Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΖΩΗ

Μια άλλη ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος των δυο μονομάχων…

Του Παναγιώτη ΑποστόλουΠολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου
[email protected]

www.egerssi.gr

Αμέσως μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, σε μια ανάλυση των εκλογικών αποτελεσμάτων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ έγραφα μεταξύ των άλλων στο άρθρο μου: “Έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κέρδισε η ΝΔ”:

Νικήτρια των ευρωεκλογών λοιπόν, η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη;

Το 33,28% έναντι του 23,84% του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να καταγραφεί ως συντριπτική ήττα του κυβερνώντος κόμματος; Δηλαδή, η διαφορά των περίπου 9,5 μονάδων κάνει ευτυχισμένο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ;

Πού με την χειρότερη κυβέρνηση από συστάσεως του ελληνικού κράτους, η διαφορά είναι μόνο 9,5 μονάδες; Από τη στιγμή που δεν μπόρεσε τα φτάσει ή και να ξεπεράσει το 40%; Μα ο πατέρας του, έχοντας απέναντί του έναν Ανδρέα Παπανδρέου, κι όχι έναν Αλέξη Τσίπρα, έφτασε τη ΝΔ στο 46,88%! Ευτυχισμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ διατήρησε απίστευτα υψηλά ποσοστά, παρότι ξεπούλησε την Ελλάδα; Παρότι “έκαψε” τους Έλληνες; Παρότι “άνοιξε” τους χείμαρρους και έπνιξε τους συμπατριώτες μας;

Όχι Κυριάκο! Δεν κέρδισες εσύ και η ΝΔ! Έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο Αλέξης Τσίπρας!

Μέχρι τις εθνικές εκλογές, θα πρέπει να τοποθετηθεί ο πρόεδρος της ΝΔ, υπεύθυνα στα εθνικά θέματα και τα θέματα της Εκκλησίας!

Θα πρέπει να μας αποκαλύψει, ότι έχει βρει τον τρόπο να ακυρώσει την εμετική – προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών! Ότι θα κλείσει την κερκόπορτα της Θράκης μας, που άνοιξε με την καρατόμηση των εκλεγμένων Μουφτήδων και συνεχίστηκε με την διάλυση του κλιμακίου της ΕΥΠ στη Θράκη! Ότι θα σηκώσει το πολιτικό του ανάστημα έναντι των καθημερινών προκλήσεων των Τούρκων στο Αιγαίο και θα “βουλώσει” το πονηρό μάτι του διεθνή παράγοντα (ΗΠΑ, Γερμανία, Αγγλία), οι οποίοι συντάσσονται με τον Τούρκο Σουλτάνο! Θα πρέπει να μας αποκαλύψει αν συντάσσεται με το διαχωρισμό του Κράτος με την Εκκλησία και αν θέλει κι εκείνος μια Πολιτεία ουδετερόθρησκη…

Πολλά ακόμη μπορώ να παραθέσω, αλλά θα ασχοληθώ εκτενώς σε άλλο άρθρο μου…

Κλείνοντας αυτό το κεφάλαιο, να επισημάνω στον Κυριάκο Μητσοτάκη, πως θα μπορέσει να μιλήσει για τίμια, αντρίκια και εθνική νίκη, μόνο εάν τοποθετηθεί εθνικά στα παραπάνω ζητήματα…

Άλλα δείχνουν οι αριθμοί, άλλη όμως είναι η ανάγνωσή τους…

Και φτάσαμε στο αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών! Που εν πρώτοις όψεως δείχνει μεγάλη νίκη της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, αφού μετά από 10 χρόνια και αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις, έχουμε μια αυτοδύναμη κυβέρνηση με 158 βουλευτές! Μια ΝΔ που κατέγραψε εκλογικό ποσοστό 39,85% και έφτασε στο συλλογισμό μου του άρθρου μου μετά τις ευρωεκλογές, αγγίζοντας το 40%! Αυξάνοντας το εκλογικό ποσοστό της σε σχέση με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών κατά 6,57%! Διαφορά, που εάν δεν λάβουμε καμιά άλλη παράμετρο υπόψη μας, φαντάζει ως μεγάλη επιτυχία! Είναι όμως έτσι;

Από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ έσερνε σε όλη την προεκλογική “καμπούρα” του, την αντεθνική πολιτική του (Συμφωνία των Πρεσπών, Μουφτείες, Βορειοηπειρωτικό κλπ.), την αντιχριστιανική προκατάληψη του που μετέτρεψε σε ευθεία πολεμική κατά της Πίστεως των Ελλήνων, της Ορθοδοξίας, την νομιμοποίηση του μίσους του κατά της μαθητιώσας νεολαίας και δη, της μετατροπής της απόδοσης αριστείας σε επιλογή της αριστεροβαρεμένης σκέψης τους, την αύξηση των φόρων, της εγκληματικότητας, της ανασφάλειας των Ελλήνων, της υπογεννητικότητας, της νομιμοποίησης πάσας ιδιαιτερότητας και κάθε ακραίας μορφής αναρχικής έκφρασης ομάδων κρούσεως κατά της Κοινωνίας!

Με αυτόν το ΣΥΡΙΖΑ είχε να αντιπαρατεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ!

Θα μπορούσαν λοιπόν να πανηγυρίζουν στο στρατόπεδο της κεντροδεξιάς Παράταξης, για την αύξηση των εκλογικών ποσοστών τους (6,57%) από τις ευρωεκλογές μέχρι τις εθνικές εκλογές, εάν κι εφ΄ όσον, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπεφτε σε ποσοστά κάτω από τα ποσοστά που έλαβε στις ευρωεκλογές! Δηλαδή να έπαιρνε στις εθνικές εκλογές κάτω από 23,84%!

Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε το εξωπραγματικό και άκρως επικίνδυνο 31,53% εκλέγοντας 86 βουλευτές! Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ, σε σχέση με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών σε λιγότερο από δυο μήνες, αύξησε τα ποσοστά του κατά 7,69%! Περισσότερο από ότι τα αύξησε η ΝΔ! Δεν είναι ανησυχητική αυτή η εξέλιξη και καθ΄ όλα αρνητική για τη ΝΔ; Από τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ήταν απίστευτα επηρεασμένος και μετά δυσκολίας δέχτηκε να κάνει δηλώσεις, λέγοντας δημόσια λίγες ημέρες μετά, πως αν πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές κάτω από 23% θα δηλώσει την παραίτησή του από Πρόεδρος του κόμματος της αριστεράς; Πιεζόμενος εκ των έσω σε μια παραίτηση, όταν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μας είχε αναγγείλει ποιοι θα έπρεπε να είναι οι πέντε που θα διεκδικούσαν την αρχηγία, μεταξύ δε αυτών ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης;

Ο ΣΥΡΙΖΑ που θα γίνει σύντομα ολίγον από ΠΑΣΟΚ…

Ωστόσο το 31,53% αναπτέρωσε το διαλυμένο ηθικό του Αλέξη Τσίπρα και γεμάτος αυτοπεποίθηση, χαρά και αλαζονεία, αποδεχόμενος μεν την εκλογική του ήττα (;;;), έκανε αρχηγικές δηλώσεις στα ΜΜΕ τη νύχτα των εκλογών, προαναγγέλλοντας και την επιστροφή του στην Εξουσία! Στέλνοντας το μήνυμα:

«Η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να δείξει ρεβανσισμό και εκδικητικότητα»!

Ταυτόχρονα, έβαλε στο χρονοντούλαπο τα σενάρια της διαδοχής του και τους υποψήφιους μνηστήρες της αρχηγίας του ΣΥΡΙΖΑ τους έστειλε μετεξεταστέους!

Προαναγγέλλοντας και μετάλλαξη του κόμματος προς τα δεξιότερα, που λέγεται σοσιαλισμός! Εξ ου και οι πολλές αγάπες με το σοσιαλιστικό συνασπισμό της ΕΕ!

Όπου πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς είναι ο Γιώργος Παπανδρέου! Ο οποίος, αφού “έφαγε” τον δεξιόστροφο Ευάγγελο Βενιζέλο, βάζει ως επόμενο στόχο την πολιτική αποδόμηση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά! Για να “παντρέψει” το κομμάτι του Συστημικού ΣΥΡΙΖΑ με το αριστερό κομμάτι του ΚΙΝΑΛ! Αποβάλλοντας Αλέξης και Γιώργος, όλο το δογματικό αριστερό κομμάτι του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ!

Βέβαια, όλα τα σενάρια της σύντομης επαναφοράς του Αλέξη Τσίπρα και του μεταλλαγμένου ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα έχουν υπόσταση, εάν η κυβέρνηση της ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτελέσουν το έργο για το οποίο τους ψήφισε ο ελληνικός λαός (έστω και το περίπου 40% του μισού εκλογικού Σώματος, αφού το περίπου 50% απείχε της εκλογικής διαδικασίας, μη αποδεχόμενο προφανώς, όλα τα συμμετέχοντα κόμματα σε αυτήν)!

Το 31,53 άλλαξε τη διάθεση Τσίπρα…

Η μετάλλαξη του θολωμένου Τσίπρα των ευρωεκλογών, σε ισχυρό παίχτη παρά την ήττα του στις εθνικές εκλογές, φάνηκε και από την παράδοση του Μεγάρου Μαξίμου στον Κυριάκο Μητσοτάκη! Οι δημόσιοι λόγοι αβροφροσύνης, οι δημόσιες εγκάρδιες χειραψίες και οι δημόσιοι φιλικοί εναγκαλισμοί των δυο ανδρών, “έδειξαν” προς τα έξω το “δημοκρατικό” αίσθημα και τη “δημοκρατική διάθεση” του ηττημένου προς το νικητή! Η πολιτισμένη αποχώρηση από το Μέγαρο Μαξίμου του Αλέξη Τσίπρα, ήταν στον ευρύτερο σχεδιασμό επηρεασμού της κοινής γνώμης!

Ωστόσο, αυτήν την μετάλλαξη τη δημιούργησε το εκκωφαντικό και εξωπραγματικό 31,53%! Που κατά πολλούς ειδικούς, ενδέχεται να υπήρξε όποια μικρή ή μεγάλη χειραγώγηση! Αφού είναι εξόχως δύσκολο, ίσως ακατόρθωτο, μέσα σε λιγότερο από δυο μήνες το 23,84% να γίνει 31,53%!

Και εδώ ακριβώς βρίσκεται ο φόβος των επαϊόντων! Γιατί αν αυτή η εκδοχή μπορεί να παίξει έστω και 1%, τότε τα πράγματα είναι πολύ, μα πάρα πολύ ανήσυχα…

Η ακυρότητα της Συμφωνίας των Πρεσπών…

Επίσης, άλλο ένα γεγονός που πρέπει να προβληματίσει τη ΝΔ και την ηγεσία της, είναι πως η διαφορά (6,57%) της αύξησης των εκλογικών ποσοστών της ΝΔ από τις ευρωεκλογές μέχρι τις εθνικές εκλογές, είναι η μη κάθοδος στις εθνικές εκλογές πολλών κομμάτων, τα οποία είχαν δεξιόστροφη κατεύθυνση και τα οποία μετείχαν των ευρωεκλογών, όπως των ΑΝΕΛ (0,80%), του ΛΑΟΣ (1,23%), της Νέας Δεξιάς (0,66%), της Ελεύθερης Πατρίδας (0,73%) κ.α. καθώς και ο καταποντισμός της Χρυσής Αυγής, η οποία κατέγραψε στις ευρωεκλογές ποσοστό 4,87% και στις εθνικές εκλογές 2,94%! Δηλαδή απώλεσε 1,93% της εκλογικής της δύναμης!

Από την άλλη μεριά εάν θεωρήσουμε ότι το εκλογικό ποσοστό του κόμματος του κ. Γιάννη Βαρουφάκη (ΜέΡα25), το οποίο έλαβε 3,5% και οι οποίοι είναι δογματικοί αριστεροί δυσαρεστημένοι του ΣΥΡΙΖΑ, τότε τα ποσοστά της ΝΔ στις εθνικές εκλογές, φτάνουν τα ποσοστά που έλαβε η ΝΔ στις ευρωεκλογές! Τα δε ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ αγγίζουν το 35%!

Άρα ο κ. Μητσοτάκης δεν πρέπει να είναι επαναπαυμένος στην απλοϊκή ανάγνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων, αλλά να αντιληφτεί πως μόνο με πολυμέτωπη δουλειά θα εξασφαλίσει την “αυριανή ημέρα” για τον ίδιο και το κόμμα του!

Και για το μεγαλύτερο κομμάτι του λαού μας, στην πρώτη θέση είναι τα εθνικά θέματα και μάλιστα ιδιαίτερα, η ακυρότητα της εμετικής – προδοτικής Συμφωνίας (και όχι Συνθήκης) των Πρεσπών…

Διαφορετικά η κυβέρνηση της ΝΔ θα είναι μια κυβέρνηση μικρής πνοής…

loading...

2 thoughts on “Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΖΩΗ

  1. ΚΥΡ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
    ΜΠΕΣ ΣΤΟ
    Σ Π Α Ρ Τ Ι Α Τ Ε Σ .GR
    H STA ATTIKA NEA KAI
    E N H M E R V S O Y

  2. ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΕ ΠΑΝΑΓΙΩ'Τ ΠΑΝΑΓΙΩ'Τ ΜΠΑΚΑΛΟΥΜ ΣΟΥΡΝΤΑΝ ΜΟΥΡΝΤΑΝ ΠΕΣΤΑ ΠΕΣΤΑ ΜΠΡΕ ΕΤΣΙ…..

Comments are closed.