Ιταλία: Έβαλε τα κλάματα ο ένας δράστης μετά την ανακοίνωση του θανάτου του αστυνομικού

Έκλαιγε μετά την τραγική του πράξη, τίποτα όμως δεν φάνηκε να τον σώζει. Δεν έγινε πιστευτός ούτε από τον συνεργό του. Ο Αμερικανός έφηβος που κατηγορείται για τη δολοφονία του Ιταλού αστυνομικού, την περασμένη εβδομάδα, άρχισε να κλαίει ενώ ο φερόμενος συνεργός του δεν το πίστεψε, όταν τους είπαν μετά τη σύλληψή τους ότι το θύμα τους είχε υποκύψει στα τραύματά του.

Ο 19χρονος Φίνεγκαν Λι Έλντερ κατηγορείται ότι σκότωσε τον Μάριο Τσερτσιέλο Ρέγκα χτυπώντας τον με ένα μαχαίρι 18 εκατοστών, στο κέντρο της Ρώμης.

Το συμβάν σοκάρισε τους Ιταλούς προκαλώντας πολλά ερωτηματικά, τόσο για το κίνητρο της επίθεσης όσο και για τις ανακριτικές μεθόδους της αστυνομίας.

Ο Έλντερ και ο 18χρονος συμφοιτητής του, Γκάμπριελ Κρίστιαν Νατάλε-Χιορθ συνελήφθηκαν το Σάββατο ως ύποπτοι για τη δολοφονία του 35χρονου Ρέγκα. Ο αστυνομικός προσπάθησε να επέμβει σε μια διαμάχη που ξεκίνησε με αφορμή μια αγοραπωλησία ναρκωτικών στην οποία εμπλέκονταν οι δύο Αμερικανοί, σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές.

Η οικογένεια του Έλντερ ανέφερε σε μια ανακοίνωσή της σήμερα ότι δεν έχει επικοινωνήσει μαζί του μετά τη σύλληψή του.

«Η κατάσταση είναι ρευστή. Οι γονείς του Φιν αντέχουν», ανέφερε η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο Τσερτσιέλο Ρέγκα, που ήταν άοπλος και φορούσε πολιτικά, δέχτηκε την επίθεση του Έλντερ όταν προσπάθησε να συλλάβει τους δύο νεαρούς, με την υποψία ότι είχαν κλέψει ένα σακίδιο. Ο Ρέγκα και ένας άλλος αστυνομικός, που φέρεται να τραυματίστηκε από τον Νατάλε-Χιορθ, είχαν κληθεί στο σημείο αφού οι δύο Αμερικανοί φέρονται να έκλεψαν το σακίδιο από έναν έμπορο ναρκωτικών επειδή τους εξαπάτησε και τους πούλησε σκόνη ασπιρίνης αντί για κοκαΐνη. Ζητούσαν από τον ντίλερ 100 ευρώ και ένα γραμμάριο κοκαΐνης για να του επιστρέψουν το σακίδιό του, όμως εκείνος κάλεσε την αστυνομία.

Η εισαγγελέας Νούντσια Ντ’ Ελία είπε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ότι ο Νατάλε-Χιορθ αντέδρασε με δυσπιστία όταν του είπαν ότι ο αστυνομικός είχε πεθάνει. «Είναι αλήθεια νεκρός; Νεκρός-νεκρός;» είπε.

Ο δικαστής που έκρινε ότι οι δυο τους πρέπει να κρατηθούν όσο είναι σε εξέλιξη η έρευνα ανέφερε στην εντολή του ότι οι Αμερικανοί είπαν στους ανακριτές ότι δεν γνώριζαν πως ο Τσερτσιέλο Ρέγκα ήταν αστυνομικός και νόμιζαν ότι ήταν έμπορος ναρκωτικών. Όμως ο αστυνομικός διευθυντής Φραντσέσκο Γκαργκάρο υποστηρίζει ότι ο Ρέγκα και ο συνάδελφός του δήλωσαν με σαφήνεια την ιδιότητά τους πριν δεχτούν την επίθεση.

Εξάλλου, η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα για τον τρόπο ανάκρισης των νεαρών, μετά τη δημοσίευση μιας φωτογραφίας του Νατάλε-Χιορθ που κάθεται με δεμένα τα μάτια και φοράει χειροπέδες στα χέρια.

Οι δυο νέοι ενδέχεται να ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ή αλκοόλ όταν συνελήφθησαν το Σάββατο, όμως κρίθηκε ότι ήταν σε θέση να οδηγηθούν για ανάκριση, είπε η Ντ’ Ελία. Η εισαγγελέας και ο Γκαργκάρο απέφυγαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο αναφορικά με την έρευνα που διενεργείται για τον τρόπο ανάκρισης των υπόπτων.

loading...

1 thought on “Ιταλία: Έβαλε τα κλάματα ο ένας δράστης μετά την ανακοίνωση του θανάτου του αστυνομικού

  1. Καί τώρα!… Ισόβιες πίπες στις Ιταλικές Φυλακές αμερικανάκια μου!… Πίπες καί Οθωμανικό μέχρι να ψοφήσετε!………………….. …Ι.

Comments are closed.