Αποφυλακίστηκε ο Επαμεινώνδας Κορκονέας μετά από 11 χρόνια φυλάκισης

Ο Κορκονέας το απόγευμα της Τρίτης πέρασε το κατώφλι των φυλακών Δομοκού

Εκτός φυλακών βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ο πρώην ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας.

Στον Κορκονέα το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και όρισε την ποινή του στα 13 χρόνια, γεγονός που οδήγησε στην αποφυλάκισή του.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 ο Κορκονέας το απόγευμα της Τρίτης πέρασε το κατώφλι των φυλακών Δομοκού, όπου τον περίμεναν οι γονείς του, οι οποίοι διανυκτέρευσαν στην Λαμία, όπου βρέθηκαν την Δευτέρα για να ακούσουν την απόφαση του Εφετείου και να παρασταθούν στον γιο τους. Αμέσως μετά, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο και έφυγε, προκειμένου να συναντήσει τα τρία του παιδιά και την σύζυγο του.

Ο δικηγόρος του Κορκονέα μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star αναφέρθηκε στο ελαφρυντικό που συνόδευε την απόφαση του Μεικτού Ορκωτου Δικαστηρίου Λαμίας.

«Το ελαφρυντικό αυτό είναι ανεξάρτητο με τη βαρύτητα της πράξης, ακόμη για το πιο ειδεχθές αδίκημα, ένας άνθρωπος μπορεί να λάβει το συγκεκριμένο ελαφρυντικό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Βασίλης Σαραλιώτης: Αισθάνομαι δικαιωμένος

Από την πλευρά του ο Βασίλης Σαραλιώτης που βρισκόταν μαζί με τον Επαμεινώνδα Κορκονέα το βράδυ της δολοφονίας κρίθηκε αθώος .

Μιλώντας στο Open TV λέει ότι αισθάνεται δικαιωμένος. «Μετά από τόσα χρόνια αισθάνομαι δικαιωμένος. Πάντα πίστευα στη Δικαιοσύνη. Πιστεύω ότι έπραξε αυτό που έκρινε σωστό» συμπλήρωσε.

loading...

8 thoughts on “Αποφυλακίστηκε ο Επαμεινώνδας Κορκονέας μετά από 11 χρόνια φυλάκισης

  1. Μετά τον Κορκονέα σειρά έχει ο Ρουπακιάς. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο…Σκοτώστε και θα βγείτε σε 10-15 χρόνια. Αλλά αν πετάξετε φυλλάδια σε εκδήλωση θα δικαστείτε με τον αντιτρομοκρατικό νόμο…

    Γένοβα Σιάτλ Πράγα Εξάρχεια όσο και να τρέχουνε τα δάκρυα
    Όσο κι αν χτυπούν θα μας βρουν μπροστά με συνθήματα και πέτρες για τ’αφεντικά
    Θα μας βρουν μπροστά…

    Αυτό είναι εν’ απλό τραγούδι μιλάει για ελπίδα για μια καινούρια αρχή!
    Αυτό είναι εν’ απλό τραγούδι να το χορεύεις μπρος στην καταστροφή!

    Στους δρόμους τώρα αρχίζει το παιχνίδι ξανά
    Έλα και δεν είμαστε πια λίγοι
    Μπροστά κοίτα..μπροστά!

    Βλέπω τα παιδιά να κοιτούν μπροστά με συνθήματα ομορφαίνουν την γκρίζα γειτονιά
    Με κρατάς σφιχτά ξέσπασε η φωτιά κυνηγιόμαστε στους δρόμους κι έχει νόημα
    Η ζωή ξανά

    Στάθης Δρογώσης

  2. Και που εισαι ακομα. εδω σε λιγο θα βγει και ο φαμακοχερης αυτος βεβαια δεν σκοτωσε εναν ανθρωπο αυτος πυροβολησε πισωπλατα 11 αθωους ανθρωπους ε και σε λιγο τον ετοιμαζουν και αυτον να βρει την ''λευτερια του''ασ ειν'καλα ο συριζα για ολα μεριμνησε….

    Στους τωρα αρχιζει το παιχνιδι ξανα
    Ελα και δεν ειμαστε πια λιγοι
    Ολοι μαζι θα κλασουμε ενα Αρχιδι
    Μπροστα κυττα μπροστα να φατε σκατα

    Βλεπω τα παιδια να τρωνε σκατα
    μπροστα με συνθηματα βρωμιζουν
    και ζεχνει καθε γειτονια
    Να φορας κρανος γερα ερχονται
    οι καραμπινες με πλαστικες σφαιρες
    δεν ειναι καιρος να κανετε τρελες

  3. @7.39
    Μήπως είσαι λίγο εκνευρισμένος; Να το προσέξεις γιατί κι ο μακαρίτης έτσι ήταν. Και μια μέρα του ανεβηκε τόσο η πίεση που έπεσε μπαμ και κάτω. Και τώρα βλέπει τα ραδίκια ανάποδα.

  4. Γιά την δολοφονία των τριών υπαλλήλων της Εγνατίας και ενός κυοφορούμενου, ούτε λέξη ακόμα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Το έγκλημά τους ήταν ότι εργαζόντουσαν, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αμολήσει τις συμμορίες του, γιά να καταστρέψουν και να λεηλατήσουν την Αθήνα.

  5. Ε ΤΩΡΑ ΘΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΑ ΔΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΞΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΚΟ ΤΡΑΒΗΓΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΩΡΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΚΟ

  6. 8.39 ΕΙΜΑΙ Ο 7.39
    αμα θα εξακοντισω την ποσθη μου
    και φας μια μπουνια αυτοματως
    τα δοντια σου θα γινουν Νιανια
    και θα τρως σουπιτσες σαν μια Γιαγια ……Αααααα χα χα χα χααααα πλακα εχεις!!

  7. Υποκριτές, Φαρισαίοι, αλητοκομμουνιστοληστοσυμμορίτες!….. Γιατί ξεχνάτε ότι ο Επ. Κορκονέας Δεν ήταν αστυνομικός;!!!…. Ειδικός φρουρός με δίμηνη εκπαίδευση ήταν!….. Αυτός, (επειδή έχω κάποιες αμφιβολίες για το πώς έγινε το τραγικό συμβάν) νομίζω ότι αρκετά πλήρωσε!…. Μήπως έπρεπε να πληρώσουν καί κάποιοι άλλοι;!…. Αυτοί που του ανέθεσαν αστυνομικά καθήκοντα;!!!………….. …Ε.

  8. Από τη δικη σου πλευρά δεν έχεις άδικο. ΄Εχει όμως γίνει καμιά καταγγελία απ' τους ειδικούς φρουρούς ότι τους χρησιμοποιούνε ως αστυνομικούς ενώ δεν έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση; Αφού ήταν ακατάλληλος ο Κορκονέας γιατί δέχτηκε να πάει να παραστήσει τον αστυνομικό; Φιλαράκο στη χώρα μας έχουμε πολύ ικανούς και φιλοτιμους αστυνομικούς που κάνουν με ευσυνειδησία το έργο τους και τιμάνε τη στολή τους. Ανάμεσά τους όμως είναι και πολλά κομπλεξικά ανθρωποειδή που με τα γκλομπς τους ή με το πιστόλι τους νομίζουν ότι έχουν εξουσία. Αυτό είναι κι ο Κορκονέας. Δολοφόνησε ένα 15χρονο παιδί κι αν και είναι κι ο ίδιος πατέρας δεν αισθάνθηκε καν την ανάγκη να ζητήσει συγνώμη. Αν του ξαναδώσουν όπλο θα έχουμε πάλι τραγωδία.

Comments are closed.