Η ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ «ΓΕΡΜΑΝΙΑ Ε.Π.Ε.» Η ΒΔΕΛΛΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ....


Η ΒΡΩΜΙΚΗ «ΕΤΑΙΡΟΣ» ΜΑΣ


Γράφει ο Βασίλης Βιλιάρδος

Η διαστρεβλωμένη παρουσίαση του Ελληνικού από το Spiegel είναι μεν το εμφανέστερο αλλά τελικά το μικρότερο πρόβλημα της αναφοράς
του στην Ελλάδα – αφού τόσο το βίντεο, όσο και το άρθρο του υπηρετούν στην πραγματικότητα το στόχο να πείσουν πως μόνο οι ιδιωτικοποιήσεις σε εξευτελιστικές τιμές και η συρρίκνωση του κράτους οδηγούν στην ευημερία της κοινωνίας.

Ως εκ τούτου, η απελπιστική περίπτωση δεν είναι η Ελλάδα, όπως ισχυρίζεται το περιοδικό, αλλά η Γερμανία και η μονόπλευρη, προκατειλημμένη δημοσιογραφία της – όπου μπορεί μεν να είμαι ο μοναδικός που το τονίζει ξανά και ξανά, θυμίζοντας «φωνή βοώντος εν τη ερήμω», αλλά κάποια στιγμή θα το καταλάβουν οι Έλληνες και οι Ευρωπαίοι, αφού η αλήθεια βγαίνει πάντοτε στην επιφάνεια, όσο και αν αργήσει.

Επικαιρότητα

Σύμφωνα με το Spiegel και με τον Έλληνα αρθρογράφο του, ειρωνικά φυσικά, στα ΑΤΜ των τραπεζών επικρατεί πλέον ομαλότητα και οι Έλληνες μπορούν να κάνουν αναλήψεις άνω των 60 € – σε αντίθεση με αυτά που συνέβησαν το 2015 (επί δημιουργικής ασάφειας και αφελληνισμού των τραπεζών).

Μετά από χρόνια δε στην άκρη του γκρεμού, δεν αναφέρεται κανείς σε μία ενδεχόμενη κρατική χρεοκοπία ή στην έξοδο από το ευρώ – ενώ τα επιτόκια των δεκαετών ομολόγων είναι εξαιρετικά χαμηλά και η χώρα έχει ανακτήσει την πιστοληπτική της ικανότητα (προφανώς ως επίσημη γερμανική αποικία).

Εν τούτοις, ο ρυθμός ανάπτυξης είναι καταστροφικά χαμηλός, οι νέοι άνθρωποι με πτυχίο νομικής αμείβονται ως δικηγόροι με 350-400 € καθαρά το μήνα και επομένως πολλοί εγκαταλείπουν τη χώρα.

Εκτός αυτού ένας επενδυτής που θέλει να επενδύσει 8 δις € στο κλειστό από το 2001 αεροδρόμιο του Ελληνικού, σε ένα εγχείρημα με ξενοδοχεία, με διαμερίσματα πολυτελείας και με ένα καζίνο, δεν μπορεί να το κάνει για γραφειοκρατικούς λόγους – ενώ το οικονομικό ινστιτούτο ΙΟΒΕ υπολόγισε ότι, η επένδυση θα δημιουργήσει 10.000 νέες θέσεις εργασίας, αυξάνοντας μακροπρόθεσμα το ΑΕΠ κατά 2,4%.

Ως συνήθως όμως το γερμανικό περιοδικό αναπαράγει ανοησίες – ενδεχομένως μη γνωρίζοντας πως οι υπολογισμοί του ΙΟΒΕ δεν είναι σχεδόν ποτέ αξιόπιστοι.

Εν προκειμένω, πώς είναι αλήθεια δυνατόν 10.000 θέσεις εργασίας σε μία χώρα με 10,75 εκ. κατοίκους να αυξήσουν το ΑΕΠ κατά 2,4% οπότε κατά σχεδόν 4,5 δις €, ακόμη και αν υιοθετήσει κανείς τους πλέον αισιόδοξους πολλαπλασιαστές;

Εκτός αυτού τα ξενοδοχεία και οι πολυτελείς κατοικίες δεν δημιουργούν βιομηχανικές θέσεις εργασίας, δεν έχουν ως αποτέλεσμα την απασχόληση σε καινοτόμες εταιρείες και δεν προσφέρουν δουλειές σε νέους ανθρώπους με πτυχίο νομικής – αλλά μόνο επιχειρήματα «υπεξαίρεσης» της εξουσίας σε χρεοκοπημένα πολιτικά κόμματα, όπως στη ΝΔ που χρωστάει 290 εκ. € και δεν πρόκειται ποτέ να τα εξοφλήσει (γράφημα, στην πρώτη στήλη το 2018 και στη δεύτερη το 2017) ή στο ΠΑΣΟΚ που οφείλει πάνω από 250 εκ. € (γράφημα), σημειώνοντας πως τα δύο αυτά κόμματα φέρουν την ευθύνη για την υπερχρέωση της χώρας το 2009, για την υπαγωγή της στο ΔΝΤ, για τη χρεοκοπία της και για το έγκλημα του PSI.

 Εάν δε οι Έλληνες τα ψηφίσουν ξανά, δεν θα είναι μόνο άξιοι της μοίρας τους αλλά, επί πλέον, εντελώς ανόητοι – αφού θα περιμένουν πως για τέταρτη φορά, με το ίδιο αποτυχημένο πείραμα (μνημόνια) και με τα ίδια διεφθαρμένα υλικά (κόμματα), θα έχουν άλλα αποτελέσματα!Συνεχίζοντας, με ένα μικρό βίντεο που αφορά το γερμανικό άρθρο, η κάμερα δείχνει πως στο κλειστό αεροδρόμιο σταθμεύουν ακόμη παλιά αεροπλάνα, για να τεκμηριώσει πως ακριβώς αυτή η εικόνα περιγράφει την ελληνική οικονομία – στάσιμη και πεπαλαιωμένη. Όπως τονίζει τέλος ο Γερμανός ομιλητής στον επίλογο, θα πρέπει να υπάρξουν θεμελιώδεις μεταρρυθμίσεις για να αναπτυχθεί η Ελλάδα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑloading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :