Απειλές κατά Ελλάδας και ΗΠΑ από τον Ερντογάν: «Όποιος είναι μαζί με το Ισραήλ εμείς είμαστε εναντίον του»

Σε ακόμα μία λεκτική επίθεση κατά του Ισραήλ, αλλά και όσων είναι σύμμαχοι μαζί του προχώρησε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας πως «όποιος είναι με το μέρος του Ισραήλ, εμείς είμαστε εναντίον του».

Μιλώντας σε συγκέντρωση του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, στην Άγκυρα ο Ερντογάν δήλωσε ότι η τουρκική κυβέρνηση δεν «αποδέχεται τη σιωπή σχετικά με την τρομοκρατία που ασκεί το Ισραήλ στην Παλαιστίνη».

Τον περασμένο Μάρτιο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τον Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι είναι ένας «κλέφτης που ηγείται του Ισραήλ», περιγράφοντάς τον «ως έναν τύραννο που σφαγιάζει επτάχρονα παιδιά στην Παλαιστίνη».

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ απάντησε λέγοντας πως ο Ερντογάν «είναι ένας δικτάτορας που στέλνει τους πολιτικούς του αντιπάλους στην φυλακή».

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του «Πατριωτικού κόμματος» Dogu Perinçek δήλωνε ότι η προμήθεια των S-400 έγινε για να αντιμετωπιστεί η απειλή από την Ελλάδα, το Ισραήλ και άλλες χώρες.

«Η απόφαση για την αγορά των S-400 ήταν μια σωστή απόφαση. Η αγορά των οπλικών συστημάτων δεν είναι σαν να αγοράζεις ντομάτες από τη λαϊκή αγορά. Ο στόχος της προμήθειάς του είναι ο εντοπισμός όλων των απειλών που αντιμετωπίζει η χώρα μας», είπε για να συνεχίσει:

«Από πού έρχονται οι απειλές αυτές; Από ανατολικά του Ευφράτη, από την ανατολική Μεσόγειο από την Ελλάδα, το Ισραήλ και τη νότια Κύπρο. Επομένως η Τουρκία αντιμετωπίζει την αναγκαιότητα να εξοπλιστεί από απειλές όπως τις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Είναι στρατηγική επιλογή» πρόσθεσε.

«Δεν έχουν καμία πιθανότητα επιτυχίας οι ΗΠΑ»

«Έχουμε δύο επιλογές. Ή θα υποστηρίξουμε τον Ρ.Τ.Ερντογάν ή θα χάσουμε τη χώρα μας. Ποια είναι η προφανής επιλογή: Μα φυσικά με τον Ερντογάν. Το ίδιο λέει και ο Devlet Bahceli του και άλλα πατριωτικά κόμματα. Είμαστε μαζί με τον Ερντογάν κατά της αμερικανικής απειλής»

Ταυτόχρονα τα τουρκικά ΜΜΕ με έκτακτες αναρτήσεις τους ανακοίνωναν σήμερα την είσοδο σε υπηρεσία του νέου αντιαεροπορικού συστήματος χαμηλών υψών Hisar-A το 2021.

Όπως ανέφεραν μετά το Hisar-A το επόμενο σύστημα που τεθεί σε υπηρεσία το 2022 θα είναι το μέσων υψών Hisar-O (για την αντικατάσταση των τουρκικών Hawk) και τέλος το μεγάλων υψών Hisar-U, η ανάπτυξη του οποίου θα έχει ολοκληρωθεί το 2022 και η μαζική παραγωγή του θα ξεκινήσει το 2025.

loading...