ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΓΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΠΕΡΙ ΑΝΩΝΥΜΙΑΣ....


ΝΙΣΑΦΙ -ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΚΟΨΤΕ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ
Γράφει ο Κωνσταντινος Καλιμαυκιδης

Κάθε βράδυ από τότε που κατάργησα την Τηλεόραση, δεν το κρύβω ,απέκτησα νέες συνήθειες που και αυτές παραδέχομαι ότι
μου τις επλάσαραν, αφού ό,τι γράφω ή διαβάζω κατ΄επιλογή
μου στο διαδίκτυο είναι γνωστό κάτω από τον θόλο του ίντερνετ
όπως όλοι γνωρίζουμε και παραδεχόμαστε.

Είναι ένα μέσο όμως που δίνει την ψευδαίσθηση της ελευθερίας έκφρασης και επιλογής ενημέρωσης,πέρα από εργαλείο επικοινωνίας και εργασίας.


Παράλληλα θεωρώ και αντιλαμβάνομαι ότι είναι ένα μέσο χειραγώγησης, προπαγάνδας και καταγραφής των συνηθειών, επιλογών, αντιλήψεων, ψυχολογικών και συναισθηματικών αντιδράσεων όλων των χρηστών, από αυτούς που τους συμφέρει να τα γνωρίζουν για να καταρτίζουν μελέτες και προγράμματα μελλοντικής εφαρμογής για την επίτευξη των όποιων στόχων τους.

Εάν από την τηλεόραση και τα μέσα επηρεασμού της κοινής γνώμης υπάρχει ένα ποσοστό που ξεφεύγει ανεπηρέαστο, αυτό θα
πιαστεί στο δια-δίκτυο και ότι πάλι ξεγλιστρήσει ανεπηρέαστο ,κάποιοι γνωρίζουν πως σκέφτεται και πράττουν ανάλογα.

Πολύ Όργουελ δεν χρειάζεται να διαβάσης για να το αντιληφθείς.

Να το παράδειγμα στο ορθογραφικό λάθος που αυθόρμητα έκανα στα δύο ρήματα της προηγούμενης σειράς, έγραψα το ένα με κατάληξη σε η και υποσημειώνεται σαν λάθος μετά το να και το άλλο με ει  φαίνεται σωστό σύμφωνα με το ισχύον σύστημα γραμματικής που διδάσκεται.

Άρα αυτός που θα το διαβάσει και γνωρίζει, θα καταλάβει πότε πήγα σχολείο και την ηλικία μου περίπου, ανατρέχοντας στο πότε
ίσχυε ο συγκεκριμένος κανόνας γραμματικής,την ικανότητα της μνήμης μου και την τάση προσαρμοστικότητας που έχω.

Ίσως πετάει η φαντασία μου ,όμως η λογική μου νομίζω πατάει στο χώμα. Ίσως ακόμη αυτή η έκθεση σκέψεων να ενέχει κάποιο ρίσκο, σύμφωνα με τις παραπάνω προϋποθέσεις, όμως τι επιπτώσεις
μπορούν να έχουν σε κάποιον σαν εμένα που αναφέρετε στο πρώτο πρόσωπο επώνυμα και ζει μετά 45 χρόνια εργασίας με 620 ευρώ το μήνα, τι παραπάνω να μου κάνουν; Νταντά;

Δεν είμαι ήρωας, ούτε έξυπνος, ούτε κορόιδο. Πατώ στη Γη γιατί ξέρω πως την βγάζω και δεν κατηγορώ κανένα, μόνο εμένα για τα όποια πολιτικά πιστεύω μου αναγκάστηκα να αναθεωρήσω κρίνοντας τα συμβαίνοντα και προσπαθώ να ανακτήσω την όποια ισχύ στερήθηκα παραχωρώντας την μέσω της ανίσχυρης  ψήφου μου,έστω και αργά.

Απορώ όμως πως άλλοι εξακολουθούν στο σοβαρό σας site, να κρύβονται στην ανωνυμία και παρουσιάζουν απόψεις και κατευθύνσεις γενικού ενδιαφέροντος υποτίθεται, μα τόση ατολμία και επιδιώκουν επηρεασμό ή διαφώτιση με γενικότητες και μηνύματα ανωνύμων γερόντων.

ΈλεοςΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑloading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :