Η ουσία πίσω από τη νέα επιχείρηση προπαγάνδας με αφορμή τις συντάξεις-μαμούθ

failed evolution

Με το γνωστό στυλ, τα ιδιωτικά ΜΜΕ σχεδίασαν μια νέα επιχείρηση προπαγάνδας με όχημα την “ανακάλυψη” των συντάξεων-μαμούθ. Τα μιντιακά “λαγωνικά” έδωσαν άλλη μια πάσα, αυτή τη φορά στον υπουργό εργασίας, Γιάννη Βρούτση, προκειμένου να επιδοθεί στο τυπικό αντι-ΣΥΡΙΖΑ κρεσέντο με ύφος εισαγγελέα.

Η Έφη Αχτσιόγλου, έβαλε τα πράγματα στη θέση τους δίνοντας την πραγματική εικόνα:

Για όσους ασφαλίζονταν με τα παλαιά καθεστώτα (πριν τον ν. 4387/2016) αλλά αιτήθηκαν συνταξιοδότησης μετά τον ν. 4387/2016 και μετά την 01.01.2019, ακριβώς επειδή το παλαιό σύστημα για κάποιες κατηγορίες ασφαλισμένων δεν προέβλεπε ανώτατα όρια εισφορών δεν προέκυπταν και ανώτατα όρια συντάξεων. Για τον λόγο αυτό είχαμε επεξεργαστεί και δρομολογήσει νομοθετική ρύθμιση η οποία έθετε ανώτατο όριο σύνταξης το δωδεκαπλάσιο της εθνικής σύνταξης, όμως η ρύθμιση αυτή δεν πρόλαβε να περάσει από τη Βουλή καθώς προκηρύχθηκαν πρόωρα εκλογές.

Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα. Οι – δικαίως οργισμένοι – παππούδες και γιαγιάδες θα αρχίσουν να βρίζουν πάλι τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι ελάχιστοι θα διαβάσουν τις λεπτομέρειες της υπόθεσης στο διαδίκτυο. Άλλωστε, οι μιντιακοί γκεμπελίσκοι το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό και ξέρουν πως να κατασκευάσουν τη χονδροειδή προπαγάνδα τους.

Αλλά γιατί οι μιντιακοί παπαγάλοι της ολιγαρχίας επέλεξαν να εξαπολύσουν στην παρούσα φάση αυτή τη νέα επιχείρηση προπαγάνδας εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ;

Πέρα από τις όποιες άλλες εξηγήσεις, άλλοι δύο βασικοί λόγοι θα μπορούσαν να είναι οι εξής:

1ον, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μέσω Γιάννη Βρούτση, θέλησε να στείλει ένα μήνυμα στις Βρυξέλλες ότι έχει πρόθεση να επαναφέρει τη μνημονιακή “κανονικότητα”. Και, προς το παρόν, οι συντάξεις-μαμούθ αποτελούν ιδανική περίπτωση για ένα τέτοιο μήνυμα, αφού κανένας δεν υπήρχε περίπτωση να διαμαρτυρηθεί. Το αντίθετο μάλιστα.

2ον, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί να αποπροσανατολίσει το υπερσυντηρητικό, υπερπατριωτικό κομμάτι των δεξιών ψηφοφόρων, από τις πρόσφατες επικές κολοτούμπες των στελεχών της όσον αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών. Όπως είναι φυσικό, μεγάλο ποσοστό αυτού του τμήματος των δεξιών ψηφοφόρων αποτελείται από συνταξιούχους. Τι ποιο ιδανικό να τους κάνει να εξοργιστούν με τις θηριώδεις συντάξεις των προνομιούχων για τις οποίες δήθεν ευθύνεται ο Κατρούγκαλος;

Αλλά πέρα απ’όλα αυτά, ακόμα και αν υποθέσουμε ότι ο Κατρούγκαλοςείχε όντως πρόθεση να καταργήσει το πλαφόν στις συντάξεις που επέβαλαν τα μνημόνια, δεν θα υπήρχε τρόπος να βάλει φρένο στα – όντως εξωφρενικά ποσά – μιας περιορισμένης ελίτ συνταξιούχων. Γιατί, υποτίθεται ότι οι εισφορές κατά τα χρόνια εργασίας πληρώνονταν κανονικά, άρα θα ήταν απόλυτα νόμιμες, όπως άλλωστε παραδέχτηκαν κατόπιν εορτής και τα μιντιακά παπαγαλάκια στα διάφορα δελτία.

Και η μεγάλη ειρωνεία της όλης υπόθεσης, είναι ότι όλοι αυτοί οι προνομιούχοι με τις υπέρογκες συντάξεις, ξεπήδησαν μέσα από τους κομματικούς στρατούς του δημοσίου και των κρατικοδίαιτων ημετέρων, που φρόντιζαν να συντηρούν οι γαλαζοπράσινοι καταστροφείς που χρεοκόπησαν τελικά τη χώρα.

Τώρα όμως το πάρτι τελείωσε και η δεξιά που ξαναπήρε την εξουσία, δεν τους έχει ανάγκη. Μπορεί άνετα λοιπόν ο Βρούτσης και τα άλλα “έντιμα” γαλάζια παιδιά να το παίζουν αγανακτισμένοι, που δεν θα επιτρέψουν τέτοιες προκλήσεις σε βάρος των υπόλοιπων συνταξιούχων. Αυτών των συνταξιούχων, που πρώτοι οι ίδιοι φρόντισαν προηγουμένως να στείλουν στην καρμανιόλα των μνημονίων όταν συγκυβέρνησαν με τα πράσινα Σημιτόπαιδα, αφού έπρεπε να “σώσουν” τη χώρα.

Αηδιαστικοί υποκριτές ως το κόκκαλο …

loading...