Χαρίτσης για δηλώσεις Πέτσα: Συνειδητό ψεύδος η σύνδεση της αποφυλάκισης Κορκονέα με τον νέο Ποινικό Κώδικα


Ως “συνειδητό ψεύδος” χαρακτηρίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, τη σύνδεση της αποφυλάκισης του Επαμεινώνδα Κορκονέα με τον Νέο Ποινικό Κώδικα.

Σε ανακοίνωσή του, με αφορμή τις δηλώσεις του Στέλιου Πέτσα, ο κ. Χαρίτσης σημειώνει ότι “ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος συνέδεσε την αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα με τον νέο Ποινικό Κώδικα. Πρόκειται για συνειδητό ψεύδος. Πρέπει επιτέλους να μπει ένα στοπ στον κυβερνητικό αυτό κατήφορο. Ο νέος Ποινικός Κώδικας δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την προβληματική ετυμηγορία του δικαστηρίου που αναγνώρισε το ελαφρυντικό ‘του πρότερου σύννομου βίου’ και οδήγησε στην αποφυλάκιση Κορκονέα”.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Χαρίτσης, “η κυβέρνηση το γνωρίζει αυτό αλλά επιλέγει τη λασπολογία. Όπως γνωρίζει ότι η απόφαση του δικαστηρίου προκαλεί το περί δικαίου αίσθημα των δημοκρατικών πολιτών. Την καλούμε λοιπόν να σταματήσει να υπεκφεύγει και να τοποθετηθεί επί της ουσίας”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, είχε δηλώσει σχετικά με την αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα ότι “οι αιτίες που οδηγούν στην αποφυλάκιση Κορκονέα είναι δύο και αφορούν στο νέο ποινικό κώδικα που ψήφισε μόνος του και εσπευσμένα ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις εθνικές εκλογές. Η πρώτη είναι η αλλαγή των προϋποθέσεων για την αναγνώριση της ελαφρυντικής περιστάσεως του προτέρου εντίμου βίου, που ανοίγει το δρόμο για να την αξιοποιήσουν ακόμη και δράστες ειδεχθών εγκλημάτων. Η δεύτερη είναι η αλλαγή του ανώτατου ορίου της ποινής που θα μπορούσε να επιβληθεί μετά την αναγνώριση της ελαφρυντικής περιστάσεως, το οποίο περιορίζεται πλέον από τα 20 στα 15 έτη".
loading...
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger

1 σχόλιο :

  1. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑ......ΨΕΜΑΤΑ !!!
    ΤΟ ΠΙΟ ΣΥΝΤΟΜΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή