Γρηγοράκος: Νομίζω ότι ο Βενιζέλος θα μας έδινε μια ώθηση – O τόπος θα τον χρειαστεί πολύ σύντομα

Τις εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής, μετά την αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου, σχολίασε στο ραδιόφωνο του FLY ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, βουλευτής Λακωνίας.

Ο κ. Γρηγοράκος είπε ήταν λάθος πολιτική στιγμή που έγιναν αυτά που έγιναν και χαρακτήρισε τον Ευάγγελο Βενιζέλο μια μεγάλη πολιτική, πνευματική και επιστημονική προσωπικότητα.

“Είναι ένας άνθρωπος που τον χαρακτηρίζει η οξυδέρκεια, άνθρωπος αποτελεσματικός. Νομίζω ότι με αυτό που έγινε, το κοινοβούλιο θα στερηθεί ενός άξιου επαρκούς πολιτικού. Πολιτικού με αντανακλαστικά που είναι ένα πολιτικό κεφάλαιο για τον τόπο, όχι μόνο για τον δικό μας χώρο. Αυτό λοιπόν είναι αναμφίβολα πλήγμα για το κίνημά μας. Εγώ δεν μπορώ να ξεχάσω την μεγάλη του πολιτική και θεσμική προσφορά τον καιρό της κρίσης. Έβαλε το στήθος του για να σώσει τη χώρα, το πλήρωσε ακριβά γιατί κατηγορήθηκε ότι έκανε το PSI, τη λίστα Λαγκάρντ κι όλα αυτά. Αυτά είναι ξεπερασμένα όμως η θεσμική και πολιτική προσφορά του δεν ακυρώνεται και ούτε διαγράφεται, απλώς αναστέλλεται. Ήταν μια απόφαση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ η οποία είχε το δικαίωμα να βάλει βουλευτή Eπικρατείας όποιον εκείνη πίστευε ότι κάνει καλό στο κίνημα. Νομίζω ότι θα ήθελα προσωπικά ο Βενιζέλος να είναι μαζί μας σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα της 7ης Ιουλίου. Σέβομαι τις αποφάσεις και του Βενιζέλου να μην είναι κοντά μας, ευελπιστώ όμως πολύ σύντομα να τον έχουμε πολύ κοντά μας και να συναντηθούν ξανά οι δρόμοι μας γιατί είναι ανεξάντλητο πολιτικό κεφάλαιο για τη χώρα και τον χώρο στον οποίο είμαστε μαζί” είπε ο κ. Γρηγοράκος.

Ο βουλευτής Λακωνίας απάντησε και στα σενάρια που θέλουν τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να οδεύει προς τη Νέα Δημοκρατία ή να προτείνεται για τη θέση του προέδρου της Δημοκρατίας.

Υπάρχει μια φιλική σχέση μεταξύ μας, άρα ξέρω ότι σε καμία περίπτωση σε αυτή τη χρονική συγκυρία, δεν υπάρχει καμία συμφωνία και συζήτηση . Ο ίδιος δεν έχει ποτέ πει κάτι ότι θα πάει σε έναν άλλον χώρο, παραμένει σε αυτόν τον χώρο, έχει έναν κύκλο ιδεών που ασχολείται με διάφορα ενδιαφέροντα πράγματα που απασχολούν την κοινωνία. Δεν έχει κάνει καμία συζήτηση με κανέναν χώρο. Είναι μια προσωπικότητα που την έχει ανάγκη ο τόπος και ο τόπος θα τον χρειαστεί πολύ γρήγορα τον Βενιζέλο”, τόνισε.

Ερωτηθείς, τι θα πράξει ο ίδιος, είπε:

“Είμαι φίλος του Βενιζέλου, άλλα πάνω από όλα είμαι μέλος του ΚΙΝΑΛ, είμαι μέλος του ΠΑΣΟΚ από τα γεννοφάσκια μου. Άρα πρέπει το κίνημα να μπορεί να πάει μπροστά, θα πάει μπροστά, θα δώσω τη μάχη στον νομό Λακωνίας, έχω μια ιστορία στον νομό την οποία θα πρέπει να υπερασπιστώ”.

“Ο Βενιζέλος νομίζω ότι θα μας έδινε μια ώθηση. Την απόφαση της Προέδρου αύριο θα τη συζητήσουμε στο κόμμα μας και πιστεύω να μας βγει σε καλό και να μην έχουμε καμία περαιτέρω σύγκρουση πολιτικών δυνάμεων. Γιατί δεν έχουμε και περιθώρια και την πολυτέλεια να πάμε σε εκλογές διασπασμένοι ή σε εκλογές να πηγαίνουμε με το σύνδρομο της ήττας ή της διάλυσης ενός κόμματος. Πιστεύω ότι από αύριο θα βγούμε ξανά ενωμένοι, θα προχωρήσουμε μπροστά . Ο Βενιζέλος δεν έχει ανάγκη κανέναν από εμάς και πιστεύω ότι η προσωπικότητά του, η ωριμότητά του, η οξυδέρκειά του, παρά την πίκρα που το κόμμα του επιφύλαξε, θα είναι μαζί μας και στους δύσκολους αγώνες και θα μας καθοδηγεί και θα μας λέει τις δικές του απόψεις για να πάει το κόμμα μπροστά” κατέληξε ο κ. Γρηγοράκος.

loading...

2 thoughts on “Γρηγοράκος: Νομίζω ότι ο Βενιζέλος θα μας έδινε μια ώθηση – O τόπος θα τον χρειαστεί πολύ σύντομα

  1. ΕΓΩ ΛΕΩ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΩΘΗΣΗ ΣΤΗ ΦΩΦΗ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ
    ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ
    ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΕΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ

  2. Τεράστια ώθηση θα έδινε.Θα έφερνε καμιά δεκαριά ακόμη ΕΝΦΙΑ.

Comments are closed.