ΣΥΜΜΑΧΙΑ 290 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ 10

Εκλεκτός της ΝΔ ο “ευρωπαίος” Παπαδημούλης…

Του Παναγιώτη ΑποστόλουΠολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου
[email protected]
www.egerssi.gr

Κατά την έναρξη της τριήμερης κοινοβουλευτικής διαδικασίας ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση της ΝΔ, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είπε το βαθυστόχαστο:

«Δεν σκοπεύουμε κ. Μητσοτάκη να ακολουθήσουμε το μοντέλο αντιπολίτευσης που επιλέξατε εσείς! Δεν πρόκειται εγώ να ζητήσω εκλογές μόλις πέντε μήνες μετά την εκλογή σας, όπως κάνατε εσείς από τις αρχές του 2016…»!

Μάλισταααα! Ο κ. Αλέξης Τσίπρας θα κάνει εποικοδομητική (;;;) αντιπολίτευση! Δεν θα ακολουθήσει παλαιοκομματικές πολιτικές του παρελθόντος! Πρέπει να αφήσει τον κ. Μητσοτάκη να κυβερνήσει, προκειμένου να επικαιροποιηθεί και από τη ΝΔ η προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών! Σύμφωνα με τις εντολές – συγνώμη επιθυμίες – της Καγκελαρίας της Γερμανίας!

Ζήτω ο “Ευρωπαίος” Παπαδημούλης…

Η οποία παρεμπιπτόντως, έδωσε και την εντολή στήριξης του εμβληματικού ιστορικού στελέχους – της εποχής του 3% – του ΣΥΡΙΖΑ, ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη στην εκ νέου ανάδειξή του στην αντιπροεδρία της Ε.Ε…. Αφού ο Δημήτρης Παπαδημούλης, επέδειξε αυτά τα χρόνια της αντιπροεδρίας του στην Ε.Ε. μια υπέρ του δέοντος φιλοευρωπαϊκή και φιλοαμερικανική υποταγή! Που από υποστηριχτής του δόγματος “φονιάδες των λαών Αμερικανοί” μεταβλήθηκε με το πέρασμα του χρόνου στον μεγαλύτερο χειροκροτητή αυτών, που κάποτε αποκήρυσσε μετά βδελυγμίας!

Ωστόσο θα τον στοιχειώνει – τον Παπαδημούλη – η αντιαμερικανική δράση της νιότης του και μάρτυς η φωτογραφία από τον Νοέμβριο του 1999, όταν ο “Συνασπισμός της αριστεράς και της προόδου”, μαζί με το ΚΚΕ και ακροαριστερά μορφώματα, έκαιγαν την Αθήνα, στην έλευση του τότε Προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον σε επίσημη επίσκεψή του στην ελληνική πρωτεύουσα! Έτσι η “αριστερά” στις 19 Νοεμβρίου διαδήλωνε σύσσωμη κατά του Αμερικανού Προέδρου, μεταφέροντάς του τα αντιαμερικανικά και αντινατοϊκά αισθήματά της!

“Θαυμάστε” τους “αριστερούς επαναστάτες”, που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (η συνέχεια του Συνασπισμού) ξεπούλησε την Μακεδονία μας κατ΄ εντολή και επιθυμία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, σε πλήρη παράταξη!

Δημήτρης Παπαδημούλης, Αλέκος Αλαβάνος (μέντορας του Αλέξη Τσίπρα και μετέπειτα πρόεδρος του Συνασπισμού), Μανώλης Γλέζος, Νίκος Κωνσταντόπουλος (μετέπειτα πρόεδρος του Συνασπισμού), Σπύρος Λυκούδης, Φώτης Κουβέλης, Πέτρος Κουναλάκης!

Λίγες ημέρες μετά (22 Νοεμβρίου) ο Αλέξης Τσίπρας επικεφαλής της νεολαίας του Συνασπισμού και ο γραμματέας της ΚΝΕ Νίκος Σοφιανός, έδιναν συνέντευξη, εξηγώντας πως κάηκε – καταστράφηκε η Αθήνα!

Πού διαφέρει η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ;

Αλλά δυστυχώς, η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν η μεγαλύτερη υπέρμαχος αυτής της αντιπροεδρίας υπό τον Δημήτρη Παπαδημούλη! Από τη στιγμή που ο επικεφαλής της Ομάδας των ευρωβουλευτών της ΝΔ και πρώην πρόεδρός της Ευάγγελος Μεϊμαράκης έδωσε εντολή στην Κ.Ο. της ΝΔ να ψηφίσουν τον “ευρωπαίο αριστερό” Δημήτρη Παπαδημούλη! Αφού ήταν ευχαριστημένοι από την ευρωπαϊκή του πλήρη υποταγή και αφού άλλωστε, πάντα οι σχέσεις του συναγωνιστή Μεϊμαράκη ήταν άριστες με τον σύντροφο Τσίπρα!

Έτσι, επισφραγίστηκαν τα πρώτα μετεκλογικά δείγματα φιλίας της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ!

Η συνέχεια δε, θα είναι εξόχως αποκαλυπτική! Και θα πρέπει όσοι ψηφήσανε ΝΔ με την ελπίδα πως θα αλλάξει ρότα το καράβι της Ελλάδος, να έχουν μεγάλο στομάχι! Για να μπορεί – το στομάχι τους – να χωνεύει όλα εκείνα που θα τους αναγκάζουν να καταπίνουν αμάσητα…

Η Θεοδώρα της δεξιάς και της αριστεράς…

Ωστόσο, υψηλότατη και άκρως αξιόπιστη πηγή μου στα εσωτερικά ζητήματα της ΝΔ, με ενημέρωσε ότι και η Ντόρα Μπακογιάννη είναι σύμφωνη με αυτήν την συμμαχία. Αφού – όπως μου εκμυστηρεύτηκε η πηγή μου – η Ντόρα Μπακογιάννη είναι υπέρ-υπουργός στη νέα κυβέρνηση της ΝΔ!

Η οποία μπορεί να μην έλαβε κάποιο υπουργείο προκειμένου να μην προκαλέσουν τον ελληνικό λαό, αλλά έχει πολλά μέλη στην κυβέρνηση που πίνουν νερό στο όνομά της! Και όπως με ενημερώνουν, ένας εξ αυτών είναι ο Γιώργος Μαυρωτάς! Αφού, είναι άρρηκτες και άριστες οι σχέσεις μεταξύ της κ. Μπακογιάννη και του “Ποταμιού”! Ωστόσο, μου είπαν και κάτι ακόμη, που είναι περισσότερο πιστευτό! Μου είπαν πως, και ο κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης Υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτική πίνει νερό στο όνομα της Ντόρας! Ο οποίος πριν πάει στη “Δράση” του Στέφανου Μάνου, πέρασε πρώτα από τη “Δημοκρατική Συμμαχία” της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία σύμφωνα με τη διακήρυξή της κινιόταν “από την φιλελεύθερη Δεξιά μέχρι και την φιλελεύθερη Αριστερά, καλύπτοντας πολιτικά τόσο τον κεντροδεξιό, όσο και τον κεντροαριστερό χώρο”»!

Προφανώς, ως υπέρ-υπουργός της ΝΔ η κ. Ντόρα Μπακογιάννη “ανέλαβε” να ισχυροποιήσει τους πολιτικούς δεσμούς της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του ΚΚΕ! Προφανώς έχει κληρονομήσει αυτό το χάρισμα από τον πατέρα της, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη! Ο οποίος το 1989 σχημάτισε κυβέρνηση μαζί με τον Χαρίλαο Φλωράκη Γραμματέα του ΚΚΕ!

Έτσι, προχθές στην ορκωμοσία της νέας Βουλής δεν παρέλειψε η κ. Ντόρα Μπακογιάννη να έχει θερμό εναγκαλισμό μετά θερμού ασπασμού με την κ. Λιάνα Κανέλλη Βουλευτή του ΚΚΕ! Ως γνωστόν η πρώην – πάλαι ποτέ – “δεξιά” Γαρουφαλιά Κανέλλη αποτελεί το σήμα κατατεθέν του ΚΚΕ από το 2000 και μετά!

Και επειδή τη ΝΔ, την καίει η απλή αναλογική που ψήφισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και την οποία θα “ακυρώσει” η ΝΔ, το ΚΚΕ είναι πολύ χρήσιμο σε αυτήν την διαδικασία… Τα περισσότερα εν καιρώ…

Υψηλών συναντήσεων το ανάγνωσμα…

Αμέσως μετά την εκλογή του στον πρωθυπουργικό θώκο, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τους πρώην πρωθυπουργούς Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή! Λέγεται, πως έγιναν σε καλό κλίμα αυτές οι συναντήσεις! Ήταν όμως έτσι, από τη στιγμή που ο Αντώνης Σαμαράς αρνήθηκε το “άδειασμα” του Πρωθυπουργού για το ταξίδι στις Βρυξέλλες, και ταυτόχρονα “στήνει μαγαζί με εκλεκτούς του” στη νέα Βουλή;

Ήταν όμως έτσι, από τη στιγμή που ο Κώστας Καραμανλής δυο 24ωρα πριν είχε φάει σε γνωστή ψαροταβέρνα της Ραφήνας με τον Δημήτρη Μελισσανίδη; Τι ακριβώς σηματοδοτούσε αυτή, η όχι τυχαία δημόσια συνάντηση;

Μου φαίνεται, πως τα γράμματα από τους δυο πρώην πρωθυπουργούς τα έλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης! Αλλά δυστυχώς γι΄ αυτόν, από μέσα έλειπαν τα μηνύματα!

Μήπως κάποιος γνωρίζει τι περιείχαν τα μηνύματα και που χάθηκαν;

Η Βουλή των 290 εναντίον των 10… Πέρσες και Σπαρτιάτες…

Προεκλογικά – καθαρά πολιτικά – ασκούσα σκληρή κριτική στον Κυριάκο Βελόπουλο, κυρίως λόγω των καταγγελιών δικών του στελεχών – υποψηφίων για πολλά και διάφορα!

Ωστόσο, παρακολουθώντας την κοινοβουλευτική διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση της ΝΔ, στο τριήμερο Σαββάτου, Κυριακής και Δευτέρας, μόνο το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου υπερθεμάτισε για τα εθνικά μας θέματα! Όπου ζήτησε την παραπομπή σε δίκη των υπευθύνων της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών! Αναδεικνύοντας το ρόλο στην περιοχή του ναρκέμπορα Αλβανού Πρωθυπουργού Έντι Ράμα, που κατά τον κ. Δένδια δεν έχει η Ελλάς πρόβλημα με την Αλβανία! Καταγγέλλοντας την υποτονική ελληνική στάση στην προκλητικότητα της Τουρκίας και τον ύποπτο ρόλο του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ! Καταγγέλλοντας τις παράνομες ΜΚΟ στη διακίνηση της παράνομης μετανάστευσης! Τις ΜΚΟ του Σόρος (ακούσθηκε το όνομά του στη Βουλή)! Πρότεινε λύσεις για την μεγάλη μάστιγα της ελληνικής Κοινωνίας που τείνει να αφανίσει το Έθνος! Την υπογεννητικότητα!

Τελικά διαπίστωσα, πως στα εθνικά θέματα η νέα Βουλή των Ελλήνων είναι 290 εναντίον 10! Μακάρι ο Βελόπουλος να το πάει ως το τέρμα, όπως του αρέσει να λέει… Πάντως, ο Θεός να βάλλει το χέρι του, ελαχιστοποιώντας τα δεινά που έρχονται για την Πατρίδα μας!

loading...

2 thoughts on “ΣΥΜΜΑΧΙΑ 290 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ 10

  1. ΝΑΙ ΜΠΡΕ ΠΑΝΑΓΙΩ΄Τ ΠΑΝΑΓΙΩ΄Τ ΝΑΙ.. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΣΤΑ ΜΠΡΕ ΠΑΙΝΤΙ ΜΟΥ ΠΕΣΤΑ

  2. ΤΙ ΑΡΛΟΥΤΜΠΕΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΡΕ ΦΙΛΕ?ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΒΡΙΣΚΕΙΣ?ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΝΑΙ ΑΣΤΕΙΑ?

Comments are closed.