Το ακούσαμε κι αυτό! Ο Ιησούς Χριστός εφευρέθηκε από τους Ρωμαίους ως «ψυχολογικός πόλεμος»

Ντόρος να γίνει και όλα τα υπόλοιπα δεν έχουν σημασία… Έτσι όπως φαίνεται σκέφτονται κάποιοι «ερευνητές» που ασχολούνται συνεχώς με τον Ιησού Χριστό…

Ένας βιβλικός μελετητής, λοιπόν, σε έναν νέο αδιανόητο ισχυρισμό αναφέρει πως: «Ο Ιησούς Χριστός ήταν ένας φανταστικός χαρακτήρας που εφευρέθηκε από τους Ρωμαίους ως μια μορφή «ψυχολογικού πολέμου» εναντίον του εβραϊκού λαού».

Ο Joseph Atwill, συγγραφέας του έργου «Ο Μεσσίας του Καίσαρα», ισχυρίζεται ότι έχει βρει αρχαίες ομολογίες από τους Ρωμαίους, οι οποίες δηλώνουν ότι οι αρχές δημιούργησαν έναν «Μεσσία» για να ειρηνεύσουν τους Εβραίους στην Παλαιστίνη. Ο Αμερικανός συγγραφέας λέει ότι ο Ιησούς δεν βασιζόταν σε μια ιστορική φιγούρα, αλλά οι Ρωμαίοι αντλούσαν έμπνευση από ιστορικές προσωπικότητες του πρώτου εβραϊκορωμαϊκού πολέμου.

Ο κ. Atwill δήλωσε: «Οι εβραϊκές αιρέσεις στην Παλαιστίνη την εποχή εκείνη, οι οποίες περίμεναν έναν προφητικό πολεμιστή Μεσσία, ήταν μια συνεχής πηγή βίαιης εξέγερσης κατά τον πρώτο αιώνα. Όταν οι Ρωμαίοι είχαν εξαντλήσει τα συμβατικά μέσα για να καταπνίξουν την κάθε την εξέγερση, άλλαξαν την τακτική σε ψυχολογικό πόλεμο. Υπολόγισαν ότι ο τρόπος για να σταματήσει η εξάπλωση της ζηλωτικής εβραϊκής ιεραποστολικής δραστηριότητας ήταν να δημιουργηθεί ένα ανταγωνιστικό σύστημα πεποιθήσεων. Τότε εφευρέθηκε η«ειρηνική» ιστορία του Μεσσία. Αντί να εμπνέει τον πόλεμο, αυτός ο Μεσσίας παρότρυνε να γυρίσουν και το άλλο μάγουλο και ενθάρρυνε τους Εβραίους να «δώσουν στον Καίσαρα» και να πληρώσουν τους φόρους τους στη Ρώμη. Η βιογραφία του Ιησού είναι πραγματικά κατασκευασμένη, βασισμένη σε προηγούμενες ιστορίες, αλλά κυρίως στη βιογραφία ενός Ρωμαίου Καίσαρα»

Ο Atwill υποστηρίζει ότι για πρώτη φορά προέβη σε αυτή την αποκάλυψη όταν παρατήρησε ότι ο Ιησούς είναι «ο μόνος φανταστικός χαρακτήρας στη λογοτεχνία του οποίου ολόκληρη η ιστορία ζωής του μπορεί να ανιχνευθεί σε άλλες πηγές».

Συγκρίνοντας την Καινή Διαθήκη με τον «Πόλεμο των Εβραίων» του Ιωσήφ βρήκε παραλληλισμούς μεταξύ των δύο.

Ο Atwill τόνισε: «Αυτό που φαίνεται να έχει ξεφύγει από πολλούς μελετητές είναι ότι η ακολουθία των γεγονότων και των θέσεων της διακονίας του Ιησού είναι λίγο πολύ η σειρά των γεγονότων και των θέσεων της στρατιωτικής εκστρατείας του αυτοκράτορα Τίτου Φλάβιου όπως περιγράφεται από τον Ιωσήφ. Αυτό είναι σαφής απόδειξη ενός εσκεμμένα κατασκευασμένου σχεδίου».

loading...