Εμφανίστηκε ο… Κοτζιάς & επιτίθεται στην κυβέρνηση για τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, κατηγορώντας την ότι ενώ η Τουρκία έχει εισβάλει στην ΑΟΖ της Κύπρου, εκείνη δεν πράττει τα απαιτούμενα.

Ενώ ρίχνει και καρφιά εναντίον της κυβέρνησης Μητσοτάκης κάνοντας λόγο για μέτριους και εκτεθειμένους στην διεθνή διπλωματία υπαλλήλους που εκτελούν «ρεβανσιστικά σχέδια» και για ανθρώπους που δείχνουν «κατανόηση για την χούντα και επιβραβεύονται με κρατικές θέσεις».

Η ανακοίνωση του Πράττω για τις προκλήσεις της Τουρκίας:

H Τουρκία παραβιάζει για άλλη μια φορά το Διεθνές Δίκαιο σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Έχει εισβάλλει στην Αιγιαλίτιδα ζώνη της Μεγαλονήσου ενώ η Ελλάδα συνεχίζει να μην πράττει τα απαιτούμενα.

Η Κύπρος δεν πρέπει να φαίνεται, ούτε να είναι μόνη. Είναι άμεση ανάγκη η στήριξή της μέσα από ένα θεσμικό συντονιστικό όργανο των κυβερνήσεων Κύπρου και Ελλάδας, τόσο σε πολιτικό όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο.

Σήμερα που είναι η επέτειος του προδοτικού πραξικοπήματος της χούντας που οδήγησε στην τουρκική εισβολή, η Ελληνική Διπλωματία οφείλει πριν από όλα να έχει στο επίκεντρο της την Μεγαλόνησο και όχι τα ρεβανσιστικά σχέδια μετρίων και εκτεθειμένων στη διεθνή και ευρωπαϊκή διπλωματία υπαλλήλων και «συμβούλων».

Οφείλει, επίσης, να κρατά μακριά από την ελληνική εξωτερική πολιτική τους ανθρώπους που δείχνουν ακόμα και σήμερα κατανόηση για τη χούντα και όχι να τους επιβραβεύει με κρατικές θέσεις και μάλιστα σε κρίσιμα για τη διεθνή θέση της χώρας υπουργεία.

loading...

2 thoughts on “Εμφανίστηκε ο… Κοτζιάς & επιτίθεται στην κυβέρνηση για τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

  1. ΜΙΛΑΕΙ ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΣ? ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΕ ΗΔΟΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕ ΤΗΝ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟ ΖΑΕΦ ΚΑΙ ΜΕ ΜΥΞΕΣ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΧΑΡΑ ΤΟΝ ΦΙΛΑΓΕ ΕΝΩ ΗΤΑΝ ΕΚΔΗΛΗ Η ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ Η ΑΗΔΙΑ ΤΟΥ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΥ ΣΤΟΝ ΕΝΑΓΚΑΛΙΣΜΟ ΑΥΤΟ ΑΣΕ ΠΟΥ ΒΡΒΜΟΥΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΕΣΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΧΟΣ ΤΟΥ ΕΤΡΕΧΕ Η ΔΡΩΤΣΙΛΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΟΥΝΑΕΙ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΕΠΙΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΥΛΙΜΠΑΛΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΣΑΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΕ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΟΛΑ ΣΩΣΤΑ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ …ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΛΙΓΑΚΙ ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ

  2. Όπα του και άλα του. Που ήταν τόσο καιρό; Εσένα περιμέναμε να μας κάνεις υποδείξεις. Εσένα που πρωτοστάτησες στο ξεπούλημα της Μακεδονίας και, ευτυχώς, δεν σε άφησε ο καλός Θεός να κάνεις το ίδιο και στο Αιγαίο.

Comments are closed.