«Δηλαδή, με συγχωρείτε, απατεώνες είμαστε;» – Τα μεγαλύτερα «σουξέ» των ΣΥΡΙΖαίων σε ένα απολαυστικό βίντεο

Ποιο είναι το μεγάλο ατού του Αλέξη Τσίπρα; Σας είχε ποτέ «διασχίσει» το μυαλό, όπως στην κυρία Αχτσιόγλου ότι κάποιοι ζητούν από τον κύριο Πετρόπουλο να πληρώνουν παραπάνω εισφορές;

Είναι μερικές από τις ένδοξες φράσεις της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που περιλαμβάνει το βίντεο της Ομάδας Αλήθειας. Οι δηλώσεις αποτελούν ίσως ένα από τους καλύτερους τρόπους για να θυμηθεί κάποιος δόξη και τιμή τις… λαμπρές ημέρες της απελθούσας κυβέρνησης, που καλύπτουν μια ευρεία γκάμα αντικειμένων της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας.

Κι αν ο κύριος Τσίπρας θεωρεί ως μεγάλο του ατού την οικονομία, αυτό προφανώς συνέβη επειδή δεν έγιναν κατασχέσεις, αλλά… αφαιρέσεις χρημάτων, όπως είπε ο κ. Γάκης και αναπλαισίωση, αντί για μείωση συντάξεων, σύμφωνα με τον κ. Σεβαστάκη. Άλλωστε επί ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπήρξε μνημόνιο, αφού όπως είπε ο κ. Κουίκ, το μνημόνιο 3 δεν ήταν μνημόνιο, αλλά τριετής συμφωνία εξόδου από την κρίση, κάτι που δεν είχε διασχίσει καν το μυαλό της κυρίας Αχτσιόγλου, αφού με βάση όσα της έλεγε ο κ. Πετρόπουλος, υπήρχε κόσμος που του ζητούσε να πληρώνει μεγαλύτερες εισφορές.

Πρόβλημα δεν υπήρξε ούτε με τις αυξήσεις στο ΦΠΑ, αφού ο κ. Φίλης έθεσε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση: «Πόσα μακαρόνια τρώει ο κόσμος;», ρώτησε. Από την άλλη, η κυβέρνηση διέθετε λύση σε όλα, με τον κ. Δραγασάκη να λέει «πρέπει να δημιουργήσουμε ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα που να μην είναι υπό την εποπτεία της ΕΚΤ».

Πάντα αξιομνημόνευτες είναι οι απόψεις της Τασίας Χριστοδουλοπούλου για τους μετανάστες που απλώς εξαφανίζονται και μετά ρωτά το κοινό «γιατί γελάτε; σας φαίνεται αστείο;».

«Προοδευτικές» ήταν και οι θέσεις στελεχών για τα θέματα γεωπολιτικής. «Το να χάσεις νησιά δεν είναι σπουδαίο, τα ξαναπαίρνεις. Αλλά και να μην τα πάρεις…» ανέφερε σε μια επίδειξη πατριωτισμού ο κ. Ζουράρις, ενώ ο κ. Τσιρώνης διαρρήγνυε τα ιμάτιά του ότι το Καστελόριζο δεν βρίσκεται στο Αιγαίο.

Σε κάθε περίπτωση, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν απέφυγαν και τις σειρήνες της αυτοαναφορικότητας. «Εγώ δεν είμαι καμιά λουλού» δήλωσε ο κ. Μπαλάφας, ενώ ο κ. Τριανταφυλλίδης έληξε οριστικά όλα τα προβλήματα με τα Σκόπια. «Εμείς είμαστε οι Μακεδόνες, αυτοί είναι σεβερνάδες» απεφάνθη. Ακόμη πιο προωθημένη ήταν η τοποθέτηση του Στέλιου Παππά, που είπε ότι ο ίδιος είναι η καλύτερη επιλογή για τον ΟΑΣΘ.

«Δηλαδή με συγχωρείτε απατεώνες είμαστε;» διερωτάται, η κυρία Φωτίου, ενώ ο κ. Τσόσκας είχε διευκρινίσει ότι δεν μπορεί να βρει μεγάλα επιχειρησιακά λάθη στο Μάτι και η Ρένα Δούρου είχε αποκαλύψει ότι ο πρωθυπουργός την ημέρα που έγινε η τραγωδία βραβευόταν και γύρισε χωρίς το βραβείο για να είναι εδώ.

Το ζητήσατε, το φτιάξαμε. Τα καλύτερα που έχουμε ακούσει τα 4 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Οι καλύτερες ατάκες των Συριζαίων σε ένα βίντεο

409 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

loading...