Κρήτη: Ιδιοκτήτης καντίνας γρονθοκόπησε και έστειλε γυναίκα στο νοσοκομείο – Δείτε τον λόγο

Σύμφωνα με καταγγελία αυτοπτών μαρτύρων που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Ο Αγώνας της Κρήτης», ιδιοκτήτης καντίνας μαζί με μέλη της οικογενείας του επιτέθηκε σε 3 γυναίκες από μια παρέα 17 ατόμων, επειδή είχαν μαζί τους σάντουιτς.

Παρά το γεγονός ότι η παρέα είχε ήδη παραγγείλει ροφήματα από την καντίνα και ενώ η κουζίνα ήταν κλειστή, η κατάσταση έλαβε άγριες διαστάσεις όταν οι πελάτες τόλμησαν να καταναλώσουν τα σάντουιτς που είχαν ήδη φέρει μαζί τους.

Όπως αναφέρεται στην καταγγελία, μια γυναίκα δέχθηκε γροθιές και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο Χανίων, όπου και διαπιστώθηκε ότι είχε κακώσεις αλλά και ρωγμώδες κάταγμα σε δάκτυλο του ποδιού.  Εν μέσω ύβρεων και απειλών, καθώς και τον φόβο περαιτέρω όξυνσης της έντασης, η παρέα αποχώρησε από την συγκεκριμένη καντίνα.

Διαβάστε την καταγγελία που δημοσιεύει ο «Αγώνας της Κρήτης»:

Ένα απίστευτο γεγονός προπηλακισμού και ξυλοδαρμού έλαβε χώρα την Κυριακή 30/06/19 απόγευμα σε παραλία στο Σταυρό Ακρωτηρίου του νομού Χανίων. Πρωταγωνιστές του περιστατικού ήταν η οικογένεια των ιδιοκτητών καντίνας και παρέα πελατών.

Αφορμή στάθηκαν κάποια σάντουιτς που τρεις εκ των πελατών έφεραν μαζί τους έπειτα από ενημέρωση ότι η κουζίνα της καντίνας ήταν κλειστή. Να σημειωθεί ότι μία εξ’ αυτών ήταν μητέρα θηλάζουσα με βρέφος 5 μηνών.

Ακολούθησε η αγενής σύσταση από πλευράς των ιδιοκτητών η οποία ταχύτατα κλιμακώθηκε σε ένα παροξυσμό ύβρεων και προπηλακισμό των συγκεκριμένων πελατών. Ενώ έγιναν επανειλημμένες προσπάθειες από την πλευρά των μελών της παρέας ώστε να αποκλιμακωθεί η ένταση, η άμεση αντίδραση των ιδιοκτητών γινόταν ολοένα και πιο επιθετική. Σε ένα παραλήρημα ύβρεων, σεξιστικών χαρακτηρισμών και απειλών από την ιδιοκτήτρια και την κόρη της, ο 50χρονος ιδιοκτήτης σηκώθηκε με δολοφονική ψυχρότητα και επιτέθηκε σε κοπέλα της παρέας την οποία έσπρωξε και έριξε πάνω στα τραπεζοκαθίσματα. Στη συνέχεια κινήθηκε απειλητικά σε δεύτερη κοπέλα την οποία γρονθοκόπησε στο πρόσωπο και αφού την έριξε κάτω τη γρονθοκόπησε ξανά. Αμέσως μετά επέστρεψε στο τραπέζι του και κάθισε με πρωτοφανή ηρεμία.

Παρά το σοκ της αγριότητας η παρέα των πελατών αισθανόμενοι διαρκή απειλή για την σωματική της ακεραιότητα αποφάσισε να αποχωρήσει από την καντίνα ενώ οι απειλές και οι ύβρεις από την πλευρά των ιδιοκτητών συνεχιζόταν με την ίδια ένταση.

Στη συνέχεια έγινε εξέταση και δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες στη γρονθοκοπημένη κοπέλα από τους εφημερεύοντες ιατρούς του Γ.Ν. Χανίων (κάκωση αριστερής κροταφογναθικής, κάκωση δεξιού οφθαλμού και ρωγμώδες κάταγμα δακτύλου ποδιού) καθώς και καταγραφή του ξυλοδαρμού. Το περιστατικό καταγγέλθηκε στο αστυνομικό τμήμα Χανίων όπου κατατέθηκε και μηνυτήρια αναφορά στο πρόσωπο του 50χρονου ιδιοκτήτη της καντίνας παρουσία 17 μαρτύρων.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και απρόκλητη συμπεριφορά και την βιαιοπραγία εκ μέρους των ιδιοκτητών της εν λόγω καντίνας απέναντι σε αυτές τις δύο νεαρές γυναίκες και στην υπόλοιπη παρέα. Δυστυχώς αυτό δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό. Υπάρχει ένα πλήθος προφορικών και γραπτών αναφορών για την αγενή και επιθετική συμπεριφορά των συγκεκριμένων ιδιοκτητών.

Η χθεσινή κλιμάκωση σε βία και ξυλοδαρμό πρέπει να αποτελέσει συναγερμό για όλη την δημοκρατική κοινωνία των Χανίων που θέλει να προασπίσει το δικαίωμα όλων για πρόσβαση στις παραλίες χωρίς να νιώθει ότι απειλείται από τέτοιου είδους κατάπτυστες συμπεριφορές. Θα πρέπει να μπει ένα φρένο στους σεξιστές τραμπούκους που απειλούν τον δημόσιο χώρο προωθώντας τον τουρισμό για λίγους στο βωμό του οικονομικού τους κέρδους.

Καλούμε-προτρέπουμε οποιονδήποτε ήταν παρών στο περιστατικό ή έχει έρθει αντιμέτωπος με παρόμοια συμπεριφορά από τα συγκεκριμένα άτομα να επικοινωνήσει μαζί μας στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση:  [email protected]

Τέτοιες ενέργειες δεν πρέπει να μένουν ατιμώρητες. Με την ενεργή συμμετοχή όλων μας μπορούμε να απομονώσουμε τις φασιστικές σεξιστικές συμπεριφορές!

Υπογραφή

Οι παρούσες-παρόντες στο περιστατικό

loading...

3 thoughts on “Κρήτη: Ιδιοκτήτης καντίνας γρονθοκόπησε και έστειλε γυναίκα στο νοσοκομείο – Δείτε τον λόγο

  1. Μπά,κάτι θά προηγήθηκε, δέν μπορεί.

  2. Σιγουρα δεν μπορει εξαλλου οι κρητικοι ειναι λεβεντες να ειδαμε και στην υποθεση Γιακουμακη….ασεμας ρε φιλε πλακα κανεις? γνωστα αγροικικα γομαρια απολιτιστα

  3. Η ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ Η ΜΕΝΕΙΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ!!

    ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙΣ ΔΥΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ ΓΡΟΘΙΕΣ-ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΟΥ- ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ 17 ΑΤΟΜΑ??

    ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΦΙΛΑΡΑΚΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΜΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕ ΟΙ ΚΡΗΤΗΚΟΙ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΒΛ@ΚΕΣ!!
    ΤΟΥΣ ΜΑΘΑΜΕ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΙ ΚΟΤΑΡΕΣ ΕΙΝΑΙ….

    ΕΓΩ ΑΠΟΡΩ 17 ΑΤΟΜΑ ΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΚΑΨΑΝ ΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΜΕΣΑ….

Comments are closed.