, την σημερινή εποχή δεν υπάρχει κατάλληλος ηγέτης για να κρατήσει το πηδάλιο του ελληνικού σαπιοκάραβου!
Οι οιωνοί δεν προαναγγέλλουν αισιοδοξία, αντιθέτως επιφαίνονται ιδιαίτερα δυσμενείς. Και δεν υπάρχουν στην πολιτική σκηνή σήμερα Έκτορες να αψηφήσουν τον κακό οιωνό και να πούνε: Βαδίστε μπροστά! Εις οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πάτρης!
Ίσως αύριο, λίγο πριν την ολοκληρωτική καταστροφή, η Εθνική συνείδηση αναγεννημένη από τις στάχτες της, διαφωτιζόμενη και αναβαπτιζόμενη στις παραδόσεις της, καταφέρει να αφυπνισθεί, να οργανωθεί και να επιβληθεί.

Νίκος Ταμουρίδης 
Αντγος (ε.α)-Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ                                                                     

loading...