Θρίλερ στο Βόρειο Στόλο: Aυτό είναι το απόρρητο ρωσικό υποβρύχιο που τυλίχτηκε στις φλόγες – Επτά (!) κυβερνήτες νεκροί

Εσπευσμένη συνάντηση Β.Πούτιν-Σ.Σοιγκού – Ολα τα θύματα ήταν ανώτατοι αξιωματικοί

Το απόλυτο θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη στον ρωσικό Βόρειο Στόλο με τον Β.Πούτιν να ακυρώνει εσπευσμένα το πρόγραμμα του και να συναντά τον Υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σοιγκού, και τον
Α.ΓΕΕΘΑ, Β.Γκερασίμοφ, καθώς το υποβρύχιο που τυλίχτηκε στις φλόγες ήταν το άκρως απόρρητο πυρηνικό υποβρύχιο διάσωσης “Losharik” ΑS 12 project 10831.

Ενα υποβρύχιο που έχει φωτογραφηθεί μόνο μια φορά, ελάχιστοι είχαν πρόσβαση και κανείς δεν γνώριζε τα βασικά τεχνικά του χαρακτηριστικά πέρα απ’ ‘οτι εκτελεί επιχειρήσεις σαμποτάζ.

Κάποιοι λένε πως μπορεί να επιχειρήσει σε βάθη 3.300ft με ταχύτητα 30 κόμβων αλλά ποτέ τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Πριν λίγο ο Β.Πούτιν ο οποίος μπροστά στις κάμερες είπε:

“Πρόκειται για μεγάλη απώλεια.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι επτά(!) κυβερνήτες και δύο ήρωες!

Δύο ήρωες μας σκοτώθηκαν. Είχαν μόλις τιμηθεί με το τίτλο του “Ηρωα της Ρωσίας”.

Πρόκειται για μια μεγάλη απώλεια για την Ρωσία και τον Στόλο μας.

Το πλήρωμα ήταν επαγγελματίες υψηλού επιπέδου.

Δεν βρίσκονταν σε ένα συνηθισμένο σκάφος. Ηταν ένα ερευνητικό”.

Τώρα τι δουλειά είχαν μαζεμένοι 7 κυβερνήτες (Νατοϊκός κωδικός OF-5/US O-6 ) στο “Losharik” είναι ερώτημα που θέλει απάντηση…

Πάντως υπάρχουν κάποιες πληροφορίες στον ρωσικό τύπο που αναφέρουν πως το “Losharik” δεν επέστρεψε στη ναυτική βάση του Σεβερομόσκ ενώ τονίζουν πως η φωτιά ίσως έπληξε το μητρικό σκάφος-φορέας “BS-64 “Podmoskovye” το οποίο βρίσκεται στο Gadzhiyevo.

Ο εκσυγχρονισμός του συγκεκριμένου υποβρυχίου ολοκληρώθηκε πριν 3 χρόνια όταν και μετατράπηκε σε υποβρύχιο ειδικών επιχειρήσεων. Μετά τη αφαίρεση του τμήματος εκτόξευσης των διηπειρωτικών πυραύλων το υποβρύχιο έγινε φορέας του τμήματος «κατασκοπίας» και εκτέλεσης ειδικών αποστολών στα πλαίσια του ρωσικού ναυτικού αναλαμβάνοντας καθήκοντα μητρικού σκάφους για το μινι-υποβρύχιο κλάσης 10831 “LOSHARIK”.

Η φωτιά ξέσπασε χτες Δευτέρα 1η Ιουλίου κατά την διάρκεια μετρήσεων για το Ναυτικό.

Στην ευρύτερη περιοχή έχουν γίνει μετρήσεις ραδιενέργειας χωρίς να έχει εντοπιστεί κάτι ανησυχητικό.

Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, ένας αξιωματικός πέθανε κατά την διάρκεια της φωτιάς που ξέσπασε από βραχυκύκλωμα κοντά στον πυρηνικό αντιδραστήρα ενώ οι υπόλοιποι κατά την διάρκεια μεταφοράς τους στο νοσοκομείο.

Ολοι εξαιτίας καπνού και αερίων.

Δύο ακόμη είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Το αξιοσημείωτο είναι πάντως πως οι Νορβηγικές αρχές μιλούν για “gas explosion” κατόπιν ενημέρωσης από την Ρωσία και όχι για βραχυκύκλωμα.

loading...