ΜΙΑ ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΟΥ!!!

Γράφει ο Αθανάσιος Τσόκας 
Μαθηματικός – Ερευνητής

         Στη νέα Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές τις 7ης Ιουλίου 2019, θα επιχειρηθεί να αναθεωρηθεί το άρθρο 3 του Συντάγματος, ώστε να μετατραπεί το σημερινό Ορθόδοξο Ελληνικό
Κράτος σε Κράτος ουδέτερο Θρησκευτικά, χωρίς το Σταυρό στη Σημαία μας και χωρίς Προσευχή και Θρησκευτικά στα Σχολεία μας!!! Η αναθεώρηση του άρθρου 3 του Συντάγματος θα χρειαστεί τουλάχιστον 180 θετικές ψήφους, γιατί το άρθρο 3 κρίθηκε ως αναθεωρητέο άρθρο από την προηγούμενη Βουλή με 151 ψήφους!!!.
 Συνεπώς το εν λόγω άρθρο 3 για να μην αναθεωρηθεί και μείνει ως έχει (και έτσι Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ παραμείνει ΟΡΘΟΔΟΞΗ όπως το άρθρο 3 του Συντάγματος ορίζει), πρέπει να βρεθούν τουλάχιστον 121 Βουλευτές που θα είναι ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 3, ώστε οι υπόλοιποι Βουλευτές που θα είναι υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 3 , θα είναι το πολύ 179 (300-121=179) και δεν θα επαρκούν για να γίνει η αναθεώρηση του άρθρου 3 .
Από όλα δε τα κόμματα που κατέρχονται σε αυτές τις εκλογές , (σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις), το μοναδικό κόμμα που σε Βουλευτές, θα ξεπεράσει το μαγικό αριθμό 121 , είναι το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας!!!.
Έτσι λοιπόν το κόμμα της ΝΔ από μόνο του, μπορεί να αποτρέψει την αναθεώρηση του άρθρου 3 του Συντάγματος και η σημερινή ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, θα συνεχίσει να είναι ΟΡΘΟΔΟΞΗ!!!
Κατά συνέπεια, εάν ο Πρόεδρος της ΝΔ, κ. Μητσοτάκης ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ (τώρα προ των εκλογών) ότι το κόμμα του θα ψηφίσει κατά της αναθεώρησης του άρθρου 3 του Συντάγματος και έτσι Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ θα συνεχίσει να είναι ΟΡΘΟΔΟΞΗ, επειδή η ταπεινότητα μου πάνω από όλα βάζει ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ και ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, θα παραβλέψει ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ και ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ του κ. Μητσοτάκη και ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ το κόμμα της ΝΔ , (μιας και η Πολιτική παράταξη της καρδίάς μου : Η “ΚΟΙΝΩΝΙΑ”,ελλείψει οικονομικών πόρων δεν κατεβαίνει σε αυτές τις εκλογές)!!!.
Καλώ δε, ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ να κάνουν το ίδιο, γιατί αυτό που προέχει τώρα είναι Η ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ!!!
Εάν όμως ο κ. Μητσοτάκης τηρήσει”σιγή ιχθύος” και δεν πει λέξη πάνω σε αυτό ΤΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ (που είναι : Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ), προφανώς θα του γυρίσω την πλάτη μου και καλώ τα εκατομμύρια των Ελλήνων Ορθοδόξων Χριστιανών να κάνουν το ίδιο!!!.
Γιατί για εμάς τους γνήσιους Ορθόδοξους Χριστιανούς : Η ΕΛΛΑΔΑ και Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ είναι αδέλφια δίδυμα!!!
Υ.Γ : Και δεν ξεχνάμε, Φίλοι μου Αγαπημένοι, ότι : Ο ΣΚΟΠΟΣ ΑΓΙΑΖΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ!!!
Και κατά τον Άγιο Παϊσιο : ” Στις εκλογές πάμε και επιλέγουμε τους Πολιτικούς με τα ολιγότερα ελαττώματα, όπως και κατά το μάζεμα των ελιών, επιλέγουμε τις ελιές με το ολιγότερο δάκο!!!”

loading...

1 thought on “ΜΙΑ ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΟΥ!!!

  1. Θα μπορουσε να συνυπαρξει τροπο τινα η Νεα Ελλας (μετα το 1821) ταυτοχρονα με ολες τις πνευματικες συνιστωσες του Ελληνισμου ειτε αυτες ηταν στο προσκηνιο του λογου ειτε ακομα στο συλλογικο ασυνειδητο ειτε στο εν υπνωσει και συνεχως διαμορφουμενο θυμικο ειτε ακομα στα εθνικα ονειρα του πολυπαθου λαου!! Μια βασικη προυποθεση θα ηταν η ανεξιθρησκεια και η δημοκρατικη λειτουργια του πολιτικου κρατους.Ενος κρατους συνεκτικου, δικην ιστου, που θα περιεκλειε ολους τους Ελληνες πολιτες οσο ετεροκλητοι και διαφορετικοι και αν ηταν!! Προυποθεση θα ηταν οι θρησκειες και τα υπερβατικα πιστευω να μην επηρεαζαν τοσο καθοριστικα την πολιτικη κονιστρα.Θεμιτη ναι η θρησκευτικη η μη συνειδηση του καθε πολιτη αλλα χωρις αναμειξη στην καθημερινη λειτουργια του κρατους.Δυστυχως ομως στο αμονι της ιστοριας δεν κατεστη δυνατο να σφυριλατηθει αυτη η ενοτητα που φαινεται οτι καθοριζει την εθνικη ισχυ και τον πολλαπλασιασμο των δυνατοτητων.ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΟΜΟΓΝΩΤΕΟΝ ΟΥΔΕΝ ΕΘΝΟΣ ΑΥΤΩ ΠΕΡΙΓΙΓΝΕΣΘΑΙ ελεγε ο Ηροδοτος. Δεν κατεστη δυνατη η ενοτητα με ευθυνη των περισσοτερων πολιτικων και πνευματικων ηγετων αλλα και του παραπλανημενου λαου θα μπορουσαμε να πουμε. Κατισχυσε το ιδιοτελες Βυζαντιο, η θρησκευτικη μονομερεια, η καμαριλα, η δημοσιουπαλληλια, το βολεμα, η βιωτικη νοοτροπια του αυτιστικου καταφερτζη και ο ιδιοτελης Φαναριωτισμος.Και στο βαθος βεβαια και ο Οθωμανος τιμωρος(η ισως το ζητουμενο για μερικους επιγονους του Σχολαριου) ενω τα τελευταια 100 χρονια προστεθηκε καπακι και ο Μαρξισμος.Κατεληξε καθε προσπαθεια κατισχυσης του πολιτικου κρατους (θεματοφυλακα του εθνους, της δημοσιας ταξης και της δημοκρατιας) να εκλαμβανεται ως προσπαθεια τορπιλισμου της επισημης θρησκειας η ως προσπαθεια υπονομευσης της χωρας.Τα φοβικα θρησκευτικα συνδρομα φαινεται οτι υπερισχυσαν τελικα της νηφαλιας και ανεξιθρησκης εθνικης στασης. Και η καθεστωτικη ιδιοτελεια τα καλυψε ολα τελικα!!!

Comments are closed.