ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΜΗΡΟΣ

Της Λέττας Καλαμαρά

Ευχάριστα νέα σήμερα με τηνανάθεση μέρους της δικαστικής υπόθεσης Novartis σε δύο Αντιεισαγγελείς για την επίσπευση εξέτασης των καταγγελίων και τη διαλευκάνσή της. Η υπόθεση του σκανδάλου Novartis αποτέλεσε αφενός ζήτημα ηθικής για το ΣΥΡΙΖΑ και αφετέρου ζήτημα σκευωρίας για τη Νέα Δημοκρατία. Η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει περί τίνος πρόκειτο.

Στην παρούσα φάση ο μόνος εμπλεκόμενος ενεργός πολιτικός ουσιαστικά είναι ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ.Άδωνις Γεωργιάδης. Ο δυναμικός Υπουργός, υπό το βάρος κατηγοριών που ακόμα εκρεμμούν στη Δικαιοσύνη, ετοιμάζει πυρετωδώς το νέο Νομοσχέδιο του Υπουργείου του για να σηματοδοτήσει τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη και τις ξένες επενδύσεις.

Στο Κράτος Δικαίου το τεκμήριο αθωωότητας μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση ασφαλώς είναι αυτονόητο και αυτό προφανώς ήταν και το δεδομένο που επέτρεψε στον Κυριάκο Μητσοτάκη να ορίσει τον κ.Γεωργιάδη Υπουργό στην προσπάθειά του να φτιάξει “Νέο Κράτος”, όπως έδωσαν εντολή οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας.

Η πρακτική όμως του “βαθέος Κράτους” της Ελλάδας, της Μαντάμ “Ο” να κρατάει ομήρους πολιτικούς, δημοσιογράφους, επιχειρηματίες και όποιον άλλον χρειάζεται με δικαστικές εκκρεμότητες ώστε να λαμβλάνουν περίεργες αποφάσεις ή να σιωπούν, ήταν συνήθης πρακτική του παρακράτους της Μεταπολίτευσης, μέχρι τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019. Δυστυχώς, κάποιοι θέλουν να τη διαιωνίσουν.


Οι κακές γλώσσες ομιλούν για προσπάθεια μέσω του νέου Νομοσχεδίου να παραχωρηθεί ο έλεγχος του χρήματος ξένων επενδυτών εξωτικών χωρών και των “μπροστινών” τους ξένων εταιρειών περιορισμένης νομικής ευθύνης σε ιδιωτικές εταιρείες, ενώ μετά αναμένεται η αρχειοθέτηση της υπόθεσης Novartis. Αυτό θα επιτρέψει, με την παράλληλη κατάργηση των capital controls από την Τράπεζα της Ελλάδας και τον έτερο εμπλεκόμενο στην υπόθεση Νοvartis κ.Στουρνάρα, που και εκείνος αναμένει την αρχειοθέτηση της, την εισροή ανέλεγκτου χρήματος στην οικονομία της χώρας προς εξαγορά σωρείας ελληνικών ιδιωτικών επιχειρήσεων μετά και την εκποίηση των κρατικών. Πάντα υπό αγαστές συνθήκες MOU.


Οι καλές γλώσσες από την άλλη πλευρά αποκλείουν τέτοια σενάρια. Θεωρούν δεδομένο ότι ο Υπουργός Επενδύσεων Γεωργιάδης ουδέποτε θα μπορούσε να παραδώσει τον έλεγχο του χρήματος που θα καθορίσει τη ζωή μας σε ιδιωτικές εταιρείες με το νέο Νομοσχέδιό του που σπεύδει να ψηφιστεί εντός Αυγούστου. Ο έλεγχος του χρήματος επενδύσεων θα παραμείνει αυστηρός όπως ισχύει σήμερα μπλοκάροντας το συνωστισμό offshore στην Ελλάδα.

Μία ενδιαφέρουσα και θλιβερή δικαστική ομηρεία ενός Υπουργού της Κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας από την εποχή ΣΥΡΙΖΑ που ευχόμαστε σύντομα να ξεκαθαριστεί σύντομα διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες της Ελλάδας.


Κοντός ψαλμός αλληλούια, για τα μελτέμια του Αυγούστου υπό το σκοτεινό φως της Πανσελήνου, που θα καθορίσει την πορεία της Μαντάμ “Ο”, του δικτύου της αλλά και της Ελλάδας, και φυσικά της διάρκειας της διακυβέρνησης Μητσοτάκη…

loading...

1 thought on “ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΜΗΡΟΣ

  1. "Στο Κράτος Δικαίου το τεκμήριο αθωωότητας μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση ασφαλώς είναι αυτονόητο"

    ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!

    ΕΚΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ" ΚΑΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΡΥΘΜΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟΝ "ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΑΚΙΑ"!!!

    ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΚΤΟΥ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ Φ Α Σ Ι Σ Τ Ε Σ.-

    Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΚΤΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ…

Comments are closed.