Δέκα πράγματα που δεν θέλουν να ξέρουμε για τον Καντάφι...για αυτό το έφαγαν σαν το σκυλί στο αμπέλι ..1. Η κατοικία ήταν ανθρώπινο δικαίωμα και ακατάσχετη.

2. Δωρεάν παιδεία και σύστημα υγείας.
Σπουδές στο εξωτερικό καλύπτονταν από το κράτος, εφόσον το αντικείμενο δεν υπήρχε στη Λιβύη. Ομοίως καλύπτονταν χειρουργικές επεμβάσεις στο εξωτερικό, που δεν μπορούσαν να γίνουν στην χώρα.

3. Το αρδευτικό σύστημα, θα μετέτρεπε την Σαχάρα σε καλλιεργήσιμη έκταση.

4. Αν ήθελες να ασχοληθείς με γεωργία ή κτηνοτροφία, το κράτος σου παρείχε δωρεάν φάρμα με σπίτι, καθώς και ζώα ή σπόρους.

5. Επίδομα τοκετού σε κάθε μητέρα $ 5.000 για κάθε παιδί.

6. Δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα.

7. Επί Καντάφι η τιμή λίτρου στο πετρέλαιο ήταν $ 0,14.

8. Προ Καντάφι ο αναλφαβητισμός έφτανε στο 75%. Επί Καντάφι έπεσε στο 13%, ενώ το 25% των Λιβύων τελείωνε πανεπιστημιακή σχολή.

9. Η Λιβύη είχε κρατική τράπεζα που δάνειζε τους πολίτες με 0%. Μηδενικό ήταν και το εξωτερικό χρέος.

10. Ο Καντάφι σχεδίαζε για τις συναλλαγές στην Αφρική, το χρυσό δηνάριο, συνδεδεμένο με τα αποθέματα χρυσού. Το νόμισμα θα έφερνε αναστάτωση στις αγορές, ενώ θα έβγαζε την Αφρική από την υπερεκμετάλλευση της Δύσης και την υπερχρέωση. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος της υποκινηθείσας από το ΝΑΤΟ, λιβυκής “επανάστασης”.
loading...
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger

4 σχόλια :

 1. ΤΑ 260 ΠΕΡΙΠΟΥ ΔΙΣ ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ''ΞΕΣΤΡΑΤΙΣΕΙ'' ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΥ ΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΟΥΜΠΑΡΕ? ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΠΛΑΣΑΡΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΤΩΡΑ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΑΛΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΠΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΨΗΣΕΙΣ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΚΕΙ ΠΕΡΑ ΝΑΙ? ΕΜ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ ΤΟ ΕΖΗΣΑ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΣΟΥ ΛΕΩ,,,

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. το παλικαρι πανο εχιδι κιο ρπισις η μαδονια ειναιλι νικι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. εσι ανθεν ακριβος μιπως γαμιεσε λυγακι? τον περ΄ για την νεφρεμια'ς

   Διαγραφή
 3. Ο Καντάφι είχε δώσει αυτά τα καλα στο λαό του. προσπαθώντας να τους πείσει ότι η στυγνή Δικτατορία του
  είναι ο καλύτερος παράδεισος και από τη ελεύθερη Δημοκρατία, Το ότι είχε κατα κλέψει το Λαό του, αυτό είνα μια αλλη Ιστορία. και το ότι, τον εκτέλεσαν οι δικοί του αυτό θα το γράψει κάποτε η ιστορία των δικαίων,
  Αλήθεια, μήπως οι δικοί μας άρχοντες πρέπει να διαβάσουν και να μάθουν, το πως και γιατί γίνονται οι Εξεγέρσεις των αγανακτισμένων Λαών;

  ΑπάντησηΔιαγραφή