Δ. Κουτσούμπας: Golden boy και άνθρωπος του Σόρος ο Γ. Βαρουφάκης


Ευθεία επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, χαρακτηρίζοντας τον πρώην υπουργό Οικονομικών ως «golden boy» και «άνθρωπο του Σόρος».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Το Βήμα», ο κ. Κουτσούμπας κλήθηκε να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής του ΜέΡΑ25, στις οποίες χαρακτήριζε το ΚΚΕ ως «μαξιμαλιστικό κόμμα».

«Δεν περιμέναμε να μιλήσει με διαφορετικό τρόπο για τις εργατικές διεκδικήσεις ένα golden boy. Δείγματα γραφής είχαμε… “Λιτό βίο” συνιστούσε στο λαό ως υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ. Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Και πρόσθεσε: «Το ΚΚΕ με τις θέσεις του εκφράζει τα “θέλω” των πολλών αυτής της χώρας, τις ανάγκες τους και τα όνειρά τους. Αυτό θεωρεί μαξιμαλισμό ο άνθρωπος του Σόρος».

Στο ίδιο πλαίσιο, εκτίμησε ότι το «ΜέΡΑ25» «έρχεται να παίξει τον ρόλο που έπαιξαν την τελευταία δεκαετία κόμματα όπως το Ποτάμι, η ΔΗΜΑΡ, η Ένωση Κεντρώων, το ΛΑΟΣ, οι ΑΝΕΛ».


«Κόμματα μίας χρήσης, που υπερπροβλήθηκαν, πήραν έδρες ή και υπουργεία, αξιοποιήθηκαν σαν τσόντες ή στηρίγματα σε κρίσιμες ψηφοφορίες και επιστρέφουν στην ανυποληψία» συνέχισε.

Όσον αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα, σημείωσε με νόημα ότι «η Ν.Δ. βάζει γκολ σε κενή εστία, λόγω της δεξιάς πολιτικής που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ και της απογοήτευσης που έσπειρε σε όσους τον πίστεψαν».

Επεσήμανε δε, ότι «το “ματς” για την αυτοδυναμία είναι βαρετό σαν τα φιλικά, αφού σε κάθε περίπτωση υπάρχει το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ για τον ρόλο της “τσόντας”».

«Το μεγάλο “ματς”, στο οποίο κανείς δεν πρέπει να μείνει θεατής, είναι αυτό για την ενίσχυση του ΚΚΕ γιατί είναι το μόνο που μπορεί από τις 8 Ιούλη να αποκρούσει τις επιθέσεις της επόμενης αντιλαϊκής κυβέρνησης και να βάλει γκολ με αντεπίθεση» κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.

naftemporiki.gr
loading...
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger

1 σχόλιο :

 1. Ο ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΕΙΓΟΥΡΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ "ΓΙΑΝΗ".

  ΟΜΩΣ,ΟΙ "ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΩΝ" ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΧΟΙΝΙ"...

  Από το βιβλίο τού Ελευθ. Σταυρίδη "Παρασκήνια τού ΚΚΕ" - Σελ. 398,399:
  << Οι κομμουνισταί βουλευταί εισέρχονται κατ' αρχήν εις τα αστικά Κοινοβούλια δια να κάμουν "επαναστατική δουλειά" και τέτοια δουλειά είναι το να χαλάσουν, να παρεμποδίσουν, άν δυνηθούν, το να γίνη από τους άλλους τίποτε το δημιουργικόν.
  Το εντός αυτής έργον των είναι κατ' αρχήν α ρ ν η τ ι κ ό ν και δ ι α λ υ τ ι κ ό ν! Αυτό είναι το πρωτεύον έργον των.

  ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΚΟΜΗ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΗ ΚΑΤΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΕΩΣ Η ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ Η ΑΛΛΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΣ ΑΝΙΣΧΥΡΩΝ, υπερθεματίζουν εις τα αιτήματα τών μαζών, ζητούν περισσότερα από όσα ζητούν αι ίδιαι αι μάζαι, αφ' ενός μέν διά να εξωθήσουν και αυτάς να ζητούν τα περισσότερα, γινόμενοι και αυτοί αρεστοί εις αυτάς δημοκοπούντες, αφ' ετέρου δέ διά να στενοχωρήσουν περισσότερον τας Κυβερνήσεις πού πρόκειται να τα δώσουν, και εκ τρίτου ΔΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗ ΔΥΣΧΕΡΕΣΤΕΡΟΝ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΖΩΝ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΥΤΑΙ, ΔΙΑ ΝΑ ΓΙΝΗ ΕΠΕΙΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΙΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΜΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΩΣ!!

  Αυτό το έργον λοιπόν εισήλθομεν και ημείς τότε να κάμωμεν εις την Δ΄ Συντακτικήν Συνέλευσιν τών Ελλήνων! ΄Αν και ήτο Συνέλευσις 372 πληρεξουσίων, εξ' ών 362 ΄Ελληνες ΚΑΙ 10 ΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ!! ΄Η ΜΑΛΛΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΝ ΡΩΣΟΙ, ΠΑΡΑ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!>>

  ΣΗΜΕΙΩΣΙΣ:
  Ο Σταυρίδης διετέλεσε γεν. γραμματέας και βουλευτής...τού ΚΚΕ!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή