Φεύγουν από τα τουρκικά ναυπηγεία και πηγαίνουν στο Νεώριο Σύρου -Σημάδια ανάκαμψηςΜετά από πολύχρονο μαρασμό,ο τομέας της ναυπηγοεπισκευαστικής στην Ελλάδα δείχνει τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης με την επαναλειτουργία των Ναυπηγείων Νεωρίου Σύρου.

Ενδεικτικό είναι πως 95 πλοία επισκευάστηκαν τον τελευταίο χρόνο στο Νεώριο Σύρου με το 98% των οποίων έφυγαν από τουρκικά ναυπηγεία για να έρθουν στην Ελλάδα.

Η επαναλειτουργία των Ναυπηγείων Νεωρίου Σύρου έδωσε σημαντική ανάσα και ώθηση στον κλάδο ύστερα από περίπου 20 χρόνια και κατάφερε το πρώτο σημαντικό πλήγμα στα Ναυπηγεία της Τουρκίας που έκαναν χρυσές δουλειές εκμεταλλευόμενα την κρίση στην Ελλάδα.


Αεροφωτογραφία από τα Ναυπηγεία Νεωρίου Σύρου
Σύμφωνα με τα στοιχεία των Ναυπηγείων Σύρου απο τον Μάρτιο του 2018 που επαναλειτουργούν από την ΟNEX SHΙPYARDS, 95 πλοία έχουν περάσει από τις εκσυγχρονισμένες εγκαταστάσεις του Νεωρίου για εργασίες επισκευής ή συντήρησης. «Πρόκειται για αριθμό ρεκόρ σε τόσο μικρό διάστημα. Το συντριπτικό ποσοστό αυτών των πλοίων και συγκεκριμένα το 98% εφυγαν απο την Τουρκία για έρθουν σε μας , καθώς μέχρι τώρα επέλεγαν τα ναυπηγεία της γειτονικής χώρας», λέει στέλεχος της ONEX στο iefimerida.gr.

Τα καράβια που μπαίνουν στο Νεώριο είναι ελληνικής αλλά και ξένης ιδιοκτησίας, ενώ η αναβάθμιση των συστημάτων είναι συνεχής με στόχο της προσέλκυση ακόμα περισσότερων πλοίων. Πρόσφατα επισκευάστηκε δωρεάν και το αντιρρυπαντικό σκάφος του λιμενικού σώματος που λίγες ημέρες αργότερα χρειάστηκε να επιχειρήσει σε ναυτικό ατύχημα ανοιχτά της Σίφνου.
loading...
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger

3 σχόλια :

 1. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΆ, ΒΑΛΕΤΕ ΚΑΙ ΔΩ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΚ.. ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑ … ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΈΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ;...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οι συνδικαλιστές του ΚΚ δεν στέλνουν τα πλοία στην Τουρκία. Αλλωστε δεν έχουν τέτοιες σχέσεις με τους εφοπλιστές (τους πατριώτες ντε!!!)που πηγαίνουν τα πλοία τους στην Τουρκία (μιλάμε για τόσο πατριώτες). Οι συνδικαλιστές του ΚΚ λένε στους εργαζόμενους να απαιτούν τα δεδουλευμένα που τους τρώνε οι εργοδότες και να παλεύουν για τα εργασιακά τους δικαιώματα. ΄Εχουν να φοβούνται οι εργοδότες για κάτι τέτοιο στο ναυπηγείο της Σύρου;

   Διαγραφή
 2. Αυτοί που θέλαν να πετάξουν το ΠΑΜΕ στη θαλασσα δίνουν όρκους πίστης στα πραγματικά τους αφεντικά. Κατατοπιστικότατο!!!!

  http://drashstowraiokastro.blogspot.com/2019/07/blog-post_513.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή