Ξεκάθαρη Eντολή από την ηγεσία των ΕΔ: «Βυθίστε το Γιαβούζ εάν πλεύσει σε Ελληνικά ύδατα»

Στα ύψη είναι η ένταση σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο. Η Τουρκία θέλει να δημιουργήσει τετελεσμένα και να σύρει τον Ελληνισμό σε διαπραγματεύσεις.
Αυτός είναι ο στόχος και πρέπει όλοι να το καταλάβουμε.

Δεν την συμφέρει σε καμία περίπτωση μια πολεμική αντιπαράθεση με την Ελλάδα, καθώς γνωρίζει ότι το ΠΝ θα στείλει στο πάτο του Αιγαίου τους Τούρκους.

Ξέρουν όμως καλά, ότι οι εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες δείχνουν μια υποχωρητικότητα και εκεί είναι που ποντάρουν.

Έτσι θα τα παίξουν όλα για όλα, από την στιγμή που και η ΕΕ και οι ΗΠΑ κρατούν χαμηλούς τόνους.

Επίσης προβληματισμό προκαλεί και η σιωπή από την πλευρά του Ισραήλ και της Ρωσίας. Ο Αποστολάκης που είτε συμφωνείς, είτε διαφωνείς μαζί του το είπε ξεκάθαρα, είμαστε μόνοι μας.

Την ίδια στιγμή, ένας τίτλος φωτιά κυκλοφορεί από την έγκριτη Real News. «Πολεμικός συναγερμός για το Γιαβούζ».

Εκεί αναφέρεται ότι εαν το το γεωτρύπανο της Τουρκίας πλεύσει σε Ελληνικά ύδατα, τότε η ηγεσία των ΕΔ είναι αποφασισμένη να το βυθίσει!

Δείτε το πρωτοσέλιδο:

Το «Γιαβούζ», πέρασε αργά το απόγευμα της Παρασκευής τα Στενά των Δαρδανελίων, με κατεύθυνση την κυπριακή ΑΟΖ

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το «Γιαβούζ», που συνοδευόταν από δύο φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας, είναι το δεύτερο πλοίο-γεωτρύπανο στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, μετά τον «Πορθητή».

Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν πως το πλοίο είναι σε θέση να τρυπήσει σε βάθος έως και 12.200 μέτρων, με την εξέδρα της γεώτρησης στο εσωτερικό του πλοίου να δύναται να φτάσει τα 130 τ.μ.

Xθες ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ με νέες προκλητικές δηλώσεις, τονίζει ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να διασφαλίσει τα δικαιώματά της σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο και τονίζει ότι η χώρα του δεν θα δεχθεί τετελεσμένα. «Στο Αιγαίο, στην ανατολική Μεσόγειο, στην Κύπρο και γύρω από αυτήν συνεχίζουμε μέρα-νύχτα τις προσπάθειές μας για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων και του δικαίου της χώρας, του έθνους μας», καθώς και των Τουρκοκυπρίων, ανέφερε.

«Σε αυτό το θέμα είμαστε αποφασισμένοι!», πρόσθεσε ο Χουλουσί Ακάρ σύμφωνα με τουρκοκυπριακά Μέσα και ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία σέβεται το διεθνές δίκαιο και ότι επιδιώκει ειρήνη, σταθερότητα και σχέσεις καλής γειτονίας με όλους. Ωστόσο, ανέφερε ότι δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία τετελεσμένων. «Εάν δεν γίνει αντιληπτό και προσπαθήσουν με τετελεσμένα να προσβάλουν τα δικαιώματα της χώρας μας, του έθνους μας και των Τουρκοκυπρίων δεν πρόκειται να επιτρέψουμε τετελεσμένα», τόνισε.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΣΙΠΡΑ

Αυστηρή προειδοποίηση στην Άγκυρα έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα και τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Κερδίσαμε μια ξεκάθαρη, αποφασιστική και αυστηρή και απόφαση» στις Βρυξέλλες τόνισε ο πρωθυπουργός. «Η μεγάλη τομή της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι ότι περνάει από το επίπεδο της ρητορικής καταδίκης στην προαναγγελία αυστηρών στοχευμένων μέτρων έναντι στης Τουρκίας αν συνεχίσει την προκλητική συμπεριφορά, τη συμπεριφορά παραβίασης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας στο CNN Greece.

Μίλησε για «μεγάλη και σημαντική μεταστροφή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου υπέρ των εθνικών μας συμφερόντων», προσθέτοντας ότι αυτό έχει έρθει ως αποτέλεσμα πολύ σημαντικών προσπαθειών τα τελευταία χρόνια να αναδειχθεί ο ρόλος και η σημασία της Ελλάδας και της Κύπρου στην ευρύτερη περιοχή, μέσα από πολυμερείς συνεργασίες στρατηγικού χαρακτήρα, αλλά και από την αναβάθμιση του κύρους της Ελλάδας από τον τρόπο που χειρίστηκε κρίσιμα θέματα, όπως είπε, από την έξοδο από την κρίση μέχρι και το ονοματολογικό με τους βόρειους γείτονες.

Σημείωσε ότι «η Τουρκία αυτή τη στιγμή προκαλεί, αλλά η προκλητικότητα της είναι ένδειξη αδυναμίας». Στο ερώτημα τι θα συμβεί αν πάει γεωτρύπανο στο Καστελόριζο, ο Έλληνας πρωθυπουργός ήταν κατηγορηματικός: «Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν σχέδια, και αυτά τα σχέδια είναι σε γνώση μας, τα έχουμε μελετήσει, έχουν έρθει στο ΚΥΣΕΑ, έχουν εγκριθεί. Δεν θα φτάσουν ως εκεί γιατί θα τους αποτρέψουμε να φτάσουν ως εκεί».

«Η Ελλάδα», υπογράμμισε, «είναι μια κυρίαρχη χώρα που έχει τη δυνατότητα να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα και την κυριαρχία της».

«Δεν υπάρχει σενάριο όπου θα βρεθεί γεωτρύπανο να κάνει γεωτρήσεις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα γιατί αυτό δεν θα μπορέσει να γίνει πράξη, θα εμποδιστεί».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στα ανοικτά ζητήματα που υπάρχουν στο Κυπριακό εκτιμώντας πως «δεν μπορεί να υπάρξει λύση με παραμονή των κατοχικών στρατευμάτων στο νησί και με διατήρηση του αναχρονιστικού θεσμού των εγγυήσεων».

πηγη

loading...

2 thoughts on “Ξεκάθαρη Eντολή από την ηγεσία των ΕΔ: «Βυθίστε το Γιαβούζ εάν πλεύσει σε Ελληνικά ύδατα»

  1. ΒΥΘΙΣΑΤΕ ΤΟ……ΧΟΡΑ……….Ο ΓΑΛΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ Ο Κ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΝΑ ΑΠΟΠΛΕΥΣΟΥΝ ΟΙ ΓΑΛΙΚΕΣ ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ…….ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ;

  2. Η υποθεση μου θυμιζει την ατακα του ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ που ελεγε ππριν το 1980 ΒΥΘΙΣΤΕ ΤΟ ΧΩΡΑ. Οποιος εχει σχεδιο δρασης ειναι σιωπηλος και απλα πραττει.
    ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΘΝΙΚΟ ΑΦΗΓΗΜΑ ΠΛΕΟΝ
    Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ και εμεις μια τριτοκοσμικη χωρα που την κυβερνουν δημαγωγοι
    κλπ κλπ

Comments are closed.