Ανοίγει η κινέζικη αγορά για κεράσι, ροδάκινο, βερίκοκο και δαμάσκηνο από την Ελλάδα


Μετά από αίτημα της χώρας μας, που κατατέθηκε πριν από τρία ολόκληρα χρόνια στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, μαζί με το σχετικό τεχνικό φάκελο, ολοκληρώνεται αισίως η προσπάθεια για
έναρξη εξαγωγών νωπών κερασιών, ροδάκινων βερίκοκων και δαμάσκηνων προς την τεράστια αυτή ασιατική αγορά

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μετά από αίτημα της χώρας μας, που κατατέθηκε πριν από τρία χρόνια στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, η Ελλάδα θα γίνει η πρώτη χώρα-μέλος της Ε.Ε. που θα εξάγει κεράσια στην Κίνα.

Από τις 20 έως τις 29 Ιουνίου επισκέφθηκε τη χώρα μας κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να διαπιστωθεί από κοντά η ασφάλεια και η ποιότητα της παραγωγής των ελληνικών κερασιών, ροδάκινων, βερίκοκων και δαμάσκηνων.

Γι’ αυτό το λόγο, η κινέζικη αντιπροσωπεία, συνοδευόμενη από εκπροσώπους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ξεναγήθηκε σε δενδροκομικές εκμεταλλεύσεις, εγκαταστάσεις διαλογής και συσκευασίας οργανώσεων παραγωγών και ιδιωτών, εργαστήρια ανάλυσης, καθώς και το Τελωνείο και το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Μετά την ολοκλήρωση της πολυήμερης επίσκεψης στις Περιφερειακές Ενότητες της Καβάλας, της Θεσσαλονίκης, του Κιλκίς, της Πέλλας, της Ημαθίας, της Πιερίας και της Λάρισας, το αποτέλεσμα ήταν πολύ θετικό και πλέον απομένουν μόνο οι τεχνικές λεπτομέρειες για την υπογραφή των πρωτοκόλλων εξαγωγής των ανωτέρω προϊόντων στην κινέζικη αγορά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντική ήταν η συμμετοχή των ιδιωτών επιχειρηματιών, οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να εξάγουν τα προϊόντα τους στη συγκεκριμένη αγορά.
loading...
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger

1 σχόλιο :

  1. Μια φορα φυγαμε απο την Σαγκαη της Κινας και πηγαμε εκει διπλα σε ενα αλλο λιμανι το Γιανται να ξεφορτωσουμε ην υπολοιπη παρτιδα (σιδερα και λαμαρινες) οποτε καθως μπαιναμε σο λιμανι ρωησα τον πιλοτο τι λεει εδω πως ειναι εξω η κατασταση? και μου απαντησε ε ενταξει μικρο μερος ειναι εχει 5 πραματα και οταν τον ρωτησα ποσο κοσμο εχει μου απαντησε αα μικρο μερος 14 εκατ. κοσμο εχει περιπου!!! τι κερασια και ρΟδακινα να πρλαβουν να φανε απο εμας? ουτε ο δημος μενιδιου (ο δικος τους εκει) δεν θα προλαβει να δοκιμασει....χα χα χα χαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή