ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝ ΗΓΕΤΗ! ΕΝΤΙΜΟ! ΠΑΤΡΙΩΤΗ! ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΠΛΟΚΕΣ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΠΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;



του Σάββα Ιακωβίδη
Χρειαζόμαστε έναν Ηγέτη! Έντιμο! Πατριώτη, ο οποίος…να εξοστρακίσει την ανικανοκρατία και να ξεπαστρέψει την αριστεία των αχρήστων και τη βασιλεία των πολιτικών και οικονομικών αγυρτών 
Αθάνατε, πάντα επίκαιρε, στρατηγέ Μακρυγιάννη: «Αχ, πατρίδα μου, δεν θα σ’ αφήσουν ζωντανή, ότι αυτήνοι σε κυβερνούν κι άλλοι τοιούτοι, κι απ’ αυτούς κρέμεσαι. 
Η ψυχή τους ολουνών είναι η ίδια. Δόλον θυσιάζουν διά εσένα πλήθος, κι αρετή και πατριωτισμόν τελείως. Και κιντυνεύεις. Μ’ αυτά δεν θα πας ομπρός» (Απομνημονεύματα, τ. Α΄, σελ. 154). 
Ποιος ευθύνεται για την κατάπτωση, τη διάλυση σχεδόν των πάντων, την κατάρρευση κάθε προοπτικής, το σκοτεινό παρόν και το ερεβώδες μέλλον; Το διασάλπισε ο Δάντης πριν από οκτώ αιώνες. Δεν ευθύνεται ο λαός. 
Η ευθύνη ανήκει στο κομματικο-πολιτικό και κοινωνικό σύστημα και στην κακή, ανάξια και ανεπαρκή διακυβέρνηση: «Νογάς, λοιπόν, πως η κακιά κυβέρνια/ είναι αφορμή που σάπισεν ο κόσμος» (Canto XVI, στ. 103-105 – μετ. Ν. Καζαντζάκης). 
Ο Αριστοφάνης περιέγραψε πριν από 2500 και πλέον χρόνια την κατάντια: «Πονάω που βλέπω όλα να σαπίζουν σ’ αυτόν τον τόπο. Στην εξουσία πάντοτε οι φαύλοι. Κι αν φανεί κάποιος μια μέρα έντιμος, σε δέκα μέρες σκαρτεύει. Φέρνεις άλλον, βγαίνει χειρότερος» (Εκκλησιάζουσες, στ. 174-179). 
Αυτήν ακριβώς την αίσθηση και εντύπωση έχουν οι πολίτες. Ότι, δηλ., τα πάντα σαπίζουν, καταρρέουν, γκρεμίζονται, απαξιώνονται. Γιατί ο τόπος και οι άνθρωποι έφτασαν στο σημερινό κατάντημα;  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ




loading...

2 thoughts on “ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝ ΗΓΕΤΗ! ΕΝΤΙΜΟ! ΠΑΤΡΙΩΤΗ! ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΠΛΟΚΕΣ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ.

  1. ΗΓΕΤΗΣ……ΑΛΛΑ Ο Χ Ι ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ.

  2. ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΛΑΟ ΣΑΝΟΦΑΓΟ ΚΑΙ ΛΩΤΟΦΑΓΟ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ.ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΛΑΟ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΠΟΥ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΥΛΛΑ ΣΤΗΝ ΧΑΡΥΒΔΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΣΚΥΛΛΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΧΑΡΥΒΔΗ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ.ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΟΝΟ………………

Comments are closed.