«O κύβος ερρίφθη» Η Κύπρος στο ΝΑΤΟ και η Τουρκία έξω . Θα λυθεί το Κυπριακό ; θα έχουμε πόλεμο ; Πλήρης ανάλυση .

«Βάλτε την Κύπρο στο ΝΑΤΟ , αλλιώς όλο το Νησί θα γίνει Τουρκία », είχαμε προειδοποιήσει 20/11/2018 , ενημερώνοντας με επιστολή μας όλους τους παράγοντες , εντός και εκτός Ελλάδας

Αυτό που τώρα ,  πρέπει ΑΜΕΣΑ να γίνει , είναι να  λειτουργήσει επίσημο γραφείο – σύνδεσμος του ΝΑΤΟ στη Λευκωσία.

Αμέσως μετά τις Συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου ( 1959) που υπογράφηκαν μεταξύ Μεγάλη Βρετανίας, Ελλάδας, Τουρκίας, ελληνοκυπριακής και τουρκοκυπριακής κοινότητας, με τις οποίες τερματίστηκε η βρετανική κυριαρχία επί της Κύπρου και ιδρύθηκε ανεξάρτητο το Κυπριακό κράτος , ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε προσπαθήσει να πείσει τον Αρχιεπίσκοπο και πρώτο πρόεδρο της Κύπρου ότι έπρεπε αμέσως να υποβληθεί και αίτηση ένταξης στο ΝΑΤΟ.

Η αίτηση αυτή δεν υποβλήθηκε  ποτέ και λίγο καιρό μετά, το 1964, η Άγκυρα ήταν έτοιμη να εισβάλλει στο νησί. Αποσοβήθηκε την τελευταία στιγμή , από ποιους λέτε και γιατί ;

Όλοι οι γεωπολιτικοί αναλυτές θα συμφωνήσουν ότι , εάν η Κύπρος ήταν στο ΝΑΤΟ  δεν θα είχαμε την Τουρκική εισβολή του ’74 .

Σήμερα όμως τα δεδομένα είναι διαφορετικά ( Η υπόθεση μίας νατοϊκής ένταξης της Κύπρου συζητείται από τη δεκαετία του 1950 , για όσους το αγνοούν ) .Σήμερα , ο ενεργειακός πλούτος της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, τραβάει σαν μαγνήτη μονοπωλιακούς κολοσσούς και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους και εν πολλοίς επηρεάζει το σύστημα του παγκόσμιου εμπορίου .

Η σύγκρουση συμφερόντων είναι τόσο μεγάλη , που πάντα θα υπάρχει κίνδυνος   μιας πολεμικής σύρραξης στην ευρύτερη περιοχή . Ήδη , νέες μεγάλες ανησυχίες για την ασφάλεια των πλοίων που διαπλέουν στο Στενό του Ορμούζ προκάλεσαν οι επιθέσεις εναντίον δύο δεξαμενόπλοιων στον Κόλπο του Ομάν. ( Θερμά επεισόδια είχαμε εκεί το 1988 ,2008, 2010 , 2012 , 2015, 2018 )

Τι θα προσφέρει λοιπόν η ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ στους κατοίκους του νησιού και σε δεύτερο βαθμό και στην Ελλάδα , μέσα σ όλα αυτά ;

Θα αναγκάσει την Τουρκία να πάρει τα κατοχικά στρατεύματα απ το Νησί της Αφροδίτης επιτέλους , κάτι που φαντάζει αδύνατο με διπλωματικά μέσα ;

Θα προκαλέσει την έξοδο της Τουρκίας από το  ΝΑΤΟ αφού δεν προβλέπεται , Νατοϊκή δύναμη να έχει στην κατοχή της έδαφος , μέλους της συμμαχίας;

Θα βρεθεί η Κύπρος στο επίκεντρο των πιο σκληρών αλλά και αιματηρών συγκρούσεων που έρχονται ( σύμφωνα με κάποιους ) στη νοτιοανατολική Μεσόγειο;

 Θα διατηρηθεί η παρουσία τουρκικών και  ανεξάρτητων βρετανικών στρατευμάτων στο Νησί ;

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι το ΝΑΤΟ χρησιμοποιείται από τις ΗΠΑ σαν μηχανισμός προώθησης οπλικών συστημάτων της αμερικανικής πολεμικής βιομηχανίας. Πως ; Πουλώντας προστασία αφού ,κάθε χώρα μέλος οφείλει να δαπανά το 2% του ΑΕΠ της σε νατοϊκούς εξοπλισμούς (δηλαδή ως επί το πλείστον σε αμερικανικά όπλα)

Εδώ εντάσσεται και η διαμάχη των S-400 .

Έτσι με την είσοδό της στο ΝΑΤΟ η Κύπρος ,  θα είναι υποχρεωμένη να δαπανά τεράστια ποσά για εξοπλισμούς που θα αποφασίζει η βορειοατλαντική συμμαχία.

Ένας άλλος κίνδυνος είναι να χάσει τους παραδοσιακούς της δεσμούς με ισχυρές δυνάμεις στον αραβικό κόσμο και την Ασία και έτσι να σταματήσει να λειτουργεί ως χρηματοπιστωτικό κέντρο της περιοχής .

Η Ρωσία  όμως πλέον , έχει ενισχύσει τη θέση της στην περιοχή μέσω της συμμαχίας της με το καθεστώς του Ασαντ στη Συρία και ενδυναμώνοντας τις σχέσεις της με την Τουρκία που προχωρά στην  αγορά των Ρωσικών S-400 .

Η Τουρκία από την άλλη , απομακρύνεται από το δυτικό πλάνο και μπαίνει στο ¨Νατο¨ που δημιουργεί η Ρωσία και στις χώρες του  BRICS , του  διεθνή πολιτικού οργανισμού  των κορυφαίων αναδυόμενων αγορών, που αποτελείται προς το παρόν από πέντε χώρες: τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας και τη Νότια Αφρική.

Βλέπουμε συνεπώς τα δύο στρατόπεδα που θα ¨αντιμάχονται¨  πολύ σύντομα για την κυριαρχία του παγκόσμιου συστήματος εμπορίου , ήδη να συγκρούονται .

Εάν συνεπώς η Κύπρος  μπει στο ΝΑΤΟ θα μετατραπεί μετά βεβαιότητα σε βασικό κέντρο επιχειρήσεων της συμμαχίας με αποστολή να αντιμετωπίσει τις απειλές από τη Ρωσία και άλλους μη κρατικούς δρώντες (τρομοκρατικές οργανώσεις εξτρεμιστών ισλαμιστών ) και να ελέγχει την διάχυση των συγκρούσεων από τη Λιβύη προς της Συρία .

Τούτο όμως το Ρόλο , τον έχει πλέον η Ελλάδα , που από άκρη σε άκρη έχει ¨επιτρέψει¨ τη λειτουργία  Αμερικανικών – Νατοϊκών  βάσεων .  Η Ελλάδα είναι αυτή σήμερα  που θα βρεθεί στο επίκεντρο των πιο σκληρών αλλά και αιματηρών συγκρούσεων που έρχονται ( σύμφωνα με κάποιους ) στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Ελλάδα και Κύπρος ,  μέσα σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση  χωρίς κοινή εξωτερική πολιτική , χωρίς Ευρω-στρατό και τόσα άλλα , κινδυνεύουν με αυτά τα δεδομένα θανάσιμα !

Συνεχίζεται , για όσους αγωνιούν για το μέλλον των παιδιών τους !!

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ( Τομέας γεωπολιτικής στρατηγικής ). Η δική σας δύναμη σε δράση.

loading...

2 thoughts on “«O κύβος ερρίφθη» Η Κύπρος στο ΝΑΤΟ και η Τουρκία έξω . Θα λυθεί το Κυπριακό ; θα έχουμε πόλεμο ; Πλήρης ανάλυση .

  1. Αιιι ωρε κατσικογαμη τουρλατουτζη κομπογιανιτη μαντζουνοπωλη εξολοθρευτη της φαλακρας μεγα Χριστεμπορα που εχεις την ποκλειστικοτξτα ιδιοχειρων επιστολων του Ιησου τας οποιας πωλεις εναντι αδρου αντιτιμου φυσικα μαζι με εμπλαστρα για ''τσι πονους'' σε αθωα γεροντακια και γριουλες!! Κηραλοιφοπωλη παρασκευαστη βοτανιων με τη συμμετοχη του Αγιου Ορους οπωε διαλαλεις πως και δεν βγαινουν οι καλογεροι να σου πεταξουν καμια μυνηση να σου κοπει ο αερασ τπυ χριστεμποριου και τησ ψευδους διαφημισης ειναι αποριας αξιον.. κανεις και φωτο σοπ στισ φωτογ4ραφιεσ σου για να φαινονται πιο πολλα μαλια καραφλα…

  2. Σχόλιο για την ανάρτηση του βελόπουλου παραπάνω.

    Κατά ένα ανεξήγητο λόγο, μόνο εσύ και ο αρχιρουφιάνος γιανόπουλος
    δεν επιτρέπουν τα σχόλια, γιατί ρε φοβάσαι την κριτική?

    Να σε απαντήσω εγώ, όλα τα φιδάκια, όλοι που έχουν χέσει στην φωλιά τους,
    φοβούντε την κριτική, ου να χαθείς τσαρλατάνε απατεώνα.

Comments are closed.