ΦΩΛΙΕΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Της Λέττας Καλαμαρά
Αρνητικό το πρώτο δείγμα γραφής της νέας κυβέρνησης στον κόσμο και θετικό στον πρεσβευτή των ΗΠΑ κ.Πάιατ, σύμφωνα με τις δηλώσεις του. Πώς ο ελληνικός λαός ψήφισε Νέα Δημοκρατία κατά πλειοψηφία και βρέθηκε να κυβερνάται από άτομα εκτός αυτής είναι απορία. Επίσης ακόμα χειρότερα οι «business as usual» με τα νέα στελέχη να καταλαμβάνουν τις θέσεις ΣΥΡΙΖΑ, κάποιοι να παραμένουν ακόμα και σήμερα(!) αμετακίνητα στην εξουσία σαν ναν μην έγιναν εκλογές και το ΑΠΕ-ΜΠΕ να μοιράζει την ανώνυμη δημοσιογραφία εξυμνώντας τη νέα Κυβέρνηση, επίσης είναι αυτό που ο κ. Πάιατ χαρακτήρισεως “άψογη μετάβαση και προσήλωση” συγχαίροντας τον κ. Μητσοτάκη.

Οι ΚΥΑ και οι μπουλντόζες της πρώτης εβδομάδας στο Ελληνικό πήγαν για Αύγουστο και καλά Χριστούγεννα και μάλλον το καλοκαίρι 2020 θα συζητάμε ακόμα. Τουλάχιστον η ηθική και κοινωνική δικαίωση για τον Αριστείδη Φλώρο επήλθε με την απελευθέρωσή του επί Νέας Δημοκρατίας που έχει Διευθυντή στο Γραφείο Πρωθυπουργού τον κ.Δημητριάδη,παλιό του συνεργάτη. Δημοσιογραφικές πληροφορίες φέρουν τον κ.Δημητριάδη και “αφεντικό” της ΕΥΠ για την καλύτερη ενημέρωση του νέου Πρωθυπουργού, στον οποίο πλέον υπάγεται η υπηρεσία πληροφοριών.

Κρίσιμα επίσης τα ερωτηματικά για το ρόλο της συζύγου Μαρέβας του Κυριάκου Μητσοτάκη και αν θα ανταπεξέλθει στα νέα καθήκοντά της καλύτερα από την Περιστέρα του Αλέξη Τσίπρα. Τον ίδιο και για την αδελφή του Πρωθυπουργού Ντόρα Μπακογιάννη που μπορεί να μην ανέλαβε κάποιο Υπουργείο αλλά παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις με τους ανθρώπους της για την επόμενη ημέρα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι Υπουργοί του έδωσαν ήδη το στίγμα της επόμενης μέρας σε καυτά ζητήματα όπως της μετανάστευσης και των επενδύσεων με πρακτικό αποτέλεσμα τα ίδια με το χθες. Αν συνεχίσουν έτσι το μόνο σίγουρο είναι ότι η προμήθεια αλεξίσφαιρων γιλέκων για την Ελληνική Αστυνομία παρόλο απαραίτητη, δεν θα είναι αρκετή για να σηματοδοτήσει το έργο του. Ας περιμένουμε και τις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή να δούμε αν τελικά έφυγε ποτέ ο Αλέξης Τσίπρας και το καθεσττώς του και αν ήρθε ποτέ ο Κυριάκος Μητσοτάκης να σώσει το λαό του.

Τα μηνύματα είναι αποκαρδιωτικά με το βιοτικό επίπεδο μάλλον να παραμένει κάτω των Ρουμάμων και των Πολωνών μέχρι το 2029 προφανώς γιατί έτσι θέλουν οι δανειστές, γιατί έτσι θέλουν οι φωλιές εξουσίας και τελικά γιατί απλά όπως είπε ο Αμερικανός Πρέσβης “Η Ελλάδα μετατράπηκε από πηγή προβλημάτων σε πηγή λύσεων” χωρίς όμως ο λαός να έχει δει κάποια λύση στη ζωή του μέχρι τώρα, προφανώς τις είδαν κάποιοι άλλοι, πέραν του λαού που πιστεύει και ψηφίζει. Ποιος νοιάζεται αλήθεια για λύσεις για το λαό όμως σε μια Κυβέρνηση με διορισμένους υπουργούς και λοιπούς από κάποιους άλλους.

Ελπίζουμε εκτός από το αριστερό πόδι του ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το Μέγαρο Μαξίμου να κινήσει και το δεξί επιτέλους για να χαμογέλασουν οι Έλληνες πραγματικά και όχι μόνο οι άσπονδοι φίλοι της αυλής της εξουσίας.

Το μεγάλο ερώτημα μετά και τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 και το πρώτο δείγμα γραφής του Κυριάκου Μητσοτάκη παραμένει αναπάντητο πάντως. Ποιος κυβερνάει αυτό τον τόπο εις βάρος της ζωής των Ελλήνων;

Αποχαιρέτα την Αλεξάνδρεια που χάνεις… (Καβαφης), Έλληνα!

loading...