Η Γιάννα Αγγελοπούλου θα είναι επικεφαλής της Επιτροπής για τη συμπλήρωση 200 ετών από την Εθνεγερσία του 1821


Η Γιάννα Αγγελοπούλου θα είναι επικεφαλής της Επιτροπής για τη συμπλήρωση 200 ετών από το 1821 και θα διοργανώσει τους εορτασμούς για την Εθνεγερσία και την ίδρυση του νέου ελληνικού κράτους.

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου Πρωθυπουργού

Η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου ορίστηκε από τον Πρωθυπουργό επικεφαλής της επιτροπής «Ελλάδα 2021»

Την απόφασή του το 2021 να είναι ένα έτος εθνικής γιορτής για τον Ελληνισμό, εντός και εκτός Ελλάδος, υλοποιεί από σήμερα ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αναθέτοντας στην κ. Γιάννα Αγγελοπούλου την θέση της επικεφαλής της Επιτροπής που θα συγκροτηθεί για τις εκδηλώσεις οι οποίες θα γίνουν για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Σε συνάντηση που είχε ο κ. Μητσοτάκης με την κ. Αγγελοπούλου στις 11.00 στο Μέγαρο Μαξίμου, έγινε μια πρώτη συζήτηση για τους στόχους αυτής της επετείου - ορόσημο για τους Ελληνες, η οποία προσφέρει την ευκαιρία στην χώρα να ξανασυστηθεί στη διεθνή κοινότητα μετά την πολυετή κρίση.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, «το 2021 θα είναι μια χρόνια που όλοι οι Ελληνες θα γιορτάσουμε μαζί και ενωμένοι τα 200 χρόνια ελευθερίας του ελληνικού κράτους, με υπερηφάνεια για το παρελθόν μας και αυτοπεποίθηση για το μέλλον μας».

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν σε όλη τη χώρα και θα κορυφωθούν το καλοκαίρι του 2021 στην Αθήνα, στις πρωτεύουσες κάθε περιφέρειας, σε εμβλητικούς τόπους της χώρας, αλλά και σε σημαντικές πόλεις του εξωτερικού.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε επίσης ο φορέας υλοποίησης της εθνικής πρωτοβουλίας να είναι το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, ενώ στην διοργάνωση, εκτός από τα συναρμόδια υπουργεία, θα έχουν καθοριστική συμμετοχή διακεκριμένες προσωπικότητες του πνεύματος, του πολιτισμού και των επιστημών.

Η κ. Αγγελοπούλου αμέσως μετά τη συνάντηση έκανε την εξής δήλωση:
«Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη και την τιμή να μου αναθέσει την ευθύνη μιας τόσο σημαντικής για τον Ελληνικό λαό και την Ελλάδα υπόθεση. Ολοι μαζί θα κάνουμε το καλύτερο».

Στο άρθρο 113 του πρώτου νομοσχεδίου της Ν.Δ. προβλέπεται η δημιουργία επιτροπής για την προετοιμασία της χώρας εν όψει της συμπλήρωσης 200 ετών από την Παλιγγενεσία, η οποία μάλιστα υπάγεται απευθείας στον πρωθυπουργό.

Το όνομα της επιτροπής θα είναι «Ελλάδα 2021» και θα αποτελείται από πρόσωπα εγνωσμένου κύρους από τον χώρο της πολιτικής, των γραμμάτων και των τεχνών, και της επιστήμης.
Κεντρικός της στόχος θα είναι η δημιουργία της στρατηγικής ενεργειών και του πλάνου δράσεων που θα συντελεστούν για τον εορτασμό της εθνικής επετείου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Ακόμη, θα πρέπει να υποβάλει προτάσεις για την ανάδειξη των αξιών του ελληνικού έθνους, του πολιτισμού και της ιστορίας, όπως αυτά διαμορφώθηκαν από τη σύσταση του ελληνικού κράτους έως σήμερα, αλλά και να συντελέσει στην ανάπτυξη του εθνικού αφηγήματος της Ελλάδας, με σκοπό τη δημιουργία ενιαίας εικόνας και ταυτότητας της χώρας και των φορέων του ελληνικού κράτους.

Σημειωτέον ότι μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου θα ακολουθήσει διάταγμα που θα εκδοθεί έπειτα από πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με το οποίο θα ρυθμιστεί κάθε ζήτημα που αφορά τη συγκρότηση, τη λειτουργία, την υποστήριξη από υπηρεσίες, τους πόρους, και τη στελέχωση της «Ελλάδα 2021».
loading...
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger

4 σχόλια :

 1. Κατι ξεκοκκαλισματα παλι βλεπω δηλαδη τα παλαια καινουρια μασες χαψες και λοβιτουρες η Γιαννα δεν εκανε τους ολυμπιακους ορε μαναμ φαγοποτια ξανα;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΘΑ ΦΑΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΠΕΤΑΣΜΑ Η ΜΠΟΤΟΞΟΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΚΟΥΛΙΜΠΑΛΙ? ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΔΕΝ ΤΑ ΑΚΟΥΣΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΕΚΑΤ ΕΥΡΩ ΜΙΣΘΟ ΠΟΥ ΕΔΙΝΕ ΣΕ ΚΑΤΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΑΔΕΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΖΕ Η ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΑΡΕ 15 ΔΙΣ Η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΟΥ ΝΑΧΕ ΤΟ ΑΝΑΘΕΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΑΜΕ ΠΟΤΕ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΑΝΑΒΑΖΕΙΣ ΣΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΙ? ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΕΙΣ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΧΑΙΡΕΤΑ ΜΟΥ ΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ ΚΟΥΛΙΜΠΑΛΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΣΟΥ ΚΛΕΙΣΙ ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΦΗ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΕ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΝΕ ΕΚΕΙ ΜΕ ΚΛΙΝΤΟΝ ΜΙΝΤΟΝ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ? ΚΥΤΤΑ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ''ΚΟΝΕ'' ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΑΡΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΝ ΒΑΑΝΤΗ ΤΟΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΞΑΔΕΛΦΟ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΠΑΡΤΟΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΣΕΙ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΙΑΤΙ ΑΜΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ Η ΚΥΡΙΑ...ΚΛΑΨΤΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΟΥΛΗ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή