Ελεύθερος μέχρι τη δίκη για το ένα κιλό χασίς ο «συγκεντρωσιάρχης» των Ρομά….

Υποστήριξε ότι είχε τα ναρκωτικά για προσωπική χρήση και για ανακουφιστικούς λόγους, δηλώνει ο δικηγόρος του – «Ευχαριστώ την Ελληνική δικαιοσύνη που κατάλαβε το πρόβλημα υγείας» είπε
ο Χρυσοβαλάντης Χαλιλόπουλος

Ελεύθερος μέχρι τη δίκη για το ένα κιλό χασίς με το οποίο βρέθηκε σε μπλόκο αστυνομικών το πρωί του Σαββάτου αφέθηκε ο «συγκεντρωσιάρχης» των Ρομά για την προεκλογική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Λαμία.
Ο 43χρονος πρόεδρος του Συλλόγου των Ρομά Στερεάς Ελλάδος «Λεωνίδας ο Σπαρτιάτης», Χρυσοβαλάντης Χαλιλοπουλος, μετά την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα που του επέβαλαν μόνο τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα τις πρώτες πέντε ημέρες κάθε μήνα, ευχαρίστησε την ελληνική Δικαιοσύνη «που κατάλαβε το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζω».

Σύμφωνα με έναν εκ των δικηγόρων του «οι δικαστικοί λειτουργοί δέχθηκαν τον ισχυρισμό του πελάτη μου ότι ήταν για κατοχή και για προσωπική χρήση του ιδίου το 1 κιλό χασίς. Τα άλλα θα τα πούμε στο δικαστήριο».

Ο δεύτερος δικηγόρος του Χρυσοβαλάντη Χαλιλόπουλου πρόσθεσε ότι «ο ισχυρισμός του κατηγορουμένου είναι ότι έκανε χρήση της ουσίας για ανακουφιστικούς λόγους».

Μετά την απόφαση να μην κρατηθεί μέχρι τη δίκη, οι Ρομά που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστικό μέγαρο Λαμίας αποθέωσαν με χειροκροτήματα τον πρόεδρο του Συλλόγου των Ρομά Στερεάς Ελλάδος.

Σημειώνεται ότι οι δικαστικοί λειτουργοί δεν έθεσαν κανένα όρο για τη 42χρονη σύζυγο του προέδρου που επέβαινε επίσης στο όχημα, την ημέρα της σύλληψης.

O Χρυσοβαλάντης Χαλιλόπουλος αμέσως μετά την προεκλογική συγκέντρωση του Αλέξη Τσίπρα στη Λαμία, μετά το θόρυβο που είχε προκληθεί για τη μαζική παρουσία των Ρομά στην συγκέντρωση βγήκε και υπερασπίστηκε το δικαίωμα των Ρομά να συμμετέχουν στις προεκλογικές συγκεντρώσεις αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι υπήρχε οργανωμένη μετακίνηση από όλη τη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία ακόμη και τη Βόρεια Ελλάδα και την Ξάνθη. Μάλιστα είχε πει ότι για την εγκληματικότητα και την παραβατικότητα, ότι θέλουν και αυτοί να ενταχθούν στον κοινωνικό ιστό της πόλης και όχι να ζουν αποκομμένοι.

Δείτε τις δηλώσεις του Βαλάντη Χαλιλόπουλου για την οργανωμένη μετακίνηση των Ρομά στην ομιλία Τσίπρα:

Με πληροφορίες από lamiareport.gr

loading...

1 thought on “Ελεύθερος μέχρι τη δίκη για το ένα κιλό χασίς ο «συγκεντρωσιάρχης» των Ρομά….

  1. ΑΛΙΜΟΝΟ ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ Ο ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Comments are closed.