Συναγερμός! Η αφρικανική πανώλη των χοίρων κτυπά την Βουλγαρία


Κρούσματα αφρικανικής πανώλης των χοίρων εντοπίστηκαν στη Βουλγαρία, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός και να ξεκινήσει άμεσα η θανάτωση των ζώων, που έχουν μολυνθεί από τη ζωονόσο, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Ασφάλειας Τροφίμων (BFSA).


Μετά τα κρούσματα γρίπης των πτηνών, αυτή τη φορά τα μολυσμένα ζώα εντοπίστηκαν στο χωριό του Νοβάτσενε, στην περιφέρεια του Πλέβεν.

Η εστία σε ιδιωτικό αγρόκτημα στη Βουλγαρία
Στο πλαίσιο της έρευνας που διεξήχθη σε σχέση με την έξαρση της αφρικανικής πανώλης των χοίρων, (που σήμανε συναγερμό και στη Δανία) η BFSA εντόπισε εστία σε ιδιωτικό αγρόκτημα στο Νοβάτσενε. Τα δείγματα που ελήφθησαν, επιβεβαιώθηκαν ως θετικά για τον ιό της αφρικανικής πανώλης των χοίρων από το Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς του Εθνικού Κτηνιατρικού Ινστιτούτου Διαγνωστικής Έρευνας, στη Σόφια, μετέδωσε η δημόσια ραδιοφωνία της Βουλγαρίας.

Σχέδιο έκτακτης δράσης στη Βουλγαρία
Η BFSA λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για τον έλεγχο και την αντιμετώπιση της ζωονόσου, σύμφωνα με τους τους κανόνες της ευρωπαϊκής και της εθνικής νομοθεσίας και του σχεδίου έκτακτης δράσης για τον έλεγχο της αφρικανικής πανώλης των χοίρων. Επίσης, έχει θέσει σε ισχύ απαγόρευση εισόδου και εξόδου ατόμων και αυτοκινήτων στην περιοχή όπου έχει εντοπιστεί η εστία της ζωονόσου και εφαρμόζονται μέτρα για την αντιμετώπισή της. Στην διαδικτυακή σελίδα της BFSA υπάρχει συνεχής ροή ενημέρωσης σχετικά με τις περιοχές όπου υπάρχουν επιβεβαιωμένες περιπτώσεις αφρικανικής πανώλης των χοίρων.
loading...
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger

1 σχόλιο :

  1. ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΩΝ ΧΟΙΡΩΝ ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΟΥΝ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΤΑΦΗ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΠΛΗΝ ΚΑΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΕΚΕΙ ΠΕΡΑ? ΜΑΖΕΨΑΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΘΕΤΟΥΝ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΚΑΙ ΑΤΑΚΤΩΣ ΕΡΙΜΜΕΝΑ ΕΠ ΑΥΤΩΝ ΤΑ ΣΦΑΓΙΑΣΘΕΝΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟΙΒΑ ΒΟΥΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΨΩΦΙΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΙΑΝ ΩΡΑΙΑΝ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΛΥΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ....ΤΩΡΑ ΤΟ ΤΙ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΜΟΛΥΝΣΗ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΛΟΓΩ ΑΙΘΑΛΗΣ ΚΛΠ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ....ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ Η ΕΥΡΩΠΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΠΛΗΞΕΙ ΜΕ ΤΑΚΤ ΟΧΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΝ ΑΛΛΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΓΕΡΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΜΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΝΑ ΣΤΡΙΦΤΟ Κ@Λ@ΔΑΧΤΥΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή