Ερώτηση Δ.Καμμένου για τις «απαγωγές» Τούρκων φυγάδων από Έλληνες στον Έβρο & παράδοσή τους στις τουρκικές αρχές

Με ερώτησή του στην Βουλή και στα αρμόδια υπουργεία ο πρόεδρος της «Δύναμης Ελληνισμού» και ανεξάρτητος βουλευτής Δ.Καμμένος ζητάει απάντηση στις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για «απαγωγή» Τούρκων φυγάδων που ζήτησαν πολιτικό άσυλο από Έλληνες αξιωματούχους που τους παρέδωσαν στις τουρκικές αρχές.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΕ ΑΚΕ
ΠΡΟΣ: Τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας
Τον κ. Υπουργό Εξωτερικών
Την κα Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
Τον κ. Υπουργό Μετανάστευσης
ΘΕΜΑ: Απήγαγαν Έλληνες αξιωματούχοι Τούρκους φυγάδες που ζήτησαν πολιτικό άσυλο και τους παρέδωσαν στον Ερντογάν;

Κύριοι Υπουργοί,
Σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας, με αποδεικτικά μάλιστα στοιχεία, Έλληνες στρατιωτικοί «απήγαγαν» Τούρκους φυγάδες, που ζητούσαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, και τους παρέδωσαν στις τουρκικές αρχές.

Όπως αναφέρεται το πρωί, της 6ης Iουνίου 2019, τρεις Τούρκοι νεαροί μηχανικοί Ibrahim B., Ibrahim A. Yilmaz G., πέρασαν τον Έβρο, και έφτασαν περπατώντας στο αστυνομικό τμήμα του Ισαακίου Έβρου ζητώντας πολιτικό άσυλο».

Στη συνέχεια «μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Νέου Χειμώνιου Έβρου, με φορτηγό με στρατιωτικό χρωματισμό παραλλαγής χωρίς πινακίδες (επισυναπτόμενη φωτογραφία) από όργανα του κράτους αγνώστου αρμοδιότητας. Στο Νέο Χειμώνιο (από όπου η φωτογραφία των τριών, πλάτη, με κρατικό λειτουργό ορατό δίπλα τους) οι τρεις κρατήθηκαν για λίγες ώρες.

Στη συνέχεια, όπως καταγγέλλεται οι αστυνομικοί τους πήραν τα χρήματα και όποια χαρτιά είχαν πάνω τους, και με το ίδιο βαν το βράδυ τους μετέφεραν στον Έβρο, όπου τους παρέδωσαν σε φουσκωτό με τούρκους με πολιτικά, που τους πήραν βίαια στην άλλη όχθη και τώρα βρίσκονται στα μπουντρούμια του Ερντογάν.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε:

• Αληθεύει η καταγγελία, που συνοδεύεται μάλιστα από ατράνταχτο φωτογραφικό υλικό, ότι Έλληνες αξιωματούχοι «απήγαγαν» Τούρκους φυγάδες που ζήτησαν πολιτικό άσυλο και τους παρέδωσαν στον Ερντογάν; Διενεργείται έρευνα για το τι ακριβώς συνέβη της 6η Ιονίου του 2019;
• Έχει καταγραφεί επίσημα η είσοδος των Τούρκων στη χώρα όπως αυτή διαφαίνεται άλλωστε και από το φωτογραφικό υλικό; Αν ναι που βρίσκονται αυτή τη στιγμή; Για ποιο λόγο παραβιάστηκε η Σύμβαση της Γενεύης στερώντας στους Τούρκους φυγάδες το δικαίωμα να υποβάλλουν αίτημα ασύλου στην Ελλάδα;

• Υπάρχει κάποια μυστική συμφωνία με την τουρκική Κυβέρνηση να παραδίδονται όσοι ζητούν πολιτικό άσυλο; Πρόκειται για απλή εφαρμογή των εντολών που έχουν λάβει οι Έλληνες στρατιωτικοί-συνοριοφύλακες να παραδίδουν όποιον Τούρκο συλλαμβάνουν ή έδρασαν αυτοβούλως; Αν έδρασαν αυτοβούλως έχουν τιμωρηθεί; Ποιος τελικά έδωσε την παράνομη αυτή διαταγή της μη χορήγησης ασύλου;

Επισυνάπτεται αποδεικτικό φωτογραφικό υλικό στην επόμενη σελίδα

Ο Ερωτών Βουλευτής Δημήτριος Κ. Καμμένος Βουλευτής Β’ Πειραιώς

loading...