Πιερία: Έμεινε 17 μήνες στη φυλακή «επειδή κακοποίησε την κόρη του» αλλά αποδείχθηκε ότι ήταν αθώος


Η αλήθεια για την υπόθεση που συγκλόνισε την Πιερία, έλαμψε με καθυστέρηση.  H γυναίκα που ενορχήστρωσε την υπόθεση…

Ομόφωνα αθώοι κηρύχθηκαν τέσσερις άνδρες που παραπέμφθηκαν στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για ασέλγεια σε ανήλικο κορίτσι.

Η υπόθεση άρχισε να διερευνάται από τις τοπικές διωκτικές Αρχές, ύστερα από καταγγελία της ανήλικης και της μητέρας της, ενώ μεταξύ αυτών που κατηγορήθηκαν ήταν ο πατέρας της 16χρονης και τρεις φίλοι του.

Όλοι τους παρέμειναν στη φυλακή για 17 μήνες. Από την πρώτη στιγμή, ο πατέρας και οι φίλοι του υποστήριζαν πως ήταν αθώοι. Όπως αποδείχθηκε έλεγαν την αλήθεια και τελικά διασύρθηκαν άδικα.

Το δικαστήριο, υιοθέτησε την αθωωτική πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία χαρακτήρισε αβάσιμη την καταγγελία. Μάλιστα, συμπέρανε ότι όλη η υπόθεση «ενορχηστρώθηκε» από τη μητέρα της 16χρονης για προσωπικούς λόγους.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε συγγνώμη από τους κατηγορούμενους και τους συγγενείς τους «για την ταλαιπωρία που υπέστησαν» όλο το προηγούμενο διάστημα, ενώ ο πατέρας με δηλώσεις του δήλωσε «ανακουφισμένος».

Να σημειωθεί ότι οι τέσσερις είχαν προφυλακιστεί μετά την απολογία τους τον περυσινό Μάρτιο, συμπληρώνοντας 17 μήνες εγκλεισμού. Μάλιστα, τώρα προτίθενται να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, διεκδικώντας αποζημιώσεις.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :