Άρθρο-σοκ: Το «δεξί» χέρι του Ερντογάν ζητά αναθεώρηση των Συνθηκών Λωζάνης & Σεβρών – «Πυρά» & κατά των ΗΠΑ

Σε ένα απίστευτο παραλήρημα προχώρησε ο γνωστός σε όλους μας Καραγιούλ, όπου πρόκειται για το φερέφωνο του Ερντογάν.

Σε άρθρο σοκ, που απηχεί τις απόψεις της Άγκυρας, ζητά αναθώρηση των Συνθηκών της Λωζάννης και των Σεβρών, ενώ κάνει ταυτόχρονα επίθεση σε ΝΑΤΟ-ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει, «χθες συμπληρώθηκαν 96 χρόνια από την Συνθήκη της Λωζάννης. Ήταν τότε που η Οθωμανική Αυτοκρατορία κατέρρευσε. Αφού προσπάθησαν και δεν τα κατάφεραν να μας καταστρέψουν με την Συνθήκη των Σεβρών, μας έφεραν αυτή της Λωζάννης.

Καταβλήθηκαν προσπάθειες για να μας σβήσουν από την ιστορία, για μας πετάξουν από τα τεκταινόμενα σε Ευρώπη και Μ. Ανατολή.

Αυτή την στιγμή η Τουρκία είναι όμηρος της Δύσης. Mας ελέγχουν, δεν μας προστατεύουν! Μέσω του ΝΑΤΟ και των Αμερικανικών βάσεων στη χώρα μας, προσπάθησαν να ελέγχουν την οικονομία μας, την πολιτική ζωή του τόπου!

Δεν μας άφησαν να επιστρέψουμε στο παρελθόν, στην ιστορία μας. Πρόκειται για ένα μηχανισμό κηδεμονίας. Το γνωρίζαμε, αλλά δεν είχαμε την δύναμη να αντισταθούμε.

Δεν πρέπει να ζήσουμε μια νέα συνθήκη των Σεβρών. Δεν πρέπει να τους το επιτρέψουμε. Ήρθε τώρα η στιγμή να τα αλλάξουμε όλα.

Είμαστε πλέιν ισχυροί!»

Πρόκειται για ένα μανιφέστο, για ένα μήνυμα που θέλει να περάσει η Άγκυρα στη Δύση, την στιγμή που τα έχει βρει σε όλα με την Ρωσία.

Μάλιστα σήμερα ένα ακόμη βήμα πιο κοντά φαίνεται ότι κάνουν Ρωσία και Τουρκία, μετά την απόφαση της Μόσχας να επαναφέρει μερικώς το προηγούμενο καθεστώς βίζας με την Τουρκία.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε σήμερα προεδρικό διάταγμα με το οποίο δίνει εντολή στο υπουργείο Εξωτερικών να ειδοποιήσει την Τουρκία για την ακύρωση των θεωρήσεων για τους Τούρκους κατόχους ειδικών και υπηρεσιακών διαβατηρίων.

Το διάταγμα ισχύει από σήμερα, 25 Ιουλίου 2019.

Στο μεταξύ, από την 1η Σεπτεμβρίου, οι Τούρκοι πολίτες που επισκέπτονται το Αζερμπαϊτζάν δεν θα χρειάζονται βίζα, όπως ανακοίνωσε η Άγκυρα, στο πλαίσιο των καλών σχέσεων που έχουν οι δύο χώρες.

loading...