Ούτε στην Ξηροκρήνη, ούτε πουθενά!

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΞΗΡΟΚΡΗΝΗ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Την Τετάρτη 3/7, στην περιοχή της Ξηροκρήνης (Άγιοι Πάντες) πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και πορεία στην γειτονιά από αντιφασίστες αγωνιστές/στριες, σαν απάντηση στις αλλεπάλληλες
εμφανίσεις φασιστοειδών στην ευρύτερη περιοχή των Αμπελοκήπων, με πρόσχημα τους πρόχειρους καταυλισμούς προσφύγων και μεταναστών που έχουν στηθεί στα παρακείμενα βαγόνια του ΟΣΕ. Οι συγκεκριμένες φασιστικές ομάδες δεν χάνουν ευκαιρία να χύνουν το εθνικιστικό/ρατσιστικό τους δηλητήριο και να προκαλούν το κοινό αίσθημα των κατοίκων των δυτικών συνοικιών που είναι άλλωστε εξ ολοκλήρου χτισμένες από πρόσφυγες και μετανάστες. Ωστόσο εκμεταλλευόμενοι το προσφυγικό πρόβλημα, προσπαθούν να επέμβουν στην περιοχή και να την μετατρέψουν στον “Άγιο Παντελεήμονα” της Θεσσαλονίκης. Με την ηθική αυτουργία της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και την ανοχή δημοτικών και αστυνομικών αρχών. Οι επιθέσεις εξάλλου ακροδεξιών ήταν συχνό φαινόμενο και στην περίοδο των Δημοτικών εκλογών/Ευρωεκλογών, όπου βανδάλιζαν τα ταμπλό και τα περίπτερα της Δημοτικής Κίνησης Εργατική Αντεπίθεση και της ΟΚΔΕ.

Την ίδια ώρα που πραγματοποιούνταν η αντιφασιστική συγκέντρωση, φασίστες συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Επταλόφου και χτύπησαν ανενόχλητοι (ΜΑΤ και αστυνομία παρακολουθούσαν) τα εκλογικά περίπτερα των αριστερών δυνάμεων που βρίσκονται στην πλατεία, δείχνοντας ακόμα μια φορά πως βασικός εχθρός τους είναι οι αγωνιστές και οι οργανώσεις του εργατικού κινήματος.

Αυτές οι επιθέσεις δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν και θα λαμβάνουν κάθε φορά την απάντηση που τους αρμόζει. Η πιο ουσιαστική απάντηση όμως, είναι η απομόνωσή τους από τα εργατικά και λαϊκά στρώματα και την νεολαία, που πρέπει να εκφραστεί και στις 7 Ιούλη στην κάλπη – μαύρο σε όλους τους μνημονιακούς που εξέθρεψαν τους Ναζιστές και σε όλους τους ακροδεξιούς σχηματισμούς – αλλά και καθημερινά στις γειτονιές μας, με την ανάδειξη της αλληλεγγύης και των κοινών αγώνων ντόπιων-μεταναστών-προσφύγων για τα δικαιώματά μας, σαν την μόνη λύση για τα πραγματικά μας προβλήματα. Για την καταπολέμηση της ανεργίας, την δουλειά με δικαιώματα, τους αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, την προστασία υγείας – παιδείας – κοινωνικής ασφάλισης – περιβάλλοντος, την αποτροπή του πολέμου στην περιοχή μας.

Όποιος και αν είναι κυβέρνηση στις 8 Ιούλη, το μέλλον μας θα κριθεί από τους δικούς μας ταξικούς και αποφασιστικούς αγώνες, ενάντια σε καπιταλιστές, μνημονιακούς, φασίστες, ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Αγώνας παντού! Δεν θα ζήσουμε σαν δούλοι! Νόμος είναι το δίκιο των εργαζομένων!

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

loading...

1 thought on “Ούτε στην Ξηροκρήνη, ούτε πουθενά!

  1. Ούστ Σταλινοφασίστες!…… Όταν λέμε ''Φασίστας'' εννοούμε παλαιοκομμουνιστής!…. Να το ξέρουν όλοι: Δεν μπορεί να είναι κάποιος φασίστας, χωρίς να είναι πρώτα Κομμουνιστής….., όπως ακριβώς ο Μουσολίνι!….. Φασισμός είναι η τελική μορφή ή η φυσική εξέλιξη του Κομμουνισμού!!!……….. Καί πάλι Ούστ λείψανα του Στάλιν, του Τσαουσέσκου καί του Γιαρουζέλσκι!!!……………….. …Ε.

Comments are closed.