Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΑΡΚΟΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Τσακαλώτος εναντίον Τσίπρα…
Του Παναγιώτη ΑποστόλουΠολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου
[email protected]
www.egerssi.gr

Αρχικά τα exit polls στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019 έδειχναν μια διαφορά που κυμαινόταν στο 3-4% και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος βιάστηκε να κάνει δήλωση περί μη στρατηγικής ήττας!

Λίγες ώρες όμως μετά και ενώ η νύχτα προχωρούσε και η διαφορά μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ αύξανε, η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να διαχειριστεί την μεγάλη ήττα, προσπαθούσε να βρει τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα!

Αλλ΄ όμως, τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και το επιτελείο του ήταν εξαφανισμένοι!

Το αυτοκρατορικό Μαξίμου είχε πέσει στην απόλυτη θλίψη! Φάνταζε πάρα πολύ φτωχικό, αφού κυριαρχούσε ο υπέρμετρος προβληματισμός, η οργή, ο πανικός!

Την ανεύρεση του Πρωθυπουργού, του πολιτικού που με ελαφρά τη συνείδηση παραχώρησε εθνικό έδαφος, χωρίς καμιά ουσιαστική και ιδιαίτερη πίεση από τον “διεθνή παράγοντα”, ανέλαβε η Αγγελική Νικολούλη!

Κι όταν ανευρέθηκαν, ήταν σε κακό χάλι, αυτός και η σύντροφός του, όπως είπαν οι πληροφορίες μας! Πλάνταζαν στο κλάμα, αφού έχαναν τα μεγαλεία της Εξουσίας! Μια Εξουσία, που έχει βαφτεί με το αίμα του ελληνικού λαού, ουσιαστικά και μεταφορικά! Κι όπως με ενημέρωσαν, παρασχέθηκαν καταπραϋντικά φάρμακα στον Αλέξη Τσίπρα και την Μπέτυ Μπαζιάνα!

Κι ο Αλέξης Τσίπρας σύρθηκε προκειμένου να κάνει ζωντανές δηλώσεις στα τηλεοπτικά Μέσα! Ήθελε οι δηλώσεις του να είναι μαγνητοσκοπημένες! Στο σημείο εκείνο ανέλαβε δράση ο πιο νηφάλιος Νίκος Παπάς και τον ανάγκασε να βγει από το καβούκι της απελπισίας του, αποδεχόμενος την οδυνηρή εκλογική του ήττα, προκηρύσσοντας ταυτόχρονα πρόωρες εκλογές!

Όταν μιλούσα για τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ…

Στο άρθρο μου στις 3 Μαΐου 2019 με τίτλο: «Εμφανής η διάσπαση και ο τρόμος του ΣΥΡΙΖΑ», έγραφα πως υπάρχει έντονη φημολογία διάσπασης προ των θυρών, από τη στιγμή που γνώριζαν στο ΣΥΡΙΖΑ την ήττα, αλλά δεν μπορούσαν να εκτιμήσουν ή και να δεχτούν το μεγάλο μέγεθος της διαφοράς:

«Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει και εσωκομματικά προβλήματα που προσπαθούν άπαντες να ενταφιάσουν. Δυσεπίλυτα προβλήματα. Όλοι όμως γνωρίζουν, ότι το κόμμα είναι υπό διάλυση. Απαξιωμένοι από την ελληνική κοινωνία περιμένουν το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών. Που αν είναι συντριπτικά κατά τους, τότε ενδεχομένως να θέσουν ωμά, και την αντικατάσταση του αρχηγού. Αυτό το γνωρίζει ο Αλέξης Τσίπρας και γι΄ αυτό φορτώνεται το επικοινωνιακό παιχνίδι μέχρι τις εκλογές στην πλάτη του. Εμφανίζονται να έχουν κάνει κολεγιά, το Νο 2 στην θεσμική ιεραρχία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης.

Αυτή η ανίερη συμμαχία, προβληματίζει ιδιαίτερα τον Αλέξη Τσίπρα, αφού ο Πάνος Σκουρλέτης ηγείται του σκληρού πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι χολωμένος με τον Πρωθυπουργό, ο οποίος δεν προσφεύγει άμεσα σε εθνικές εκλογές και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ηγείται της πολιτικής κίνησης εντός του ΣΥΡΙΖΑ των 53. Οι οποίοι λειτουργούν ως άτυπη εσωκομματική αντιπολίτευση… Ιδιαίτερα η αντιπαράθεση το τελευταίο διάστημα έχει λάβει επικίνδυνη έκταση, από την επιθυμία Τσίπρα για περαιτέρω Πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ. Σε Σκουρλέτη και Τσακαλώτο προκαλεί ιλίγγους η προσχώρηση στο κόμμα της αριστεράς, πρώην διαπλεκόμενων στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Ειδικότερα, στενών “φίλων” του ολετήρα πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Με την ενεργοποίηση της “Προοδευτικής Συμμαχίας”. Ωστόσο, ενδεχομένως τις επόμενες ημέρες να έχουμε κάποια εσωτερική έκρηξη, μετά την δημοσιοποίηση του κρυφού ραντεβού Τσίπρα – Παπανδρέου στην Κίνα…»!

Μια έκρηξη που ήλθε από την αλόγιστη (;;;) και ανεξήγητη κίνηση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά, να δείξει την πόρτα της εξόδου στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος δήλωσε ότι το ΚΙΝΑΛ της Φώφης Γεννηματά μετατρέπεται σε “ουρά” του ΣΥΡΙΖΑ! Αυτή η διασπαστική κίνηση της Φώφης Γεννηματά, που όπως λέγουν οι πληροφορίες μας υπαγορεύτηκε από τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος μετέφερε το γράμμα των διεθνών αγορών, δίνει “φιλί ζωής” στον παραπαίοντα Αλέξη Τσίπρα!

Γκρίνια και αλληλοκατηγορίες από όλες τις μεριές…

Αφού στον ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μετά το εκλογικό αποτέλεσμα άρχισε μεγάλη γκρίνια, μέχρι του σημείου να αμφισβητηθεί ο μέχρι πρότινος άχαστος και “χαρισματικός” Αλέξης Τσίπρας! Ο οποίος αναγκάστηκε να πει, πως αν στις εθνικές εκλογές πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ κάτω από 23%, τότε θα παραιτηθεί!

Κάτι που εμμέσως πλην σαφώς, επιδιώκει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Ομάδα του, αφού δεν μπορούν να ανεχτούν το ανελέητο σφυροκόπημα που δέχονται από τους Προεδρικούς για την έκταση της εκλογικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ, εστιάζοντας ως μήτρα του κακού την υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων και των πολιτών!

Από την άλλη μεριά η “Ομάδα των 53” του Ευκλείδη Τσακαλώτου εξαπολύει πυρά κατά του Δημήτρη Τζανακόπουλου και του Χριστόφορου Βερναρδάκη για την υπεραισιοδοξία τους στο εκλογικό αποτέλεσμα, και το φούσκωμα του μυαλού του Αλέξη Τσίπρα, πως η ήττα θα ήταν το πολύ 1,5 μονάδα διαφορά από τη ΝΔ!

Αυτή η εσωκομματική επίθεση – σύμφωνα με τις πληροφορίες μας – θα ενταθεί τις επόμενες ημέρες, αφού όλοι εκτιμούν πως η διαφορά από τη ΝΔ θα αυξηθεί…

Όμως η αντιπαλότητα στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ δεν σταματάει εδώ! Υπάρχει μεγάλος εμφύλιος και στα ΜΜΕ που στήριζαν τον Αλέξη Τσίπρα! Αφού η κομματική γηραιά εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, η “Αυγή”, τα έριξε χοντρά στην ΕΡΤ και στην εφημερίδα “Documento” του Κώστα Βαξεβάνη! Από την επίθεσή της δεν γλύτωσε ούτε το Μαξίμου!

Όλα τα παραπάνω, τα επαλήθευσε η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, που συνήλθε σε πολύωρη συνεδρίαση προ λίγων ημερών, η οποία χαρακτήρισε ως “ανεπιθύμητα πρόσωπα” τους στενούς συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, Δημήτρη Τζανακόπουλο (κυβερνητικός εκπρόσωπος), Νίκος Παπάς (Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής) και Χριστόφορο Βερναδάκη (Υπουργός Επικρατείας)!

Ναρκοθέτης ο Αλέξης Τσίπρας…

Προ αυτής της θλιβερής κατάστασης ο Αλέξης Τσίπρας, παίρνει αποκλειστικά την κατάσταση στα χέρια του, ενδιαφερόμενος μόνο για τη διάσωση του εαυτού του και του πολιτικού του μέλλοντος, αδιαφορώντας για την ελεεινή κατάσταση της οικονομίας της χώρας!

Αφού ήδη δόθηκε στη δημοσιότητα η τρίτη έκθεση αξιολόγησης των “θεσμών” υπό το πλαίσιο της Ενισχυμένης Εποπτείας το οποίο ενεργοποιήθηκε μετά την έξοδο από το πρόγραμμα στήριξης. Σύμφωνα λοιπόν με την έκθεση, το κόστος των τελευταίων παροχών Αλέξη Τσίπρα είναι πάνω από 1% του ΑΕΠ…

Αλλά δεν είναι μόνο το κόστος των προεκλογικών παροχών της κυβερνήσεως του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Πρωθυπουργού, που θα φέρουν το νέο και ακόμη πιο βαρύ Μνημόνιο!

Σήμερα Παρασκευή, θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την κατάργηση μείωσης του αφορολόγητου από 1η Ιανουαρίου 2020, που είχε αποφασίσει πριν από δυο χρόνια η κυβέρνηση. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, από τον Ιανουάριο του 2020 θα μειωνόταν το αφορολόγητο όριο από τις 8.636 ευρώ στις 5.685 ευρώ.

Την άμεση κατάθεση της νομοθετικής πρωτοβουλίας προανήγγειλε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην ΕΡΤ και κάλεσε τη ΝΔ να την ψηφίσει…

Ωστόσο, όπως λέγουν οι πληροφορίες μας, με εισήγηση του Νίκου Παππά (Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης) και του Δημήτρη Λιάκου (Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ), το αφορολόγητο θα πάει στις 12 χιλιάδες ευρώ!

Αυτή η απόφαση έχει “ανεβάσει στα κάγκελα” κορυφαία κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ! Συνάμα και με την πρόθεση Αλέξη Τσίπρα για την επαναφορά των δικαιωμάτων των συνδικαλιστών, που είχε περικόψει προ καιρού…

Και όλα αυτά προ της προσεχούς εκλογικής συντριβής του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα…

Αντιλαμβάνεστε ότι, ο Αλέξης Τσίπρας με αυτές τις πρωτοβουλίες του ναρκοθετεί την επόμενη κυβέρνηση…

loading...

3 thoughts on “Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΑΡΚΟΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

  1. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤ ΠΑΝΑΓΙΩΤ..ΠΕ ΠΡΑΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ Τ'ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ…

  2. ΑΛΕΞΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Η ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ?ΕΝΑ ΝΟΜΙΣΜΑ ΜΕ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ….

  3. ΕΣΥ ΡΕ ΦΙΛΕ ΕΤΣΙ ΕΚΤΟΝΩΝΕΣΑΙ?ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΑΚΑΤΑΛΑΒΙΣΤΙΚΕΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ?

Comments are closed.