Έριξε «βόμβα» το Ισραήλ: «Είμαστε έτοιμοι να παραλάβουμε τα τουρκικά F-35» – O M.Νετανιάχου εκδικείται τον Ρ.Τ.Ερντογάν 51 SHARES

Έχουν πέσει ήδη στο τραπέζι τα εναλλακτικά σχέδια την τύχη των τουρκικών F-35. Εά τελικά η Άγκυρα αγοράσει τους S-400, τότε αντίο στα μαχητικά της LM, καθώς υπάρχει ήδη ενδιαφέρον από το Ισραήλ.

Το Ισραήλ, που είναι η μοναδική χώρα της Ανατολικής Μεσογείου που έχει F-35 και η πρώτη χώρα παγκοσμίως που τα χρησιμοποίησε αεροπορική επιδρομή, δήλωσε έτοιμο να παραλάβει τα F-35 που προορίζονταν για την Τουρκία.

Ο υφυπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Ελ Μπεν Νταχάν, δήλωσε ότι η διαμάχη μεταξύ Τουρκίας και Ηνωμένων Πολιτειών θα μπορούσε να συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών με το Ισραήλ και να ενισχύσει τη συμμετοχή της χώρας στο πρόγραμμα κατασκευής των F-35.

«Θα μπορούσε επίσης το Κράτος του Ισραήλ να πάρει μια άλλη μερίδα στο πλαίσιο των F-35 και πρόσθετα πράγματα που, εν μέρει, προορίζονταν να μεταφερθούν σε εργοστάσια στην Τουρκία», δήλωσε ο κ. Μπεν Νταχάν.

Το Ισραήλ διαθέτει αυτή τη στιγμή 14 αεροσκάφη F-35, έχει παραγγείλει συνολικά 50 και σχεδιάζει να τα φτάσει στα 75.

Οι Τούρκοι, διά του υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, και του υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, απέρριψαν και τα δύο τελεσίγραφα των ΗΠΑ:

Το ένα ήταν του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και αφορούσε την ακύρωση της παραγγελίας των S-400, και Το δεύτερο ήταν του Πενταγώνου και αφορούσε τα F-35. Επίσης, ο Ιμπραίμ Καλίν επικοινώνησε με τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζον Μπόλτον, στον οποίο φέρεται να είπε ότι η Τουρκία έχει δικαίωμα να παραλάβει τα F-35 που αγόρασε και ότι η Αμερική δεν μπορεί να την αποκλείσει από το πρόγραμμα.

ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, σημαντική θέση στην επερχόμενη έκθεση αεροσκαφών στο Παρίσι θα λάβει το μαχητικό 5ης γενιάς, που ετοιμάζει η τουρκική αεροδιαστημική βιομηχανία TAI.

Το δημοσίευμα τονίζει πως το τουρκικό μαχητικό 5ης γενιάς καθιστά την Τουρκία μία από τις λίγες χώρες που έχουν κατασκευάσει μαχητικά αυτή της γενιάς και συγκεκριμένα την κατατάσσει μετά τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και την Κίνα

Το διευθυντικό στέλεχος της TUSAS Τεμέλ Κοτίλ δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Στο Παρίσι θα σας δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε».

Γελάει ο κόσμος με τον… χαρταετό 5ης γενιά της Τουρκίας.

loading...