Ένας Σαλβίνι για την Ελλάδα;

Την παρακάτω πολύ σημαντική είδηση την αντλήσαμε από το ειδησεογραφικό πρακτορείο ΑΠΕ. Και είναι πολύ σημαντική, γιατί σηματοδοτεί τι ακριβώς μπορεί να πετύχει ένας πολιτικός όταν έχει “άντερα” και αγαπάει την πατρίδα του και το λαό της! Και αναλογιστείτε , μήπως τέτοιες διακινήσεις γίνονται και στη δική μας Πατρίδα; Και πως αντιδρά η ελληνική κυβέρνηση κατά όλων αυτών των διακινητών που με σκοπό το χρήμα εμπορεύονται αθώες ψυχές; Πώς η ελληνική κυβέρνηση προστατεύει τον γηγενή πληθυσμό της χώρας της;

«Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), στο οποίο προσέφυγε επειγόντως η γερμανική ΜΚΟ Sea-Watch, αρνήθηκε χθες να δώσει εντολή στην κυβέρνηση της Ιταλίας να άρει τη διαταγή απαγόρευσης εισόδου στα λιμάνια της χώρας πλοίων που έχουν διασώσει μετανάστες στη θάλασσα, ζητώντας πάντως από τη Ρώμη “να συνεχίσει να προσφέρει κάθε απαραίτητη βοήθεια” στα ευάλωτα πρόσωπα που βρίσκονται σε σκάφος στα ανοιχτά της Λαμπεντούζα.

Η μη κυβερνητική οργάνωση προσέφυγε στο ΕΔΑΔ με την ελπίδα ότι θα αποφάσιζε να ληφθούν “προσωρινά μέτρα” ώστε να βρεθεί λύση και να αποβιβαστούν οι 42 μετανάστες που παραμένουν αποκλεισμένοι στη θάλασσα επί 13 ημέρες και πλέον.

Την απαγόρευση εισόδου στα ιταλικά χωρικά ύδατα και ελλιμενισμού πλοίων ΜΚΟ που διασώζουν μετανάστες επέβαλε ο ακροδεξιός υπουργός Εσωτερικών και ισχυρός άνδρας της κυβέρνησης της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι.

Σύμφωνα με το ΕΔΑΔ, “δεν συντρέχουν εξαιρετικά σοβαροί και επείγοντες λόγοι” για να εφαρμοστούν προσωρινά μέτρα αυτού του είδους — δηλαδή να ζητηθεί από την Ιταλία να υποδεχθεί τους μετανάστες.

Κι αυτό επειδή η Ρώμη επέτρεψε να αποβιβαστούν οι πιο ευάλωτοι μετανάστες, 12 από τους συνολικά 53, ανάμεσά τους έγκυες, και οι εναπομείναντες στο Sea-Watch 3 δεν ανήκουν στις «κατηγορίες των πιο ευάλωτων προσώπων», κατά το σκεπτικό της απόφασης του ΕΔΑΔ.

Ο Σαλβίνι, ο οποίος δεν δίστασε προ ημερών να χαρακτηρίσει το πλοίο της ΜΚΟ “πειρατικό”, έσπευσε να χαιρετίσει την εξέλιξη.

“Ακόμη και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στο Στρασβούργο υποστηρίζει την απόφαση της Ιταλίας να επιβάλλει την τάξη, τη λογική, τη νομιμότητα και τη δικαιοσύνη: τα λιμάνια είναι κλειστά για τους διακινητές ανθρώπων και τους συνεργούς τους”, τόνισε.

“Λιγότερες αναχωρήσεις, λιγότερες αφίξεις, λιγότεροι θάνατοι, λιγότερη σπατάλη χρημάτων. Ο δρόμος δεν γυρίζει πίσω”, πρόσθεσε ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών.

Την Κυριακή, ο Σαλβίνι είχε υποστηρίξει πως το πλοίο θα όφειλε να αποβιβάσει τους μετανάστες στην Ολλανδία, διότι πλέει υπό ολλανδική σημαία, ή στη Γερμανία.

Η πλοίαρχος του Sea-Watch 3, η γερμανίδα Καρόλα Ρακέτε, 31 ετών, δήλωσε χθες στην εφημερίδα La Repubblica διατεθειμένη να σπάσει τον αποκλεισμό, να αψηφήσει τις εντολές της Ρώμης και να εισέλθει στα χωρικά ύδατα για να οδηγήσει τους μετανάστες που διέσωσε το σκάφος της «σε ασφαλή τοποθεσία, στη Λαμπεντούζα», πρόσθεσε όμως ότι θα ανέμενε την απόφαση του ΕΔΑΔ.

Η νεαρή γερμανίδα και η ΜΚΟ Sea-Watch, αν πράγματι επιλέξουν να αψηφήσουν τις διαταγές του Σαλβίνι, αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να τους ασκηθούν ποινικές διώξεις, να τους επιβληθούν χρηματικά πρόστιμα από 10.000 ως 50.000 ευρώ και να διαταχθεί η κατάσχεση του σκάφους, βάσει διατάγματος που εγκρίθηκε από την ιταλική κυβέρνηση νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Στην ξηρά, δεκάδες πόλεις της Γερμανίας έχουν εκφράσει την ετοιμότητά τους να υποδεχθούν τους 42 μετανάστες. Ο αρχιεπίσκοπος του Τορίνο Τσέζαρε Νοβίλια γνωστοποίησε χθες ότι η επισκοπή του προτείνει να τους αναλάβει εκείνη.

“Σε ό,τι με αφορά, το Sea-Watch δεν θα φθάσει στην Ιταλία, μπορεί να μείνει εκεί πέρα μέχρι τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά”, αντέτεινε ο Σαλβίνι.

“Πέρασαν 13 ημέρες, είχανε καιρό να πάνε ως την Ολλανδία και να γυρίσουν” διαβεβαίωσε, κατηγορώντας τη ΜΚΟ ότι κρατάει τους μετανάστες “ομήρους” διότι αυτό που επιδιώκει είναι η πολιτική πρόκληση.

Ο Καρμέλο Λα Μάγκρα, ιερέας στη Λαμπεντούζα – όπου η Λέγκα του Σαλβίνι έλαβε το 45% των ψήφων στις ευρωεκλογές του Μαΐου – έχει κατασκηνώσει εδώ και μέρες στο προαύλιο της εκκλησίας του και ζητεί να επιτραπεί να αποβιβαστούν οι μετανάστες, τρεις από τους οποίους είναι ανήλικοι.

Σε βίντεο που δημοσιοποίησε η Sea-Watch, ένας από τους μετανάστες, από την Ακτή Ελεφαντοστού, λέει: “δεν αντέχουμε”.

“Είμαστε σαν φυλακισμένοι, μας στερούνται τα πάντα (…). Βοηθήστε μας, σκεφτείτε μας”, προσθέτει.

Τον Ιανουάριο, 32 μετανάστες τους οποίους διέσωσε το πλοίο της Sea-Watch παρέμειναν αποκλεισμένοι για 18 ημέρες πριν τους επιτραπεί τελικά να αποβιβαστούν στη Μάλτα, χάρη σε συμφωνία για την ανακατανομή τους που κλείστηκε από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες»!!

Κώστας Πλεύρης, η ζωντανή ιστορία…

Προ ολίγων ημερών στο “Κόκκινο Πιπέρι” είχα δημοσιεύσει την είδηση πως ενώ αρχικά ο Νίκος Μιχαλολιάκος έκανε πρόταση συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της “Χρυσής Αυγής” στο Κώστα Πλεύρη, στη συνέχεια την ανακάλεσε! Και εξ αυτής της αφορμής έγραψα, πως δεν πρέπει τέτοια συμπεριφορά στον Κώστα Πλεύρη, γιατί ο Κώστας Πλεύρης είναι όνομα βαρύ σαν ιστορία!

Θεωρώ λοιπόν υποχρέωσή μου να δημοσιεύσω ένα απόσπασμα ενός e-mail που έλαβα γι΄ αυτήν την δημοσίευση:

«Κύριε Αποστόλου,

Πράγματι συμφωνώ1000%, ότι ο κ. Κωνσταντίνος Πλεύρης είναι όνομα βαρύ σαν ιστορία. Πριν 30 χρόνια, νέο κορίτσι ερωτεύτηκα τον Έλληνα σύζυγό μου που σπούδαζε στο Πολυτεχνείο του Βουκουρεστίου! Ερχόμενη στην Ελλάδα, ήταν ζήτημα αν γνώριζα 10-15 ελληνικές λέξεις που μου τις έμαθε ο σύζυγός μου όταν κάναμε ατέλειωτες βόλτες… Ακολούθως έμαθα πρώτα το ελληνικό αλφάβητο (με δυσκολία). Μετά έμαθα να μιλάω. Μετά άρχισα να διαβάζω παιδικά βιβλία. Μετά άρχισα να διαβάζω αρχαία ελληνική γραμματεία, αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων…

Σχετικά γρήγορα με πήρανε ως βιολόγο στα κεντρικά εργαστήρια του Νοσοκομείου Υγεία. Γιατί οι διευθυντές του νοσοκομείου γνώριζαν για το υψηλό επίπεδο γνώσεων που είχαν τα παιδιά του πρώην ανατολικού μπλοκ…

Στο σπίτι έβαζα είτε το ραδιόφωνο, είτε την τηλεόραση για να εξοικειωθώ με την ελληνική γλώσσα. Σιγά – σιγά λοιπόν, ανακάλυψα τον Κωνσταντίνο Πλεύρη και τις εκπομπές του. Εξ αιτίας αυτού του ανθρώπου άρχισα να γνωρίζω και να αγαπώ ότι είχε σχέση με την αρχαία Ελλάδα. Σε αυτόν οφείλω τα πάντα, όσον αφορά τη βελτίωση της σκέψης μου. Έμαθα να ερωτεύομαι την ελληνική γλώσσα και σταδιακά ανακάλυπτα το μεγαλείο του ελληνικού πνεύματος και του πολιτισμού…»!

Ζητώ συγνώμη από την καλή φίλη, η οποία μου έστειλε αυτό το e-mail,που λόγου χώρου δεν μπορώ να το δημοσιεύσω ολόκληρο! Πάντως την ευχαριστώ πάρα πολύ!

Να είναι πάντα καλά!!

Ας ακούσουν το λαό οι ηγετίσκοι…

Επίσης προ ημερών έλαβα άλλο ένα e-mail επώνυμο, για το άρθρο μου: «Ένωση πατριωτικών δυνάμεων και “Ελεύθερη Πατρίδα”», και το δημοσιεύω επειδή θεωρώ πολύ εύστοχες τις παρατηρήσεις του:

«Συγχαρητήρια κ. Αποστόλου! Τα γράψατε πολύ σωστά.

Δυστυχώς, οι αποφάσεις που επηρεάζουν την ζωή μας λαμβάνονται στην Βουλή, και όχι σε συγκεντρώσεις μικρών κομμάτων και “προσωπικοτήτων” σε αίθουσες ξενοδοχείων, ή στο Facebook. Όμως ο μόνος τρόπος για να εισέλθουν όλα αυτά τα μικρά κόμματα στην Βουλή είναι να δημιουργήσουν ένα ενιαίο πολιτικό όχημα, δηλαδή να συνενωθούν, και όχι μια πολιτική σύμπραξη, η οποία με την πρώτη δυσκολία θα διαλυθεί. Και αν τα ίδια δεν διαθέτουν τους απαιτούμενους οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους για να δημιουργήσουν το απαραίτητο πολιτικό όχημα, είναι προτιμότερο τα στελέχη τους, ως προσωπικότητες, να “ανέβουν” σε κάποιο άλλο όχημα που ενδεχομένως θα εισέλθει στη Βουλή, ώστε εκεί να δώσουν μάχη, για τις αρχές και τις αξίες τους, για την Πατρίδα και την κοινωνία.

Και θα το πάω λίγο παρακάτω λέγοντας ότι, είναι απαράδεκτο να υπάρχουν μικρά κόμματα – πολιτικά μαγαζιά, τα οποία ενώ έχουν αποτύχει επανειλημμένα σε εκλογικές αναμετρήσεις (άρα είτε δεν καλύπτουν τις προϋποθέσεις του πολιτικού αγώνα, είτε δεν τα αποδέχεται το εκλογικό σώμα), εξακολουθούν να συμβάλλουν στην πολυδιάσπαση του πατριωτικού – δημοκρατικού χώρου, ενώ θα έπρεπε να έχουν ήδη διαλυθεί – αφού δεν επιτυγχάνουν τον σκοπό τους.

Όπως επίσης είναι απαράδεκτο να υπάρχουν αρχηγοί μικρών κομμάτων, οι οποίοι, ενώ έχουν επανειλημμένα υποστεί εκλογικές ήττες, εξακολουθούν να παριστάνουν τους ηγέτες. Και αυτοί θα έπρεπε να έχουν ήδη παραιτηθεί, ώστε να αναδειχθούν άλλοι, αξιότεροι. Με εκτίμηση»!

loading...