Η Μόσχα ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ Ερντογάν: «Ναι, θα παράγουμε μαζί πυραύλους – Θα μεταφερθεί τεχνολογία στην Τουρκία»…


Η Τουρκία φαίνεται αυτή την ώρα ότι σκοπεύει να τα πάρει ολα: S-400, F-35 και καμια μορφή αντιποίνων από τις ΗΠΑ. Και όλα αυτά πάνω που ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν ευχαριστημένος από τη συζήτηση με τον αμερικανό πρόεδρο…

στο περιθώριο των G-20 στην Οσάκα και πιστεύοντας ότι έχει ξεφύγει από την αμερικανική πρέσσα των αντίποινων για την αγορά των S-400, εκτός του ότι κάνει τον ανίδεο δηλώνοντας ότι περιμένει με αδημονία τα F-35 στην Τουρκία, προχώρησε και άλλο σήμερα λέγοντας πως με τη Ρωσία “θα φτιάξουμε και πυραύλους μαζί”
To Κρεμλίνο επιβεβαίωσε τις δηλώσεις αυτές του Τούρκου πρόεδρου στο μέρος βέβαια που αφορά τα περί συμπαραγωγής πυραύλων και άλλων συστημάτων με τη Ρωσία. Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του Τούρκου προέδρου ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov, επιβεβαίωσε ότι στη συμφωνία με την Τουρκία, για τα S-400 περιλαμβάνεται και η μεταφορά τεχνογνωσίας προς την Τουρκία.

Βέβαια ο ρώσος εκπρόσωπος δεν διευκρίνισε τι ακριβώς μεταφορά τεχνολογίας είναι αυτή και αν εκτός από τα S-400 αφορά και άλλα συστήματα, αλλά ο Τούρκος πρόεδρος είχε δηλώσει νωρίτερα και λίγο πριν την συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν:

«Θέλω να δηλώσω καταρχήν ότι δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση στην παράδοση των S-400 στην Τουρκία.Ακόμη θέλω να πω ότι το συμβόλαιο έχει προτεραιότητα για εμάς και για τη συνεργασία μας με τη Ρωσία καθώς αυτό περιλαμβάνει τόσο κοινή παραγωγή πυραύλων όσο και μεταφορά τεχνολογίας στην Τουρκία».
loading...
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger

1 σχόλιο :

  1. Ας όψεται ο τραμπ, που τα νομίζει όλα στην ζωή του μόνον μπίζνες. Τώρα θα δουν τι εστί τούρκος. Θα τρώνε ξύλο οι αμερικάνοι απ΄τους τουρκαλάδες και θα λένε "Δώσ΄μας κι΄άλλες εφέντη...! Εχεις δίκιο που βαράς. Εφταιγε ο...ομπάμα!!!".

    ΑπάντησηΔιαγραφή