Α.Τσίπρας: «H Γαλλία είναι έτοιμη να στείλει Στόλο στην Αν. Μεσόγειο απέναντι στην Τουρκία» (βίντεο)

Ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας επιβεβαίωσε σε συνέντευξη του την πρόθεση και την πρόταση του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να στείλει Στόλο στην Αν. Μεσόγειο απέναντι στην Τουρκία.

“Είναι αλήθεια πως ο Ε.Μακρόν μου είπε πως είναι διαθέσιμος να στηρίξει με κάθε μέσο και με κάθε τρόπο την Ελλάδα και την Κύπρο αν χρειαστεί.

Κακά τα ψέμματα η Γαλλία στο πλαίσιο της ΕΕ είναι η μόνη χώρα που μπορεί να μας στηρίξει στρατιωτικά. Η Γαλλία έχει διατυπώσει πολλαπλώς τη στήριξη της. Οταν η Total κάνει εξορύξεις υπάρχουν και συμφέροντα” είπε συγκεκριμένα

Πιο αναλυτικά, σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό STAR, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφορικά με την τουρκική προκλητικότητα εμφανίστηκε καθησυχαστικός, λέγοντας πως δεν υπάρχει πιθανότητα θερμού επεισοδίου με την Τουρκία.

«Η Ελλάδα εξ αιτίας της στρατηγικής της, εξ αιτίας του ρόλου που ανεδείχθη ως ηγετικός και στα Βαλκάνια και στη Ν.Α. Μεσόγειο, με πολυμερείς συνεργασίες, με τα δείγματα γραφής που έδειξε και στο Κυπριακό στις συνομιλίες, που έβαλε επί τάπητος το διεθνές Δίκαιο και απέδειξε ότι ήθελε λύση, αλλά κυρίως μετά την ιστορική συμφωνία επίλυσης του ονοματολογικού με τους βόρειους γείτονές μας, που ούτε λίγο ούτε πολύ τότε οι πολιτικοί μας αντίπαλοι προκειμένου να ψηφοθηρήσουν μας έλεγαν ούτε λίγο ούτε πολύ ότι είμαστε «προδότες» και σήμερα αποδεικνύεται ότι αυτή η προδοτική συμφωνία, αν εκλεγεί ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι το μόνο που θα κάνει είναι να επιτηρεί την πιστή της εφαρμογή -τόσο προδοτική είναι που το μόνο που θα κάνει είναι να επιτηρεί πιστά την εφαρμογή της!- αυτή η συμφωνία έδωσε κύρος στη χώρα στο διεθνές πλαίσιο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε και συνέχισε:

«(…)Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τουρκικά μαχητικά να επιτηρούν τον εναέριο χώρο της “Βόρειας Μακεδονίας” και να έχουμε το μυαλό μας και στα τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο και στα τουρκικά μαχητικά στα βόρεια σύνορά μας, αλλά τα ελληνικά τα πολεμικά αεροσκάφη της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας είναι στα Σκόπια».

Ο κ. Τσίπρας διαμήνυσε πως «την Ελλάδα σήμερα δεν μπορεί κανείς να την απειλεί. Τελεία και παύλα. Και είδατε, ήρθε το Γιαβούζ και κατευθύνθηκε προς τα κάτω. Ούτε σκέφτηκαν να σταματήσουν στο Καστελόριζο, ούτε τους πέρασε από το μυαλό».

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε πως η Τουρκία κάνει σπασμωδικές κινήσεις στην ανατολική Μεσόγειο που δεν συνιστούν ένδειξη ισχύος.

«Είναι ένδειξη της αδυναμίας της. Ο Ερντογάν μετά από πάρα πολλά χρόνια αδιαφιλονίκητης, αδιαμφισβήτητης ηγετικής παρουσίας στην Τουρκία απειλείται εσωτερικά».

Τέλος, ο πρωθυπουργός αφού τόνισε πως με τη στρατηγική συμμαχιών της Ελλάδας έχουν αλλάξει οι ισορροπίες στην Ανατολική Μεσόγειο, υπογράμμισε πως «οι σπασμωδικές αυτές κινήσεις με την παρουσία πλοίων εξόρυξης στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, σε σημεία που μάλλον δεν έχουν κανένα επιστημονικό ενδιαφέρον, έρχονται σε συνέχεια της πολύ επιτυχημένης δικής μας παρουσίας, της σχεδιασμένης κυπριακής στρατηγικής, όπου όχι μόνο έχουν οριοθετηθεί τα τεμάχια, αλλά ήδη έχει γίνει διαγωνισμός και μεγάλες πολυεθνικές, η ExxonMobil, η TOTAL, η ΕΝΙ ιταλικών, γαλλικών και αμερικανικών συμφερόντων, όχι μόνο έχουν κάνει ήδη έρευνες, αλλά έχουν ξεκινήσει τις εξορύξεις.

Και εμείς -αύριο, αν δεν κάνω λάθος- υπογράφουμε με την ExxonMobil για δυο οικόπεδα νότια και δυτικά της Κρήτης γιατί κι εμείς προχωράμε σε αυτό τον σχεδιασμό: την αξιοποίηση δηλαδή των πλουτοπαραγωγικών ενεργειακών μας πηγών».

«Άρα να καταλάβουν οι Έλληνες τηλεθεατές μας και κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας ότι αυτά που κάνει η Τουρκία είναι σπασμωδικές κινήσεις και τα κάνει σε ένδειξη αδυναμίας, ότι εμείς έχουμε σχέδιο, είμαστε ισχυρότεροι από ποτέ, είμαστε ασφαλέστεροι από ποτέ και ότι η Ελλάδα και η Κύπρος θα προχωρήσουν το επόμενο διάστημα με αυτοπεποίθηση στην υπεράσπιση των κυριαρχικών τους δικαιωμάτων, αλλά και στην αξιοποίηση των ενεργειακών τους πόρων», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

loading...

4 thoughts on “Α.Τσίπρας: «H Γαλλία είναι έτοιμη να στείλει Στόλο στην Αν. Μεσόγειο απέναντι στην Τουρκία» (βίντεο)

  1. Ποιά βόρεια Μακεδονία ρέ μούλε, μούλεεεεεεεεε ανώμαλε προδότη. Πού παριστάνεις τό πρωθυπουργό,κολόπαιδο. Άντε με τούς πούστιδες εκεί είναι η θέση σού.

  2. Παπαριές τού τσίπρα, για νά πάρει κάνα ψήφο, από κάνα αφελή.

  3. Το παιζει πατριωτης πριν τις εκλογες μηπως ξεγελαση κανενα βοδι.

Comments are closed.