«Βυθίζονται» στο χάος τα Βαλκάνια: «Αντάρτικο» Αλβανών εντός Σερβικών πόλεων – Εξελίξεις στο Πρέσεβο


Η ένωση Αλβανών μουσουλμάνων στην νότια Σερβία και στην περιοχή του Πρέσεβο ετοιμάζουν μαζικές μηνύσεις εναντίον της σερβικής κυβέρνησης Σερβίας για παράνομη κατοχή αλβανικών εδαφών, εγείροντας σοβαρές ανησυχίες για προετοιμασία εξέγερσης με αφορμή το σχέδιο
ανταλλαγής εδαφών.


Η ένωση Αλβανών μουσουλμάνων στο Πρέσεβο μιλά ξεκάθαρα για  κατοχή αλβανικών εδαφών που κατέχονται παράνομα εδώ και … 140 χρόνια, σύμφωνα με το πρόεδρο τους Reshat Avdiu.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η ένωση θα «πολεμήσει» για την επιστροφή και  διατήρηση  αλβανικών εδαφών και της ένωσής του.

«Όσον αφορά τις πρόσφατες δηλώσεις που ακούμε από  πολιτικούς ηγέτες σχετικά με την ανταλλαγή εδαφών, οι Αλβανοί πολίτες αισθάνονται άσχημα, διότι όλοι γνωρίζουμε ότι η Σερβία ανέκαθεν διαδραμάτισε άσχημο ρόλο σε αυτές τις περιοχές», τόνισε ο ίδιος.

Μιλάμε για συνδυασμό αλβανικού μεγαλοϊδεατισμού και «οθωμανικής» αμετροέπειας σε εδάφη που ανήκουν στο σερβικό κράτος, εγείροντας διεκδικήσεις που ανάγονται στην Οθωμανικής περίοδο.


Κάποιοι προφανέστατα «φούσκωσαν» τα μυαλά των Αλβανών μουσουλμάνων για να ξεκινήσουν μια νομική διαδικασία χωρίς λογική, η οποία πιθανότατα να καταλήξει μελλοντικά  και στα διεθνή δικαστήρια.

Ο κίνδυνος στην συγκεκριμένη περιοχή του Πρέσεβο είναι μεγάλος, μιας και έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως το νέο «Κόσοβο».

Πίσω από όλα αυτά βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες ο Ερντογάν. Μια «Συνομοσπονδία μεταξύ Aλβανίας-Κοσόβου-Σαντζάκ-Πρέσεβο-Βοσνίας», είναι το απώτερο σχέδιό του για τα Βαλκάνια με σκοπό την στρατηγική περικύκλωση της Ελλάδος και της Βουλγαρίας, στο έδαφος των οποίων έχει σχεδιάσει και την αποκαλούμενη ανεξάρτητη Θράκη που διαθέτει και σημαία.

Το σχέδιο αυτό δημοσίευσε ο αλβανικός τύπος του Κοσόβου, για τους δικούς του λόγους , τονίζοντας ότι αυτή η Συνομοσπονδία στα Βαλκάνια με «αφεντικά» τους Τούρκους θα παρείχε μια ιστορική συνέχεια το Ισλάμ σε αυτό το μέρος του κόσμου, θα υπόσχονταν ισχυρότερους οικονομικούς δεσμούς με το Ιράκ, το Ιράν και ολόκληρο τον ισλαμικό κόσμο.

Το σχέδιο αυτό υποστηρίζει και ο Χαλίλ Μάτοσι, τωρινός σύμβουλος εξ απορρήτων του Κοσοβάρου πρωθυπουργού Ραμούς Χαραντινάι (πρώην πολέμαρχος του UCK), ο οποίος συμφωνεί με μια Ισλαμική συνομοσπονδία με την Τουρκία.

Μόνο που στο σχέδιο αυτό αντιδρά με σφοδρότητα ο Πρόεδρος του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι, πρώην επικεφαλής του UCK την περίοδο 1999, διότι ετοιμάζει μαζί με τους Αμερικανούς το σχέδιο ανταλλαγής εδαφών με την Σερβία, ενόψει του τεράστιου έργου του υδάτινου δρόμου από τον Αξιό στον Δούναβη.

Ο Ερντογάν έχει  κάνει δώρο στο Κόσοβο την ανέγερση μεγάλου Τζαμιού με χρήματα της Άγκυρας, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση Αλβανού ισλαμιστή Ιμάμη, ο οποίος μιλά για προσπάθεια ελέγχου των Αλβανών μουσουλμάνων και άλλων σε ολόκληρα τα Βαλκάνια.

Η αντιπαράθεση του Χότζα Φατμίρ Λάτιφη από τη Μιτρόβιτσα, γνωστού για τις ρηξικέλευθες δηλώσεις του σε πολλά θέματα, έχει προκαλέσει συναγερμό σε νότια Βουλγαρία, Δυτική Θράκη και αλλού για τις προθέσεις του σουλτάνου Ερντογάν που προσπαθεί να ελέγξει θρησκευτικά τους μουσουλμάνους των Βαλκανίων.

Ο Αλβανός Χότζας παραδέχθηκε ότι η Τουρκία έχει σαφείς στόχους με την δωρεά Τζαμιών προσπαθώντας να ποδηγετήσει θρησκευτικά στην αρχή και μετά πολιτικά και στρατιωτικά τους Αλβανούς όλων των Βαλκανίων.

«Το δώρο της Τουρκίας με την ανέγερση Τεμένους προκαλεί την επάνοδο του «νεο-οθωμανισμού στο Κοσσυφοπέδιο»,  δήλωσε ο ίδιος πριν 4 μήνες στην  Guardian, η οποία σημείωνε  ότι αν και η πλειοψηφία του πληθυσμού στο Κοσσυφοπέδιο ανήκει στη μουσουλμανική πίστη, η κατασκευή του Μεγάλου Τεμένους χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από την Τουρκία, κάτι που έχει εγείρει σοβαρές  ανησυχίες σε Αλβανούς αξιωματούχους.

Η προσπάθεια ελέγχου της περιοχής από το καθεστώς του Ερντογάν, έχει εμφανιστεί μετά την ανέγερση πολλών νέων τζαμιών ειδικά στα Βαλκάνια (ΠΓΔΜ, Βοσνία, Αλβανία, Σερβία), και έχει τις ρίζες της στην πραγματικότητα ότι στις περιοχές αυτές διαβιούν χιλιάδες  μουσουλμάνοι.

Είναι ξεκάθαρο τι προσπαθεί να κάνει με το Τζαμιά ο Ερντογάν σε Κόσοβο, Αλβανία και γενικά στα Βαλκάνια.

Επιχειρεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για παρόμοια προβλήματα με αυτά που δημιούργησε σε Λιβύη, Αίγυπτο και Συρία στηρίζοντας τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, το Ισλαμικό Κράτος και την Αλ Κάιντα, υλοποιώντας το οθωμανικό του όνειρο τώρα και σε βαλκανικό έδαφος.

Η Ελλάδα είναι ο επόμενος στόχος του για αυτό και «υποδουλώνει» με έργα και χρήμα τους Αλβανούς των Βαλκανίων, ενώ στηρίζει το σχέδιο της «Μεγάλης Αλβανίας» περικυκλώνοντας στρατηγικά την χώρα μας.

Για το σχέδιο αυτό, ο Ερντογάν δέχεται χρήματα από χώρες του Κόλπου και τα «επενδύει» στην περιοχή μας με σκοπό την υποδούλωση.
loading...
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger

1 σχόλιο :

  1. Ας βάλουν λίγο νερό στο κρασί τους οι Τουρκαλβανοί, διότι υπάρχουν κι άλλοι Ράτκο Μπλάντιτς καί Ράντοβαν Κάραζιτς!............

    ΑπάντησηΔιαγραφή