Επίδομα 720 ευρώ για χιλιάδες Έλληνες - Δείτε αν το δικαιούστε!


Ανάμεσα στα διάφορα επιδόματα που χορηγεί ο ΟΑΕΔ, συμπεριλαμβάνεται και το ειδικό βοήθημα ανεργίας του οργανισμού που ανέρχεται συνολικά στα 720 ευρώ. Το εν λόγω επίδομα απευθύνεται σε όσους και όσες δεν μπορούν να ενταχθούν στη 12μηνη τακτική επιδότηση, σύμφωνα με θέσπιση του ίδιου του ΟΑΕΔ.

Η βασική προϋπόθεση για τους δικαιούχους του συγκεκριμένου επιδόματος, είναι να παραμένουν άνεργοι και να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ για τρεις (3) μήνες, ενώ το ειδικό αυτό επίδομα καταβάλλεται κάθε τρίμηνο από τον Οργανισμό, μέχρι και τρεις (3) φορές το χρόνο και ανέρχεται στο ποσό των 240 ευρώ.

Αν είσαι άνεργος και θες να λάβεις το παρακάτω βοήθημα, τότε θα πρέπει να πληροίς τις εξής προϋποθέσεις:

Να έχεις πραγματοποιήσει στην ασφάλιση ανεργίας εξήντα (60) τουλάχιστον ημέρες εργασίας στο έτος που προηγείται της έναρξης του τριμήνου
Να μην υπάγεσαι στις κατηγορίες του άρθρου 22 του Ν. 1836/89 (όπως οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, μουσικοί, τραγουδιστές, εργαζόμενοι σε τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα κ.λπ)
Το ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα σου άνεργου ασφαλισμένου να μην υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο ποσό, όπως αυτό αποδεικνύεται από το πλέον πρόσφατα διαθέσιμο έγγραφο της οικείας οικονομικής εφορίας. Για το έτος 2019 το ποσό αυτό ανέρχεται σε 11.738,81 ευρώ.
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Πρόσφατο εκκαθαριστικό ή αντίγραφο
Δελτίο ανεργίας σε ισχύ
ΙΒΑΝ δικαιούχου, στο οποίο ο ενδιαφερόμενος/η πρέπει να εμφανίζεται ως πρώτος δικαιούχος.
Στην περίπτωση που ο ασφαλισμένος άνεργος συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις για την καταβολή του ειδικού βοηθήματος περισσότερες από μία φορά στο ίδιο ημερολογιακό έτος, δεν απαιτείται η προϋπόθεση των 60 ημερομισθίων που ζητείται μόνο κατά την πρώτη καταβολή του βοηθήματος.
ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ

Αυτοπροσώπως στις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ του τόπου κατοικίας τους ή της τελευταίας απασχόλησής τους, εφόσον η αίτηση υποβάλλεται ταυτόχρονα με την έκδοση του δελτίου ανεργίας
Ηλεκτρονικά, μέσω του e-services
Μέσω των ΚΕΠ
loading...
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger

2 σχόλια :

 1. Γενιοταν ενα μωρο στα γιαννενα προπολεμικα και του εριχναν μια καρπαζια στο κεφαλι λεγντας αντε και φουρναρης στην αθηνα,
  Σημερα γενιεται ενα μωρο στα γιαννενα και εσυ τι θα κανεις? θα του ριξεις την καρπαζια και θα του πεις αντε και επιδοτουμενος απ τον Ο.Α.Ε.Δ λογω χρ0νιας ανεργειας στην Αθηνα?

  Ως ποτε παλληκαρια θα ζουμε στα στενα στις γιαφκες στα υπογεια τα Πανεπιστημιακα?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εσκυψες με τολμη με αυτοθυσια βραχηκες και τον βοηθησες να ανεβει στο σκαφος του λιμενικου τον Χασαν απο το πακισταν η τον Γκαγκαντουνγκου απο το μαλαουι που με πονο και θυσιες εδωσε τα 2 χιλ. ευρω που του δωσανε και πληρωσε την ταριφα για να τον περασουν οι τουρκοι δουλεμποροι στην λεσβο κιέσυ σαν πιστος στον ορκο που εδωσες οταν με το μεσον που εβαλες σε πηραν στο λιμενικο διωπα λιμενοφυλακα τον ανεβασες ειπαμε στο τουδωσες κουβερτα ισοθερμικη για να μην κρυωσει στο σκαφος τον εσωσες τον χασαν βγΗκε στην στερια δοξασε τον προφητη του για την επιτυχια της εισβολης του στην Ελλαδα και τωρα? σημερα? μετα απο ποσες τοσεσ επιτυχεις διασωσεις που εκανες και απεκτησες εμπειρια και ανηλθες βαθμολογικα μετετεθης σε υοηρεσια ξηρας εγινες κελευστης και εργαζεσαι στο λιμανι της ηγουμενιτσας στον ελεγχο των ατομων που ταξιδευουν για την Αγκονα της Ιταλιας και καθως κανεις ελγχο στα χαρτια των επιβατων ανακαλυπτεις οτι ενας εξ αυων εχει πλαστα χαρτια κυτταζεισ την φωτο και τον ανθρωπο που τα φερει και βλεπεις οτι ειναι ο ιδιος ο χασαν που με θερμη και κουραση διεσωσες πριν 2 χρονια στην λεσβο η και στην μυτιληνη αν θες οταν λαθροεισεβαλε και ναι ειναι ο Χασαν τον οποιον συλλαμβανεις για κατοχη πλαστων χαρτιων και για ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΞΟΔΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΛΑΘΡΑΙΑ ΔΗΛΑΔΗ απο την χωρα και εσυ τον συλλαμβανεις ΤΩΡΑ!!
  Γιατι το κανεις αυτο στον Χασαν? πειραζει που μηκε λαθραια και επιχειρει να φυγει λαθραια απο την χωρα? Γιατι ακαρδε κελευστη το κανεις αυτο στον Χασαν?

  ΑπάντησηΔιαγραφή