ΚΑΙ ΑΦΑΝΕΙΣ ΑΓΙΟΙ ΘΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΣΕΙ Η ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΕΙΣ.


Η ΑΝΩΘΕΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΙΣΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΤΑ ΤΑ ΤΑΡΑΧΩΔΗ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Επίθεση εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ -Φωτογραφία: Aris Oikonomou / SOOC 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Σε μια αποστροφή των λόγων του ο Γέροντας Εφραίμ ο Αριζονίτης είπε: « σήμερα οι
πολυκατοικίες των Αθηνών είναι γεμάτες με ΑΓΙΟΥΣ»

Και τούτο συμβαίνει γιατί πολλούς συναντήσαμε.

Περικείμενον νέφος αγίων κληρικών και λαϊκών σκεπάζουν με την προσευχή τους τα δρώμενα των ημερών μας.

Δεκαετία του 90 όταν όλα πήγαιναν τραλαλά ένας ταπεινός λευίτης μας έλεγε:


Έρχονται χρόνια που οι μεγαλουπόλεις της Ελλάδος θα βιώσουν φρικτές καταστάσεις. Θα τρέχουν οι ΑΓΙΟΙ ΠΑΝΤΕΣ να γλυτώσουν τους Έλληνες.

Ούτε καν μπορείς να φανταστείς τι έρχεται;

Μακάρι να μην τα δούμε

Ο Γέροντας Χρυσόστομος Αγγέλου δεν πρόλαβε να δει αυτά που μας προανέφερε. Τις ημέρες που μας ετοίμαζαν τα μνημόνια και τα υπόλοιπα θηρία ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ τον κάλεσε στα Ουράνια σκηνώματα.

Ο Γέροντας γεννήθηκε στην πλατεία Κουμουνδούρου την δεκαετία του 30 , έζησε πέριξ αυτής και αναχώρησε από αυτήν.

Οι ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ της πλατείας αυτής και τα συσσίτια των πονεμένων των Αθηνών τον γνωρίζουν πολύ καλά.

Ήταν 15 ΙΟΥΛΙΟΥ του 2009 όταν κοιμήθηκε αίφνης ο αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Αγγέλου που σε απόσταση λίγων μέτρων από το Μέγαρο Μαξίμου, όταν λειτουργούσε στην εκκλησία των ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ του Αμαλείου Ορφανοτροφείου , άνοιγε τα μεγάφωνα και φώναζε :

«Η Ελλάδα δεν ανήκει στους κλέφτες.»

Όποιοι ακούσανε κηρύγματα του την δεκαετία του 90 ήδη βίωναν αυτά που ζούμε σήμερα.

ΜΕΤΑΝΟΙΑ φώναζε για να γλυτώσουμε από τα δεινά, αλλά μόνο τον άκουγαν τα αυτιά και τίποτε άλλο.

Αυτός ο Λεβεντόπαπας που ιερουργούσε στο εκκλησάκι των Ταξιαρχών που γειτνίαζε με το μέγαρο Μαξίμου, σχεδόν απόσταση 100 μέτρων, ανάμεσα σε αριστοκρατικές πολυκατοικίες και στους χρόνους της παραζάλης του χρηματιστηρίου και των ολυμπιακών έργων δεν σταματούσε να φωνάζει ¨η Ελλάδα δεν ανήκει στους κλέφτες¨.

Ο αείμνηστος πατέρας Χρυσόστομος Αγγέλου γνήσιος Αθηναίος τη καταγωγή που τα έπαιζε όλα κορώνα- γράμμα για την γνήσια αγάπη του προς την ΠΙΣΤΗ και την ΠΑΤΡΙΔΑ.

Τα κηρύγματα του καταπέλτης για τους νεοποχίτες της δεκαετίας του 80 και του 90 που τον είχαν μέσα στα πόδια τους και δεν μπορούσαν να του κλείσουν το στόμα, αλλά ούτε και τα μεγάφωνα, γιατί ήτανε τόσο ομολογιακός ο παπά Χρυσόστομος, που το εκκλησίασμα του παρόλο που λειτουργούσε στην περιοχή των Ανακτόρων αποτελείτο από όλα τα κοινωνικά στρώματα των Αθηνών.

« Γέροντα νομίζω ότι είσαι στην πρώτη γραμμή μάχης» του έλεγα

και αυτός χαμογελούσε ταπεινά λέγοντας μου

« έχω υποχρέωση απέναντι στον ΑΓΙΟ ΘΕΟ και τους συμπατριώτες μου να ελέγχω τις αμαρτίες και τις άνομες πολιτικές ενέργειες.»

Τι του στοίχισαν όλα αυτά;

μα φυσικά την θέση της Αρχιεροσύνης  λόγω των υψηλών πνευματικών προσόντων του.

Ήταν δυνατόν να γίνει ΑΡΧΙΕΡΕΑΣ στους χρόνους του ¨εκσυγχρονισμού¨ της χώρας  και αυτός να περικυκλώνει με Λιτανείες το  μέγαρο Μαξίμου και το Προεδρικό και να απαιτεί να εισέλθει μέσα σε αυτά κρατώντας τον ΖΩΟΠΟΙΟ ΣΤΑΥΡΟ για να καθαγιάσει τους χώρους και τους ανθρώπους ;

Συγκλονιστικές στιγμές αντίστασης από ταπεινούς Λευίτες που ομολογούσαν ΧΡΙΣΤΟ και ΠΑΤΡΙΔΑ την στιγμή που όλοι μετρούσαν την συμμετοχή τους στα πλούσια πακέτα της ΕΕ. Στα χρόνια που μεσουρανούσε η διαπλοκή μας έλεγε…

« Αν τα χρήματα που κλέβουνε ήτανε δικά μας , τέλος πάντως πάει στο καλό !! αν και είναι ατιμία, όμως οι κλέφτες καταχρώνται χρήμα δανεικό και αυτό είναι το εγκληματικό, γιατί είναι πλέον σίγουρο, ότι οι τοκογλύφοι δεν θα τους χαρισθούν και θα περικυκλώσουν κάποια μέρα  το Μαξίμου  απαιτώντας  τα χρήματα τους και τότε ποιος θα τα πληρώσει;» « Να είσαι σίγουρος ότι οι κατ εξοχή υπεύθυνοι θα σφυρίζουν αδιάφορα»

« όμως αυτή η αδιαφορία των Εξουσιών που θα κατασκανδαλίσει τα επόμενα χρόνια τον λαό θα θεωρείται πνευματικά συνυπευθυνότητα στην Προδοσία, έστω και αν θέλουν να την εξωραΐσουν»

γιατί παιδί μου « οι Ποιμένες οδηγούν το Ποίμνιο και όχι το Ποίμνιο τους Ποιμένες»

« όμως ο καλός ΘΕΟΣ θα δώσει λύσεις στα αδιέξοδα που θα βρεθούμε εξαιτίας αυτής της λεηλασίας που σήμερα την χρυσώνουν με βιτρίνες έργων και θα βάλει τον Τούρκο που με την Προδοσία της Κύπρου μας έφερε την Μεταπολίτευση των Παθών  του λαού μας, να μας την πάρει πίσω, δηλ. αυτήν την άσχημη κατάσταση, με τον δικό του τρόπο!! Κατά τις Άγνωστες Βουλές του ΘΕΟΥ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑloading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :