Πρόεδρος Κολομβίας για Μαδούρο: «Έχει μετατρέψει τη χώρα του σε άντρο τρομοκρατών»

Ο Νικολάς Μαδούρο έχει μετατρέψει τη χώρα του σε άντρο  τρομοκρατών και διέπραξε το σοβαρό λάθος να προστατεύσει ανταρτικές ομάδες και εμπόρους ναρκωτικών, υποστήριξε σήμερα ο πρόεδρος της Κολομβίας, Ιβάν Ντούκε, την ώρα που η ένταση μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών κλιμακώνεται και πάλι.
Ο Ντούκε έκανε αυτό το σχόλιο απαντώντας στην ανακοίνωση του Μαδούρο ο οποίος την Κυριακή δήλωσε ότι οι δύο αγνοούμενοι διοικητές των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC), που καταζητούνται από τις δικαστικές αρχές είναι “καλοδεχούμενοι στη Βενεζουέλα”.

Οι σχέσεις των δύο χωρών επιδεινώθηκαν, αφότου ο Ντούκε αναγνώρισε ως νόμιμο μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας τον Χουάν Γκουαϊδό, τον επικεφαλής του κοινοβουλίου που ελέγχεται από την αντιπολίτευση, θεωρώντας παράνομη την επανεκλογή του Μαδούρο το 2018.
“Αυτό που βλέπουμε είναι ότι (ο Μαδούρο) όχι μόνο έδωσε καταφύγιο στους Κολομβιανούς τρομοκράτες για πολλά χρόνια, αλλά επιβεβαιώνει ολοένα και περισσότερο ότι η Βενεζουέλα είναι καταφύγιο για τρομοκράτες και εμπόρους ναρκωτικών”, είπε ο Ντούκε από τη Σαγκάη όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Το Σαββατοκύριακο ο Νικολάς Μαδούρο είπε ότι οι Σεουσίς Παουσίας Ερντάντες ή “Χεσούς Σάντριτς” και Λουσιάνο Μαρίν ή “Ιβάν Μάρκες”, είναι “ηγέτες της ειρήνης”. Και οι δύο εντάχθηκαν στο πολιτικό κόμμα των FARC μετά την ειρηνευτική συμφωνία του 2016 με την οποία τερματίστηκε ο εμφύλιος πόλεμος στην Κολομβία. Επρόκειτο να εκπροσωπήσουν τις FARC στο Κογκρέσο. Όμως ο Μάρκες εξαφανίστηκε πέρσι, αφού συνελήφθη ένας ανιψιός του και μεταφέρθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες για να συνεργαστεί σε μια έρευνα για διακίνηση ναρκωτικών.
Αυτόν τον μήνα, το Ανώτατο Δικαστήριο της Κολομβίας διέταξε τη σύλληψη του Σάντρις επειδή δεν εμφανίστηκε να καταθέσει, κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών.
“Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Σάντριτς προστατεύεται από το δικτατορικό καθεστώς”, είπε ο Ντούκε αναφερόμενος στη Βενεζουέλα.
Ο πρόεδρος της Κολομβίας έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι ο Σάντριτς ενδέχεται να διέφυγε στη Βενεζουέλα. Ο Μαδούρο είπε την Κυριακή ότι πληροφορήθηκε για την πιθανή παρουσία του Σάντριτς στη χώρα του από τις δηλώσεις του Ντούκε.

loading...

1 thought on “Πρόεδρος Κολομβίας για Μαδούρο: «Έχει μετατρέψει τη χώρα του σε άντρο τρομοκρατών»

  1. ΝΑ Η ΕΥΚΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΡΕΜΑΝΤΑΛΑ ΤΟΝ ΚΟΥΡΑΔΟΒΟΣΚΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΠΕΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ''ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ'' ΣΤΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ''ΠΟΛΕΩΝ'' ΕΠΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ΒΑΣΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΛΕΓΕ ΓΙΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΙΤΑ (ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΚΙΑ ΣΠΕΡΝΩ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΦΟΥ ΜΑΖΕΨΕ ΖΑΧΑΡΟΚΑΛΑΜΟ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΤΟΥ ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΤΑΝ ΚΡΑΔΑΙΝΟΝΤΑΣ ΚΑΤΙ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ ΓΕΜΑΤΑ ΣΚΟΥΡΙΑ (ΕΚΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΧΕ ΤΡΕΛΑΝΕΙ ΤΙΣ ΚΟΥΒΑΝΕΣ ΣΤΝ ΠΗΔΟ) ΚΑΙ ΝΑ ΤΩΡΑ ΠΕΔΙΟ ΔΟΞΗΣ ΛΑΜΠΡΟ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΑΔΟΥΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ LATINA AMERICA ΠΡΟΤΟΥ ΤΟΝ ΦΑΝΕ ΟΙ ΑΜΡΙΚΛΑΝΟΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΓΑΜΗΝΕΣ ΤΟΥ ΠΛΗΡΤΕΙΣ Ο ΚΟΥΡΑΔΟΒΟΣΚΟΣ ….. ΑΑ ΡΕ Π'ΤΑΝΑ ΛΑΤΙΝΑ ΑΜΕΡΙΚΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑΑΑΑ ΠΟΛΥ ΕΥΘΥΜΗΣΑΜΕΝ ΠΑΛΙ ΜΑ ΠΟΛΥ!!

Comments are closed.