Η Φώφη προχώρησε σε ολική εκκαθάρισή του Βενιζέλου- Τί απαντάει ο ίδιος σε σκληρή δήλωσή του


Tέλος ο Ε.Βενιζέλος από το ΚΙΝΑΛ καθώς η Φώφη Γεννηματά προχώρησε σε ολική εκκαθάρισή του.Με μια αιφνιδιαστική κίνηση η Φ.Γεννηματά "καρατόμησε" τον έναν από τους δύο πόλους που της έκανε αντιπολίτευση μέσα στο κόμμα, δηλαδή τον Ε.Βενιζέλο. Ο δεύτερος πόλος ήταν ο ΓΑΠ ο οποίος κλίνει προς ΣΥΡΙΖΑ ενώ ο Ε.Βενιζέλος "έγερνε" προς ΝΔ. Δεν αποκλεέιται βέβαια να δούμε στο μέλλον τον Ε.Βενιζέλο στην ΝΔ.

Ο Γιώργος Καμίνης θα είναι τελικά ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής στις εκλογές της 7ης Ιουλίου και όχι ο Ε.Βενιζέλος

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων ήταν υποψήφιος στις ευρωεκλογές αλλά δεν κατάφερε να πάρει μια από τις δύο έδρες της παράταξης στο ευρωκοινοβούλιο.

Ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων έλαβε την τέταρτη θέση 75.568 σταυρούς.

Η Φ. Γεννηματά εξήγησε στον Ευ. Βενιζέλο ότι οι δυο τους βρίσκονται σε διαφορετική πολιτική γραμμή και ότι κατά συνέπεια δεν μπορεί να τον τοποθετήσει επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

«Τη θέση αυτή την έχω τάξει στον Γιώργο Καμίνη», του είπε.

Η κυρία Γεννηματά πρότεινε στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να τον τοποθετήσει στην τελευταία και μη εκλόγιμη θέση του Επικρατείας, την οποία ο κ. Βενιζέλος αρνήθηκε.

Η επίσημη ανακοίνωση

"Στις επικείμενες Εθνικές Εκλογές με απόφαση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας τίθεται ο Γιώργος Καμίνης..."

Σκληρή δήλωση Βενιζέλου

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τις εξελίξεις, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η κυρία Φώφη Γεννηματά ζήτησε να συναντηθούμε σήμερα. Στη συνάντηση μας μου είπε πως θεωρεί ότι έχουμε διαφορές ως προς τη γραμμή του ΚΙΝΑΛ, ότι είχε υποθέσει  πως  επιθυμώ να διαδραματίζω ένα ευρύτερο ρόλο και ότι σε κάθε περίπτωση έχει δεσμευθεί να τοποθετήσει στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΚΙΝΑΛ άλλο πρόσωπο.

Μου είπε επίσης ότι δεν θα ήθελε να φανεί ότι δεν στηρίζω εκλογικά το ΚΙΝΑΛ και ως εκ τούτου η τελευταία θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας θα μπορούσε να καλυφθεί από εμένα.

Ευχαρίστησα την κυρία Γεννηματά γιατί αντιλαμβάνεται το ρόλο μου ως ευρύτερο, αυτό όμως αντιφάσκει με την πρόταση της για τη συμμετοχή μου στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας.

Εξέφρασα τη βεβαιότητα μου ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τις πολιτικές συνέπειες της επιλογής της. Δεν της  ευχήθηκα καλή επιτυχία σε ένα σχέδιο που καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά  την ευχαρίστησα γιατί θα έχω πλέον τη δυνατότητα, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, να υπερασπιστώ δυναμικά τις θέσεις μου για το μέλλον της Πατρίδας.

loading...
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger

1 σχόλιο :