Τουρκικές ΕΙΡΩΝΕΙΕΣ για τις ικανότητες του ΠΝ στην άσκηση «Καταιγίς»: «Τα μισά πλοία από εμάς – Ούτε καν drones έχουν»…

Την ενόχληση των Τούρκων για την ελληνική άσκηση «Καταιγίδα» έδειξε με δημοσίευμά της η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Yeni Safak.

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι το Πολεμικό μας ναυτικό έβγαλε τα μισά πλοία από τα τουρκικά ενώ τα τουρκικά UAVS παρακολουθούσαν ανενόχλητα, ενώ μας κατηγορούν κι ότι προσπαθήσαμε να αντιγράψουμε την τουρκική άσκηση «Θαλασσόλυκος».
Το δημοσίευμα αυτό αποτελεί μια ξεκάθαρη προσπάθεια να παραμυθιαστεί ο τουρκικός λαός και να μειωθεί η αξία της Ελλάδος στη θάλασσα.

Επιπλέον, τα όσα λένε τώρα οι Τούρκοι τα λέγαμε κι εμείς πρόσφατα για την δική τους άσκηση. Μήπως και στην Ελλάδα προσπαθούσαμε να υποβαθμίσουμε τη ναυτική δύναμη των Τούρκων; Είναι ένα ερώτημα που θα είχε ενδιαφέρον να απαντηθεί με στοιχεία.

Το τουρκικό δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά: Ενώ ο Θαλασσόλυκος 2019 εκτελέστηκε σε όλα τα νερά του Αιγαίου, εκτός από τη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα,η »Καταιγίς» , περιοριζόταν μόνο στα νότια του Αιγαίου Ο αριθμός των ελληνικών πολεμικών πλοίων που συμμετείχαν στην άσκηση ήταν μόνο τα μισά τουρκικά πολεμικά πλοία στο »Θαλασσόλυκο».

»Όλες οι 19 ναυτικές δυνάμεις του τουρκικού ναυτικού συμμετείχαν στην άσκηση. Επιπλέον, τα σύγχρονα μη επανδρωμένα αεροσκάφη ANKA και Bayraktar του Ναυτικού πραγματοποιούσαν διαρκή περιήγηση στον ουρανό του Αιγαίου. Από την άλλη πλευρά, τα μόνα UAV που οι Έλληνες μπορούσαν να πετάξουν στις ασκήσεις τους ήταν μικροσκοπικά «drones».

loading...

1 thought on “Τουρκικές ΕΙΡΩΝΕΙΕΣ για τις ικανότητες του ΠΝ στην άσκηση «Καταιγίς»: «Τα μισά πλοία από εμάς – Ούτε καν drones έχουν»…

  1. Με τέτοιους πολιτικούς που έχουμε καλά μας κάνουν , αντί μέρος αυτών των υποτιθεμένων πλεονασμάτων να μοιράζονται σε 200άευρα ή 500αεύρα για ψήφους ,καλό ήταν αν είχαμε σοβαρή κυβέρνηση, να ενισχύετε η άμυνας μας σε αυτήν την δύσκολη περίοδο

Comments are closed.