Εικόνες ντροπής: Γέμισε ξανά ράντζα το Αττικό νοσοκομείο

Δεκάδες ράντζα έχουν κλείσει τους διαδρόμους του «Αττικόν»

…μια μέρα μετά την εφημερία της Τρίτης και στους διαδρόμους του νοσοκομείου η εικόνα που αντικρίζει ο επισκέπτης παραπέμπει σε συνθήκες πολέμου.

Χειρουργημένοι ασθενείς πάνω σε ράντζα, περιμένουν να μπουν σε δωμάτια χωρίς όμως να γνωρίζουν το πότε , καθώς οι νοσηλευτές τους εξηγούν πως πρώτα πρέπει να αδειάσει κάποιο δωμάτιο.

Έτσι αναγκαστικά ακόμη και οι βαριά χειρουργημένοι στοιβάζονται ο ένας πίσω από τον άλλον στο διάδρομο περιμένοντας τη σειρά τους για το πρώτο ελεύθερο δωμάτιο, όπως βλέπετε στις εικόνες από το protothema.gr.

Έξω από την Γ χειρουργική Κλινική καθώς και έξω από την Αγγειοχειρουργική Κλινική στον 4 όροφο όπως και στο ισόγειο έξω από την Παθολογική παρατηρείται συνωστισμός από ράντσα, μια εικόνα που σίγουρα δεν συμβαδίζει με το αφήγημα της κυβέρνησης ότι βελτίωσε την δημόσια υγεία.

Γιατί μπορεί να διατυμπανίζει μέσω των προεκλογικών της σποτ ότι εκατομμύρια πολίτες βρήκαν πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο παρατηρώντας αυτές τις φωτογραφίες το ερώτημα που γεννάται είναι το εξής: Που ακριβώς έχουν πρόσβαση; Στα δωμάτια ή στους διαδρόμους πάνω στα ράντζα;

Επιπλέον οι παροχές που έχουν να κάνουν με τη νοσηλεία είναι τριτοκοσμικές. Οι νοσηλευόμενοι διαμαρτύρονται διότι δεν τους παρέχονται ούτε μαξιλάρια, με την δικαιολογία «ότι τα κλέβουν», όντας υποχρεωμένοι να φέρνουν τα δικά τους. Κι όλα αυτά στην Ελλάδα του 2019…

loading...