ΣΕΙΣΜΟΣ στο Αμύνταιο Φλώρινας! Εκδήλωση και πορεία του “Ιερού Λόχου 2012” (ενημέρωση – φωτογραφίες)

Με την βοήθεια του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού, με ΑΠΟΛΥΤΗ επιτυχία πραγματοποιήθηκε μία ακόμη εκδήλωσή μας στον νομό Φλώρινας, στην πόλη του Αμυνταίου.

Αρχικά πραγματοποιήθηκε η ομιλία με θέμα “Το σλαβικό ιδίωμα ως όχημα αλυτρωτισμού των Σκοπίων”, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αμυνταίου, στην οποία επισημάνθηκε η διαχρονική αδιαφορία-προδοσία των πολιτικών μας

Ακολούθησε συζήτηση και ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις από τους παραβρισκομένους.
Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως και τον ευλαβή αγωνιστή ιερέα που παραβρέθηκε, για την αυθόρμητη παρέμβασή του (θα προσπαθήσουμε να την δημοσιεύσουμε σε βίντεο).

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με αγωνιστική πορεία στους δρόμους του Αμυνταίου.
Είναι παρήγορο το γεγονός ότι βλέποντας την πορεία να περνάει από μπροστά τους, κάποιοι κάτοικοι άφησαν τον καφέ και εντάχθηκαν στην πορεία!

Αν εξαιρέσουμε κάνα δυο απεσταλμένους φιλοσκοπιανών που μπήκαν φοβισμένοι στην αίθουσα για να δουν τι γίνεται και έφυγαν απίστευτα κατσουφιασμένοι εξαιτίας της μεγάλης συμμετοχής του κόσμου, κανείς τους δεν εμφανίστηκε! Το τελικό «σοκ» βέβαια το έπαθαν όταν είδαν την πορεία!!!

Χθες, Κυριακή 21 Ιουλίου 2019, η πόλη του Αμυνταίου κυριολεκτικά ΣΕΙΣΤΗΚΕ από τα ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας μας.

Ακολουθούν φωτογραφίες και προσεχώς και βίντεο.

Ευχαριστούμε θερμά τους εκατοντάδες συνέλληνές μας που συμμετείχαν.

Ιερός Λόχος 2012
Έφεδροι & φίλοι των Ειδικών Δυνάμεων

Μαθαίνοντας την Ιστορία
που ΔΕΝ μας δίδαξαν ποτέ :

Στο μνημείο του Συνταγματάρχη Παπαπέτρου Ιωάννη.

Ο Συνταγματάρχης Παπαπέτρου Ιωάννης ήταν από το Ξινό Νερό Αμυνταίου Φλωρίνης.

Ήταν γιος του εθνομάρτυρος ιερέα Οικονόμου Πέτρου ο οποίος έδρασε στα χρόνια του Μακεδονικού Αγώνα. Στις 28 Αυγούστου 1904, Βούλγαροι μπήκαν στο Ξινό Νερό την ώρα της Θείας Λειτουργίας κ απαίτησαν από τον ιερέα να διαβάσει το Ευαγγέλιο στα βουλγαρικά.
ΑΡΝΗΘΗΚΕ και τον ΣΚΟΤΩΣΑΝ με τη λόγχη, επάνω στην Αγία Τράπεζα, μπροστά στα μάτια του εννιάχρονου τότε γιου του Ιωάννη.

Η προτομή του πάπα-Πέτρου, “πετάχτηκε” στα χρόνια του ΠΑΣΟΚ και μετά από αρκετές διαμαρτυρίες και προσπάθειες, ξαναστήθηκε λίγα χρόνια αργότερα επί νομαρχίας Παπαπέτρου Στέφανου (εγγονού του ιερέα), και τοποθετήθηκε στο στρατόπεδο Συντ/ρχου Ιωαν. Παπαπέτρου στο Αμύνταιο.

Την ίδια τύχη με τον ιερέα είχε και ο γιος του, ο Συνταγματάρχης Παπαπέτρου Ιωάννης, τον Οκτώβριο του 1944, ο οποίος κατακρεουργήθηκε στη Βροντού Σερρών, μαζί με 365 οπλίτες και αξιωματικούς της Π.Α.Ο.

Περικυκλώθηκαν και συνελήφθησαν κατά τη διάβασή τους, στην περιοχή Ν.Ζίχνης (μεταξύ Δήμητρας και Μυρίνης Σερρών) από 800 περίπου ΕΛΑΣίτες, που είχαν ειδοποιηθεί από βουλγάρους.

Τους έδεσαν τα χέρια με αγκαθωτά σίρματα, και τους οδήγησαν στις φυλακές των Σερρών.
Εκεί τους σκότωναν άλλους πυροβολώντας και άλλους με κοντακιές όπλων (για να μην ξοδεύουν σφαίρα) ή με λιθοβολισμό (όπως τον ηρωικό συνταγματάρχη) και κάθε βράδυ τους πετούσαν φορτωμένους σε κάρα στην περιοχή Βροντούς Σερρών.

Μαρτυρίες για τα παραπάνω κατέθεσαν οι επιζώντες :
1) οπλαρχηγός Τάσος Τσόγκας : Επειδή ήταν πολύ γεροδεμένος κατόρθωσε να δραπετεύσει, πιάνοντας κάποια στιγμή το χέρι του αντάρτη του ΕΛΑΣ που τον μαχαίρωνε και στρέφοντάς το στον ίδιο. Τον περισυνέλεξαν κάποιοι τσομπάνηδες, καθαρίζοντας όσο μπορούσαν και δένοντας τις πληγές του. Επέζησε μόλις 2-3 μέρες σε μια ποιμενική καλύβα, διηγούμενος τι τους συνέβη, αλλά μετά πέθανε από την αιμορραγία.
2) Πασχάλης Καταρτζής : Ήταν δεμένος κι αυτός με αγκαθωτό σιρματόπλεγμα μαζί με τον πατέρα του, αλλά λόγω της μικρής του ηλικίας, 15,5 ετών τότε, τον άφησαν.
3) Βλαδίμηρος Κόνιαρης : Την ώρα που πυροβόλησαν τον αδερφό του, στις 5 πμ όπως συνήθιζαν, σουρούπωμα, έπεσε ο αδερφός του επάνω του κ τον θεώρησαν κι αυτόν σκοτωμένο. (υπάρχουν μαρτυρίες και άλλων επιζόντων, όπως του Δημητρίου Μπεχτσή, καταγεγραμμένες σε σχετικό βιβλίο της ΠΑΟ).


(πηγή)

βιβλίο για τον Συνταγματάρχη Παπαπέτρου :

ΔΟΞΑ και ΤΙΜΗ στους εθνομάρτυρες μας :

Σχετικά με τον Συνταγματάρχη Παπαπέτρου, διαβάστε εδώ.

Κλείνοντας το ιστορικό αφιέρωμά μας,
¨Κάθε έθνος αξίζει όσο αξίζει η νεολαία του”
(Στρατηγός Γεώργιος Γρίβας Διγενής)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
με νεαρά Ελληνόπουλα
από την εκδήλωση του “Ιερού Λόχου 2012” στο ακριτικό Αμύνταιο:

Ιερός Λόχος 2012
Έφεδροι & φίλοι των Ειδικών Δυνάμεων

loading...

11 thoughts on “ΣΕΙΣΜΟΣ στο Αμύνταιο Φλώρινας! Εκδήλωση και πορεία του “Ιερού Λόχου 2012” (ενημέρωση – φωτογραφίες)

  1. Ti sxesi exoun me ton iero loxo oi nekrokefales kai ta kokkala sta mplouzakia ton melon tou? Erotisi.

  2. είναι πολύ απλό:
    Κάνε μια αναζήτηση σύμβολο ιερού λόχου Υψηλάντη.
    (σε περίπτωση που δεν ξέρεις καθόλου μα καθόλου ιστορία, και δεν είσαι ο μόνος, υπήρχε Ιερός Λόχος στην επανάσταση του 1821, αυτοί την πρωτοξεκίνησαν στη Μολδαβία. Θυσιάστηκαν όλοι τους..)

    Αν βαριέσαι να ψάξεις αντιγράφεις το ακολουθο url
    https://www.epilekta.com/2019/03/1821.html

  3. Ε ενταξει ειναι μειωμενης αντιληψης το ατομο δεν τον βλεπεις που γραφει φραγκολεβαντινικα? μονο την ποσθην του ξερει να μαλαζει και αυτο ειναι τιποτα παραπανω..

  4. Oraia, efxaristo gia tin pliroforia, alla einai olo idio me to symvolo ton scull and bones i opoia einai mia diethnis satanistiki organosi stin opoia einai meli kai merikoi Ellines politikoi.

  5. ΓΡΑΦΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ…………………….

  6. ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΒΛΑΚΑΣ ΕΙΣΑΙ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΔΩ ΚΑΙ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΜΠΟΥΣ ΦΟΙΤΗΣΕ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΜΕΛΛΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΙ ΠΑΠΑΡΟΑΡΧΙΔΙΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ…ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙς ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ? ΑΛΒΑΝΟ ΕΙΣΑΙ?

  7. File mou exeis mavra mesanyxta. Episis, poios sou eipe oti o mpoush den itan akolouthos tou satana? Kane analysi stin politiki tou kai isos katalaveis.

  8. ΥΒΕ, Τσαούς Αντόν, ναι, ναι, ξέρουμε. Και ξέρουμε και τι κανανε όλοι αυτοί στην κατοχή. Και πόσο καλές σχέσεις είχανε με τους Γερμανούς.΄Εχουν γραφτεί και σε ιστορικά βιβλία αυτά.Και στο ίντερνετ αμα ψάξεις στη λέξη "ΥΒΕ" παίρνεις πληροφορίες για την οργάνωση αυτή. Δε μου λέτε ρε λεβέντες, αφού είστε τόσο πατριώτες και γενναίοι, γιατί κρύβετε τα πρόσωπά σας απ' τις φωτογραφίες; Ντρέπεστε; ΄Η φοβάστε ότι θα σας αναγνωρίσουν οι συντοπίτες σας και θα αρχίσουν να λένε για σας; Ε, κι από τις φωτο που αναρτήσατε φαίνεται ότι δεν ήσασταν και πολλοί. Αριά αριά καμιά κατοσταριά. Και πολλούς λέω.Και πολύ μαύρο βλέπω ρε παιδιά στις μπλούζες σας. Σαν χρυσαυγίτες μοιάζετε. Ξέρετε αυτούς που δολοφόνησαν τον Φύσσα κι ο ελληνικός λαός τους έστειλε στα τσακίδια. Αλλά όχι, εσείς δεν είστε χρυσαυγίτες, έτσι δεν είναι;

  9. Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΗΤΑΝ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ 6 ΡΙΧΤΕΡ Ή 5.1;

  10. ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥ!!

    …ΠΟΙΟ ΒΛΑΚΕΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!!!

  11. ΑΥΤΟ ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕ ΚΟΠΡΙΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΒΛΑΚΕΙΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΧΡΕΩΝΕΙ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΤΖΕΣΟΥΑ ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΗ??

    ΠΟΥ Η ΕΙΡΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟΝ ΒΑΖΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΑΓΑΠΗΤΟΣ ΕΙΡΗΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΚΑΛΙΤΣΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΑΚΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!!

    ΚΑΙ ΠΕΤΑΓΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΚΑΡΑΒΛΑΧΟΙ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Ο ΤΖΕΣΟΥΑ ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΠΟ ΠΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ Π@ΥΤΣ@Σ!!

    ΨΥΧΙΑΤΡΟ ΡΕ!!!!!!!!!!

Comments are closed.