Που βρήκαν δουλειά οι 94 «τέως» του ΣΥΡΙΖΑ

Ούτε ένας ούτε δύο αλλά 94 είναι οι πρώην (πλέον) βουλευτές και συνεργαζόμενοι του ΣΥΡΙΖΑ που δεν κατάφεραν να μπουν στη Βουλή και έτσι θα αναζητήσουν το… μεροκάματο εκτός πολιτικής.

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν συνταξιοδοτηθεί ήδη από το επάγγελμά τους και ανήκουν στους τυχερούς. Οι νεώτεροι στον πολιτικό στίβο θα πρέπει τώρα «να σηκώσουν τα μανίκια» μια και από το 2010 έχει καταργηθεί η βουλευτική σύνταξη (την λαμβάνουν μόνο όσοι είχαν εκλεγεί τα προηγούμενα χρόνια και στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ).

Πίσω στην «Αυγή» ο Γιώργος Κυρίτσης

Από τους εκλεγέντες με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας απουσιάζουν ο Νίκος Κοτζιάς, που θα επιστρέψει στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και ήδη γράφει βιβλίο, η δικηγόρος Τασία Χριστοδουλοπούλου και ο καθηγητής πανεπιστημίου Κώστας Γαβρόγλου που έχει πλέον συνταξιοδοτηθεί.

Από την παλαιά Β’ Αθηνών ο Παναγιώτης Κουρουμπλής έχει δικηγορικό γραφείο, όπως και η Κατερίνα Παπακώστα που συνεργάσθηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην εργασία του στην «Αυγή» επέστρεψε ο δημοσιογράφος Γιώργος Κυρίτσης, που προσφάτως έγινε και πατέρας.

Συνταξιοδοτημένοι είναι οι δημοσιογράφοι Νίκος Ξυδάκης, Αννέτα Καββαδία και Τέρενς Κουίκ, ο στρατιωτικός Νίκος Τόσκας, ο Χριστόφορος Παπαδόπουλος (υπάλληλος της Τράπεζας της Ελλάδος), ο Γιάννης Θεωνάς, η Ελένη Αυλωνίτου (εργαζόταν στο Κέντρο Ελέγχου Αντιντόπινγκ του ΟΑΚΑ),

Στην Α’ Πειραιώς συνταξιούχος είναι η δημοτική υπάλληλος Πειραιά Ελένη Σταματάκη και ο καθηγητής του Birkbeck College του Λονδίνου Κώστας Δουζίνας. Αντίθετα η δασκάλα Γεωργία Γεννιά θα πρέπει να αποφασίσει αν θα επιστρέψει στην εκπαίδευση.

Και πάλι καθηγητής στο ΑΠΘ ο Δημήτρης Μάρδας

Στο γραφείο που έχει ως μηχανικός επέστρεψε ήδη η  πρ. βουλευτής Β’ Πειραιά Εύη Καρακώστα, ενώ η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου (που έχει αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ) είναι συνταξιούχος έμπορος.

Από το παλαιό υπόλοιπο Αττικής δεν εξελέγησαν 3 βουλευτές που έχουν συνταξιοδοτηθεί από το επάγγελμά τους: ο καθηγητής Πανεπιστημίου Αριστείδης Μπαλτάς, ο ηθοποιός Γιώργος Πάντζας και ο γιατρός (στο ΚΑΤ) Γιάννης Δέδες.

Πολλούς συνταξιούχους έχουμε και στην Α’ Θεσσαλονίκης: Νίκος Παρασκευόπουλος και Τάσος Κουράκης από το ΑΠΘ και ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Στο ΑΠΘ επιστρέφει για να διδάξει και ο Δημήτρης Μάρδας της Β’ Θεσσαλονίκης, ενώ ο Μάρκος Μπόλαρης (της Α’ Θεσσαλονίκης) θα επανέλθει στην δικηγορία.

Στην Αιτωλοακαρνανία δεν εξελέγη η Μαρία Τριανταφύλλου, η οποία επιστρέφει στα φροντιστήρια ως καθηγήτρια, και στην Αχαΐα οι 2 από τους 3 βουλευτές: ο μηχανολόγος Κώστας Σπαρτινός και ο δάσκαλος Ανδρέας Ριζούλης. Ο πρώτος επιστρέφει στο γραφείο του ως μελετητής και σύμβουλος επιχειρήσεων και ο δεύτερος στη δημόσια εκπαίδευση.

Ξαναφοράει ακουστικά ο ηχολήπτης Χρήστος Καραγιαννίδης

Στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων επιστρέφει ο καθηγητής Χρήστος Μαντάς και στη πρωτοβάθμια εκπαίδευση Ιωαννίνων ο Γιάννης Στέφος. Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση της Βοιωτίας επιστρέφει ο μαθηματικός Νίκος Θηβαίος και στο δικηγορικό του γραφείο επιστρέφει ο πρ. βουλευτής Άρτας Βασίλης Τσίρκας και στο λογιστικό του ο Χρήστος Μπγιάλας των Γρεβενών. Ο πρ. βουλευτής Δράμας Χρήστος Καραγιαννίδης εργαζόταν ως ηχολήπτης και πιθανότατα θα επιστρέψει στον ιδιωτικό τομέα.

Στα Δωδεκάνησα ο καθηγητής μέσης εκπαίδευσης Δημήτρης Γάκης πήρε σύνταξη, ενώ ο Ηλίας Καματερός θα συνεχίσει στο τεχνικό γραφείο που έχει στην Κω.

Γιατροί είναι και οι 2 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από τον Έβρο που δεν εξελέγησαν. Όμως ο μεν Γιώργος Καϊσας είναι συνταξιούχος, ο δε ακτινολόγος Δημήτρης Ρίζος επιστρέφει στην δημόσια υγεία.

Στην Εύβοια συνταξιοδοτήθηκε ο καθηγητής μέσης εκπαίδευσης Γιώργος Ακριώτης, ενώ στη σύνταξη έχει βγει από το 2015 ο Τάσος Πρατσόλης (ήταν διευθυντής εργοστασίου της ΒΙΔΟΜΕΤ) και η Ζωή Λιβανίου, η οποία θα επιστρέψει στις αγαπημένες της πολιτιστικές δραστηριότητες.

Στην οικοδομή ο κατασκευαστής Δημήτρης Δημητριάδης

Στα πολιτιστικά επιστρέφει και ο σκηνοθέτης και παραγωγός Θέμης Μουμουλίδης, που είχε εκλεγεί στην Κοζάνη, ενώ στο δικηγορικό του γραφείο ο Γιάννης Θεοφύλακτος και στο τεχνικό του γραφείο ο κατασκευαστής Δημήτρης Δημητριάδης. Στην Κοζάνη είχε εκλεγεί και ο εν αποστρατεία στρατιωτικός Γιώργος Ντζιμάνης.

Η δικηγορία περιμένει και τον πρ. υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή που εκλεγόταν στη Ζάκυνθο. Στην Ηλεία συνταξιούχοι είναι η εικαστικός Έφη Γεωργοπούλου Σαλτάρη (που δεν ήταν καν υποψήφια στις εκλογές) και ο υπάλληλος της Τράπεζας της Ελλάδος Μάκης Μπαλαούρας. Αντίθετα ο Δημήτρης Μπαξεβανάκης διδάσκει στη δευτεροβάθμια δημόσια εκπαίδευση.

Με την ιατρική μπλούζα ο Μιχελογιαννάκης

Στην Ημαθία ο πολιτικός μηχανικός Γιώργος Ουρσουζίδης έχει κατασκευαστική εταιρεία και ο Χρήστος Αντωνίου είναι οικονομολόγος.

Στην ιατρική θα επιστρέψει και ο καρδιολόγος πρ. βουλευτής Ηρακλείου Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ενώ άγνωστη ακόμη είναι η επαγγελματική πορεία του αρχιτέκτονα Σπύρου Δανέλλη που δεν είχε εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά συνεργάστηκε τους τελευταίους μήνες.

Στην Καβάλα συνταξιούχος είναι ο καθηγητής Δημήτρης Εμμανουηλίδης, ενώ πρέπει να συνταξιοδοτείται και ο δημόσιος υπάλληλος Κώστας Μορφίδης. Στη δικηγορία επιστρέψει ο Γιώργος Παπαφιλίππου.

Στην Καρδίτσα η Παναγιώτα Βράντζα επιστρέφει στις βιολογικές κτηνοτροφικές μονάδες που λειτουργούσε.

Στην Κέρκυρα η μεν Φωτεινή Βάκη θα συνεχίσει να διδάσκει στο πανεπιστήμιο, ο δε Κώστας Παυλίδης θα εργαστεί στο λογιστικό – ασφαλιστικό του γραφείο.

Πίσω στις φραντζόλες του ο Κωνσταντινέας

Συνταξιούχος είναι και η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου που ήταν διευθύντρια στην Πολεοδομία Κεφαλλονιάς, όπως και ο Θόδωρος Παραστατίδης του Κιλκίς (που δεν ήταν υποψήφιος για να εκτεθεί με το ΚΙΝΑΛ ο γιός του).

Στην Κόρινθο η Μαρία Θελερίτη είναι συνταξιούχος υπάλληλος του Δημοσίου και ο Κώστας Τσόγκας έχει δικηγορικό γραφείο.

Δικηγορικό γραφείο έχει και ο Αντώνης Συρίγος στη Σύρο, ενώ ο γιατρός Νίκος Μανιός έχει βγει στη σύνταξη. Στην δικηγορία θα δούμε και την Παναγιώτα Κοζομπόλη από τη Μεσσηνία, ενώ ο πρ. διαιτητής Πέτρος Κωνσταντινέας θα ασχοληθεί πάλι με τα αρτοποιεία του.

Στα χωράφια του γυρίζει ο Νίκος Παπαδόπουλος

Στη Λάρισα ο αγρότης Νίκος Παπαδόπουλος επιστρέφει στα χωράφια του που τα καλλιεργεί μαζί με τα παιδιά του.

Στο φαρμακείο του γυρίζει ο πρ. βουλευτής Λέσβου Γιώργος Πάλλης, όπως και ο πρ. βουλευτής Τρικάλων Χρήστος Σιμορέλης. Στην αρχαιολογία θα εργαστεί η Παναγιώτα Δριτσέλλη  πρ. βουλευτής Τρικάλων. Η δημοσιογραφία περιμένει τον πρ. βουλευτή Μαγνησίας Συμεών  Μπαλλή, εφόσον δεν αποσυρθεί και το καζίνο Ξάνθης τον Γρηγόρη Στογιαννίδη, καθώς εκεί εργαζόταν πριν γίνει βουλευτής. Ο Γιάννης Σηφάκης της Πέλλας γύρισε ήδη στο τεχνικό του γραφείο

Στο δικηγορικό του γραφείο στην Κατερίνης επιστρέφει ο Χάρης Τζαμακλής, ενώ ο Αστέριος Καστόρης θα εργαστεί στο νοσοκομείο της Κατερίνης.

Στην Κομοτηνή η ιατρική περιμένει τον Μουσταφά Μουσταφά (που πάντως έχει πάρει σύνταξη) και τον Αϊχάν Καρά Γιουσούφ. Το ίδιο ισχύει και για την μαιευτήρα – γυναικολόγο των Σερρών Αφροδίτη Σταμπουλή. Στο πανεπιστήμιο έχει ήδη επιστρέψει ο Δημήτρης Σεβαστάκης που δεν κατέβηκε στις εκλογές στη Σάμο.

Ο μηχανολόγος Απόστολος Καραναστάσης το 2015 είχε παραιτηθεί από την ΔΕΥΑ Λαμίας και ο γεωπόνος Δημήτρης Βέττας επιστρέφει στον ιδιωτικό τομέα. Αντίθετα ο Θανάσης Μιχελής είναι συνταξιούχος της δευτεροβάθμιας. Στο γεωπονικό επάγγελμα επιστρέφει και η Κατερίνα Ιγγλέζη της Χαλκιδικής και στην ιατρική ο Ηλίας Κωστοπαναγιώτουτης Φωκίδας.

Ο Κώστας Σέλτσας θα εργαστεί πάλι στο οδοντιατρείο του στο Αμύνταιο της Φλώρινας. Στα Χανιά ο Γιώργος Σταθάκης επιστρέφει στο πανεπιστήμιο αν και πλησιάζει η ημερομηνία που θα πρέπει υποχρεωτικά να πάρει σύνταξη, η Βάλια Βαγιωνάκη είναι ήδη συνταξιούχος, ενώ ο Αντώνης Μπαλωμενάκης εργάζεται στο δικηγορικό του γραφείο.

loading...

1 thought on “Που βρήκαν δουλειά οι 94 «τέως» του ΣΥΡΙΖΑ

  1. ΠΡΙΝ ΒΓΕΙΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΚΑΛΕΣΕΙ ΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΟΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΘΥΑΜΑΙ ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΑΝΤΙΠΡΥΤΑΝΙΣ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΚΑΛΕΣΕΙ ΓΙΑ ΑΝΑΚΡΙΣΗ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΑΛΛΑ ΜΟΛΙΣ ΒΓΗΚΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Η ΔΙΩΞΗ ΕΣΙ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ ΚΟΝΤΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ. ΤΩΡΑ ΓΥΡΙΖΕΙ ΛΕΕΙ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΣΙΤΗΜΙΟ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΦΑΓΕ ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΞΕΛΕΓΗ ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ ΕΓΩ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΞΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΤΗΝ ΔΙΑΣΠΑΘΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Η ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΒΟΛΕΥΤΗΣ ΣΧΩΡΕΘΗΚΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΑΝΕΝΗΨΕ ΕΓΙΝΕ ''ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ'' ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΘΑΡΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ? ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΞΥΠΝΑΤΕ ΑΥΤΟΙ ΤΡΩΝΕ ΠΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΓΕΛΑΝΕ ΜΕ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΜΕ ΕΜΑΣ!!!

Comments are closed.