Πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη ζητούν να συλληφθούν για να πάρουν άσυλο (βίντεο)

Μια ομάδα περίπου σαράντα προσφύγων εγκαταστάθηκε χθες το βράδυ μπροστά στο αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι νεαροί ζήτησαν από τους αστυνομικούς να συλληφθούν για να δρομολογηθεί η διαδικασία αίτησης ασύλου και να εξασφαλίσουν έγγραφα νόμιμης παραμονής στη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, πρόκειται για Κούρδους πρόσφυγες από το Ιράκ, οι οποίοι με τη βοήθεια λαθροδιακινητών πέρασαν τα σύνορα της χώρας μας από τον Έβρο. Απώτερος σκοπός τους είναι να καταλήξουν σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Λίγο μετά τις 21:00, ο φρουρός του αστυνομικού τμήματος ενημέρωσε το κέντρο επιχειρήσεων για την παρουσία των νεαρών προσφύγων. Η αντίδραση της νέας διοίκησης της ΓΑΔΘ ήταν άμεση. Με εντολή του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Λάζαρου Μαυρόπουλου, οι πρόσφυγες προσήχθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης και μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων του πρώην στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ομάδες προσφύγων εγκαθίστανται μπροστά στο αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου, ζητώντας να συλληφθούν από τις αρχές για να τους χορηγηθούν έγγραφα.

Πριν από μερικούς μήνες περισσότεροι από εκατό Κούρδοι είχαν κατασκηνώσει στην πλατεία Αριστοτέλους, έχοντας το ίδιο αίτημα. Τότε οι αρχές δεν είχαν επιδείξει τα ίδια αντανακλαστικά και οι πρόσφυγες παρέμειναν στην πλατεία για αρκετό χρόνο. Η πλατεία Αριστοτέλους με τους εξαθλιωμένους πρόσφυγες είχε γίνει πρώτη είδηση σε όλα τα δελτία ειδήσεων.

Δείτε στο βίντεο εικόνες από τη χθεσινοβραδινή προσαγωγή των νεαρών προσφύγων:

loading...