ΣΟΚ: ΓΥΜΝΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ


Της Λέττας Καλαμαρά

Απίστευτο το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας των 'ΝΕΩΝ" και άλλων δημοσιευμάτων που αναφέρονται στη λειψανδία και υποστελέχωση του Στρατού μας. Δυστυχώς οι αποκαλύψεις του παρελθόντος για Μονάδες-σκιάχτρα δείχνουν να επαληθεύονται και στο παρόν αποκαλύπτοντας το άθλιο παραμύθι πολιτικών και στρατιωτικών επί έτη πολλά. Το αστείο της υπόθεσης κοροϊδίας των Ελλήνων φορολογουμένων και της εργασίας εις βάρος του εθνικού συμφέροντος είναι ότι οι ηγεσίες του παρελθόντος εμφανίζονται να αποτελούν με τη νέα Κυβέρνηση Μητσοτάκη τους σωτήρες του παρόντος.

Το ίδιο αστείο είναι να εμφανίζονται στρατιωτικοί ηγέτες με το επιχείρημα "Εγώ το είπα αλλά δεν με άκουσαν" επιλέγοντας τις δεξιώσεις και τις βαρύγδουπες δηλώσεις προς τους αδαείς για να ξεχάσουν τη γύμνια τους. Το θέατρο αξιωματούχων δεν έχει όρια, είναι ορατό από όλους και είναι θλιβερό.

Οι ιθύνοντες γνωρίζουν αν χρειάζεται αύξηση θητείας ή άλλες λύσεις που χρησιμοποιούν σύγχρονοι στρατοί. Εξάλλου η ασφάλεια της Ελλάδας αφορά όλους και όχι μόνο τους άνδρες. Το μόνο δεδομένο είναι ότι οι Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων παγκοσμίως με επάνδρωση κάτω ενός συγκεκριμένου ποσοστού είναι ανύπαρκτες και λειτουργούν ως αποθετήρια δημοσίων υπαλλήλων, ρουσφετολογικά κέντρα κομματικών μηχανισμών και εγγύηση αδυναμίας για τους εχθρούς της Ελλάδας. Αυτό το γνώριζαν όλοι όσοι τόσα χρόνια σιωπούσαν συνειδητά εις το όνομα του ανύπαρκτου εθνικού απορρήτου.

Οι στρατοί υπάρχουν, πληρώνονται και εκπαιδεύονται για να πολεμούν και ο Ελληνικός Στρατός μαζί ίσως μ'αυτόν της Ισλανδίας και του Λουξεμβούργου αποτελούν τα μοναδικά ευρωπαϊκά παραδείγματα αποχής από τα πεδία των επιχειρήσεων και λειψανδρίας ηρώων. Η πρόσφατη δημόσια αποκάλυψη ότι από τα 15 πανάκριβα Ελικόπτερα NH-90 που αγοράστηκαν με χρήματα των φορολουμένων πολιτών λειτουργεί μόνο ένα (!) και αυτό βρίσκεται στη Σύρο για ρόλο ΕΚΑΒ δείχνει το έγκλημα εις βάρος της εθνικής ασφαλείας που αποδέχτηκαν όλες προβεβλημένες πολιτικές και στρατιωτικές ηγεσίες έναντι της εξασφάλισης της θέση τους και των ανούσιων προαγωγών τους.

Οι ίδιες ηγεσίες τώρα συνωστίζονται ακόμα και με fake news  για να καταλάβουν την ΑΧΡΕΙΑΣΤΗ θέση του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας για να ελέγχουν και να καταγράφουν τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ προς όφελος αυτών που τους είχαν τοποθετήσει αναξιοκρατικά τόσα χρόνια στις προηγούμενες θέσεις τους. Δεν μπορεί να υπάρξει σύμβουλος εθνικής ασφάλειας χωρίς καταγεγραμμένη εθνική στρατηγική όπως το παράδειγμα των ΗΠΑ, οτιδήποτε άλλο είναι μία ακόμη θέση που θα εξυπηρετήσει αλλότριους σκοπούς.     

Αυτά για αρχή και για τα παπαγαλάκια της πατριωσύνης επιτέλους.

ΥΓ Το κείμενο αφιερώνεται στους επίλεκτους Έλληνες Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς και στις οικογένειές τους που προδόθηκαν την 15η Ιουλίου 1974 από τους πατριώτες πνευματικούς μέντορες που άνοιξαν την Κερκόπορτα της Κύπρου. Μέντορες που ακόμα και σήμερα συνεχίζουν με τα ίδια ονόματα να μας εξουσιάζουν.


https://thedayaftergr.blogspot.com/2019/07/blog-post_400.html
loading...
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger

2 σχόλια :

 1. Δυστυχώς η αλήθεια πονά, αλλά ... πόσοι θέλουν να τη γνωρίζουν και να την προβάλουν;
  Όταν στην αρχή της κρίσης υπήρχαν τραγικές ελλείψεις σε καύσιμα, πυρομαχικά, ανταλλακτικά, συντήρηση κλπ, τι έγινε;
  Να σας πω τι έγινε, κάποιοι, υποτίθεται «ηγέτες» του στρατεύματος βγάζανε διαταγές για νέες στολές και εξαρτήματα στολών, τονίζοντας πως σε κάθε περίπτωση το καλύτερο οπλικο σύστημα είναι το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων, λησμονώντας την παροιμία που λέει «νηστικό αρκούδι δεν χορεύει», αφού οι φωστήρες φρόντισαν να εξαθλιωσουν στρατιωτικούς με βαρύτατες περικοπές στους πενιχρούς μισθούς τους.
  Έχουμε απέναντι μας μια τεράστια στρατιωτική μηχανή που προμηθευεται εγχώρια οπλικά συστήματά κάθε είδους, εφοδιάζεται συνεχώς με οτιδηποτε νέας τεχνολογίας όπλα κυκλοφορούν στην αγορά και εδώ οι φωστήρες μας επιβάλανε αυτοεμπάργκο στις προμήθειες νέων οπλικών συστημάτων, αλλά και στη σωστή συντήρηση των παλαιών.
  Με λίγα λογια, αφήσαμε την εθνική μας άμυνα στην τύχη της.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σε λίγο όλα αυτά (Όπλα, στρατούς, εξοπλιστικά προγράμματα κλπ)δεν θα τα έχουμε ανάγκη!.... Θα βρισκόμαστε υπό την σκέπη της κραταιάς Νέας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας!.................... Βέβαια οι νεοραγιάδες πάλι θα μαλώνουν μεταξύ τους, πάλι σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΝεοΠΑΣΟΚ κλπ θα είναι χωρισμένοι!....... ...Ε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή