Πάολα Ρεβενιώτη: Ποια είναι η τρανσέξουαλ που διεκδικεί ψήφο με το κόμμα Βαρουφάκη (φωτο)

Η Πάολα Ρεβενιώτη είναι από τις πιο παλιές εμβληματικές δυναμικές μορφές στο χώρο του ελληνικού ΛΟΑΤ κινήματος. Χθες έγινε γνωστό πως η Πάολα θα διεκδικήσει μια θέση στην βουλή με το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη! «Θα με βρείτε στο ψηφοδέλτιο του ΜΕΡΑ25 στην Α’ Αθηνών» έγραψε στο προφίλ της στο facebook.

Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1958, ως Παύλος Ρεβενιώτης. Στα 13 της χρόνια ως αγόρι εντάχθηκε στο δυναμικό του Πολεμικού Ναυτικού αλλά αποπέμφθηκε τρία χρόνια μετά. Μετακόμισε στην Αθήνα, όπου ασχολήθηκε με τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα των ΛΟΑΤ ατόμων, συμμετέχοντας αρχικά στο Απελευθερωτικό Κίνημα Ομοφυλοφίλων Ελλάδας (ΑΚΟΕ).

Αποτελεί μια από τις πρωτοπόρες προσωπικότητες του ελληνικού ΛΟΑΤ κινήματος Από το 1980 συχνά συμμετείχε αλλά και οργάνωνε διαμαρτυρίες ενάντια στην περιθωριοποίηση, την κρατική καταστολή και την αστυνομική βία, πάλεψε σκληρά για την ισότητα των ΛΟΑΤ και την κοινωνική και σεξουαλική τους απελευθέρωση.

Εξέδωσε το περιοδικό Κράξιμο από το 1982 ως το 1993 προβάλλοντας άρθρα σχετικά με τα διεθνή και εγχώρια πολιτικά και κοινωνικά κινήματα αλλά και τις διεκδικήσεις ομοφυλόφιλων πολιτών, επιπλέον φιλοξενούσε μοναδικές συνεντεύξεις ανθρώπων του πνεύματος δίπλα από καλλιτεχνικές φωτογραφίες γυμνών αγοριών, που άφησαν εποχή, συνοδεύτηκαν όμως και από συλλήψεις και δικαστήρια.

Από το 2011 ασχολείται με τη δημιουργία σειράς ντοκιμαντέρ, κυρίως ακτιβιστικού χαρακτήρα, σε συνεργασία με διάφορους νέους κινηματογραφιστές, κάτω από την επωνυμία ‘ThePaolaProject’ και ThePaolaTeam. Παράλληλα καλύπτει με ρεπορτάζ της διάφορα πολιτιστικά δρώμενα της Αθήνας.

Τον Ιανουάριο του 2013 προχώρησε με τη βοήθεια του αρχιτέκτονα και επιμελητή τέχνης Ανδρέα Αγγελιδάκη στην πρώτη της ατομική έκθεση στην γκαλερί The Breeder, παρουσιάζοντας πλούσιο φωτογραφικό συλλεκτικό υλικό, ερωτικού, ιστορικού, κοινωνικοπολιτικού και λαογραφικού ενδιαφέροντος. Παράλληλα ως πρώτη Ελληνίδα τρανς καλλιτέχνιδα παραχώρησε συνεντεύξεις στο αμερικάνικο συλλεκτικό περιοδικό CANDY και στο βρετανικό περιοδικό Dazed

Από τον Οκτώβριο του 2013 εκθέτει τη φωτογραφική της συλλογή στην περιοχή Σόχο του Λονδίνου. Το 2014 κυκλοφόρησε το ντοκιμαντέρ με τίτλο Καλιαρντά, το οποίο έχει προβληθεί σε πολλούς χώρους, μεταξύ αυτών στις Νύχτες Πρεμιέρας στο Εθνικό Θέατρο και στο φεστιβάλ Globale του Βερολίνου

Eίναι πολιτικοποιημένη και ασχολείται με τα κοινά εδώ και πολλά χρόνια. Εδώ και λίγα χρόνια έχει «υιοθετήσει» άτυπα ένα αγόρι από τη Ρουμανία και το μεγαλώνει. Ο 25χρονος πλέον Κοστέλ, πέρσι σε συνέντευξή του, είπε ότι αποκαλεί την Πάολα, μάνα του.

loading...

3 thoughts on “Πάολα Ρεβενιώτη: Ποια είναι η τρανσέξουαλ που διεκδικεί ψήφο με το κόμμα Βαρουφάκη (φωτο)

  1. Rε τι γινοταν στο πολεμικο ναυτικο την επταετια !!!Τοτε στον στρατο ξηρας εαν '''πηγαινες ''' με καμια γκομενα η'' πορνη σε κυνηγαγε ολο το επιτελειο ….ενω ο πουστης-δες του στρατοπεδου '''ολα τελεια'''' λες και ειμασταν φαλαγγα του Δαρειου που κυκλοφορουσε σκηνητικως-λεηλατικως-πουστοειδως.

  2. Ποσο σαπιλα ποση βρωμια αηδιοα λιγδα ανωμαλια βασιλευει στον κοσμο τι βλεπουμε και τι εχουμε να δουμε ακομα κανεις δεν ξερει. ξευτελισθησαν ολα καθημαχθηκε η συνοχη τησ οικοιγενειασ τησ ομαλοτητας τησ κοινωνιας. Ναι λεει ενασ ανωμαλοσ ο οποιοσ θεωρει φυσιολογικο απο εκει που αφοδευει να δεχεται το πεος του φιλου του και να συνουσοαζεται ανωμαλα και αυτοσ ο ανωμαλοσ με τον αλλο ομοφυλοφιλο γιατι και εκεινοσ ντεμεκ που το παιζει επιβητωρ πουστησ ειναι λοιπον αυτο το βρωμισκο λερο κομμα αυτο το συνοθυλευμα απλυτων ανθελληνων μηδενιστων κουμμουνιστων θελι να δωσει δικαιωμα σε ανωμαλουσ που ανασκολοπΙζει ο ενασ τον αλον με το πεοσ του απο τον πρωκτο αυτοι οι αρρωστοι να εχουν το δικαιωμα να υιοθετουν παιδακια αυτα τα ατυχα πλασματα να τα παρουν και να τα μεγαλωσουν μεσα σε αυτο το νοσηρο περιβαλλον που αυτοι οι ιδιοι δεν μπορουν να ζησουν αυτο θελει ο απλυτος κουμμουνισμος αλλα και το αλλο ψωφοειδες κλασμεντεν ψγφοδεξιο μορφωμα και αυτοι συμφωνουν να καταδικασθει ενα παιδακι αθωο ορφανο στα χερια αυτων των αρρωστων ανθρωπων αυτων των ανωμαλων υποκειμενων και να τωρα βλεπουμε αυτο το Πραμα που Ο Καταστροφεας της οικονομιας εβαλε να μας εκπροσωπησει εαν εκλεγει στην βουλη!! κατακαημενη ΕΛΛΑΣ που θα φταει η ξευτιλα ακομα κανεις δεν ξερει Τοσο ξευτιλα μα Τοσο ξευτιλα??

  3. ΤΟΣΗ ΠΟΛΥ ΒΡΩΜΙΑ?? ΜΑ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΚΑΣΙΔΗΣ ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΟΣ ΤΙ ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΟΣ ΚΟΠΡΙΤΗΣ ΚΛΑΝΙΑΡΗΣ ΑΣΧΕΤΟΣ ΠΑΛΑΒΙΑΡΗΣ ΑΡΧΧΙΔΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΑΣ ΦΕΥΓΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ? ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙΣ ΤΙ ΡΕ ΚΑΡΑΦΛΕ ΒΛΑΚΑ? ΑΝΤΕ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΒΙΝΤΕΟΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥς ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ ΜΑΛΑΚΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ….ΚΟΠΡΙΤΗ ΑΣΧΕΤΕ ΤΡΕΛΕ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΑ….ΟΥΥΥΣΤ ΒΡΩΜΙΑΡΗ…..ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΘΕΩΡΕΙΣ ΕΥΑΤΟΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΕ Ι ΚΟΥΜΟΑΠΛΥΤΟΙ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ? ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΚΑΡΑ-ΜΑΛΑΚΑ ΑΣΧΕΤΕ ΚΟΥΜΜΛΥΝΙΣΤΗ ΑΠΟ ΠΛΟΥΣΙΑ ΑΡΧΙΔΙΑ……

    ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥΣΤΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΑΥΤΟ….

Comments are closed.